Frumoasele desene animate realizate în 1982, „The Snowman”, care au devenit una din poveştile cele mai frumoase de Crăciun, au acum o urmare, denumită „The Snowman and The Snowdog” (Omul de zăpadă şi Câinele de zăpadă). Raymond Briggs, creatorului primului „Snowman” spune că noua poveste este „absolut superbă”.
La 30 de ani după desenele originale, povestea este centrată în jurul unui băiat întristat de moartea câinelui său, care descoperă un fular vechi, imprimat cu oameni de zăpadă, sub podeaua casei.
Copilul iese afară şi face un om de zăpadă şi un câine de zăpadă, cu şosete pe post de urechi.
„Nu mă deranjează o urmare a desenelor şi nici introducerea unui nou personaj. Este absolut superb. Succesul Omului de Zăpadă este uşor de înţeles. Toţi avem oameni pe care i-am iubit şi care au murit, ne atinge o coardă sensibilă – chiar şi cei mici au trecut prin aşa ceva”, spune Briggs.
Copilul, care se ţine strâns de câine, zboară deasupra Londrei şi merge la o întâlnire a oamenilor de zăpadă de la Polul Nord. Când prietenul său se topeşte, Moş Crăciun îi dă o zgardă de câine în locul fularului, ca o ultimă amintire.
Precum originalul, desenele nu au cuvinte, ci doar muzică.
În 1985, melodia Walking in the Air, creată de Howard Blake şi cântată de elevul Peter Auty, a devenit un adevărat hit.