„Aceasta este încetarea relației tale cu corpul tău fizic particular pe care îl ai în acest moment prezent. Când sunteți retrași din această realitate, vă întoarceți sus. Vi se poate oferi un corp înlocuitor, un alt tip de corp care vă permite să continuați să existați”, a explicat Langan, fundamentându-și teoria pe concepte matematice și filosofice.
Potrivit acestuia, trecerea în viața de apoi ar putea presupune pierderea amintirilor din viața pământească, sugerând că identitatea umană trece printr-o transformare profundă.
„După ce mori, vei fi într-o stare de meditație sau ceva asemănător… Acum sunteți practic în meditație, văzând cum totul se schimbă. Cu toate acestea, tu exiști în acest fel chiar acum. Se poate spune că toate viețile voastre, dacă ar fi să vă reîncarnați din nou și din nou și din nou, toate aceste reîncarnări sunt meta-simultane. Există un sens în care toate au loc în același timp”, a adăugat el, potrivit Retetesivedete.
Langan asociază această continuitate a existenței cu o dimensiune spirituală legată de un principiu divin. În viziunea sa, Dumnezeu există ca un concept identificabil, fiind integrat în structura existenței universale.
Viața personală a lui Chris Langan adaugă profunzime teoriilor sale. Născut în sărăcie și confruntându-se cu abuzuri în copilărie, el a demonstrat o inteligență remarcabilă încă de mic.
„Să trăiesc cu el a fost ca zece ani într-o tabără de instrucție a armatei. Deși într-o tabără de instrucție nu ești bătut cu o centură de garnizoană în fiecare zi, iar în armată nu există această sărăcie extremă. Până în ziua de azi, nu am întâlnit pe nimeni care să fi suferit de sărăcie în copilărie ca familia mea. Nu aveam o pereche de șosete asortate și pantofii noștri erau plini de găuri. Purtam mereu aceleași haine”, a mărturisit el.
În prezent, Chris Langan își trăiește viața ca crescător de cai, preferând liniștea și simplitatea, departe de atenția mediatică, dar rămânând o voce importantă în dezbaterile filosofice și științifice.
Citeşte şi: Dragoş Bucur, despre Crima Gânditului: „Oamenii trăiesc o variantă extremă de opresiune”