ONLINE STREAM Belgia-România Euro 2024: Anunţul momentului!

Etapa a doua a fazei grupelor de la Euro-2024 se încheie sâmbătă, când sunt programate trei meciuri, între care şi Belgia - România.
Filip Stan
22 iun. 2024, 07:45
ONLINE STREAM Belgia-România Euro 2024: Anunţul momentului!

Belgia-România Euro 2024. Reprezentativa României va evolua, sâmbătă, de la ora 22.00, la Koln, în compania Belgiei, în al doilea meci din grupa E de la Campionatul European de fotbal.

Meciul, transmis de Pro TV, va fi arbitrat de polonezul Szymon Marciniak va fi ajutat la cele două linii de Tomasz Listkiewicz şi Adam Kupsik, iar rezervă va fi Donatas Rumšas, din Lituania.

După ce a pierdut meciul de debut la Euro 2024 în fața Slovaciei, naționala Belgiei primește o nouă veste proastă. Va juca meciul cu Israel din toamnă cel mai probabil în altă țară. Nu e singurul anunț important venit din Belgia astăzi, scrie Golazo.ro.

Programat pentru 6 septembrie, meciul Belgia-Israel din cadrul Ligii Națiunilor nu va avea loc la Bruxelles, scrie ziarul belgian Le Soir. Motivul: municipalitatea se teme de incidente în urma situației din Israel și a protestelor pro-palestiniene.

PROTV ONLINE STREAM BELGIA-ROMÂNIA LIVE VIDEO. Meciul decisiv pentru tricolori la Euro 2024. Hai România!

Având în vedere deteriorarea contextului geopolitic în conflictul armat din Fâșia Gaza, întrebarea dacă meciul Belgia-Israel ar trebui sau nu să aibă loc a devenit tot mai acută în ultimele zile. Numărul tot mai mare de manifestații de susținere a cauzei palestiniene pe întreg teritoriul Bruxelles-ului a făcut ca atmosfera în jurul organizării acestui meci și a măsurilor de securitate care trebuie puse în aplicare să fie destul de insuportabilă, scrie ziarul belgian.

În aceste condiții, și după o analiză atentă pentru a evalua toți parametrii acestei probleme spinoase, municipalitatea din Bruxelles a decis să anunțe Uniunea Belgiană de fotbal, printr-o scrisoare care va fi trimisă din nou miercurea aceasta, că nu va autoriza desfășurarea meciului pe platoul Heysel. Nici pe 6 septembrie, nici la o altă dată.

Benoit Hellings, consilier pentru sport, explică: „Având în vedere riscul de dezordine pe stadionul însuși, în imediata vecinătate și în centrul orașului, nu ne putem asuma riscul de a pune în pericol siguranța concetățenilor noștri. Un meci de fotbal al „diavolilor” este un moment de reunire a oamenilor în familie și de sărbătoare. Având în vedere starea actuală a lucrurilor, este imposibil ca acest lucru să se întâmple. După ce am luat pulsul forțelor de ordine, care confirmă potențiala creștere a riscului de probleme grave, suntem convinși că trebuie aplicat principiul precauției”.

Uniunea belgiană va transmite, bineînțeles, documentul către UEFA pentru a primi avizul acesteia. Franța și Italia, care vor găzdui și Israelul în Liga Națiunilor în această toamnă, vor fi cu siguranță atente la acest subiect. La fel și primarii orașelor ale căror stadioane ar putea fi folosite ca plan B, precum Bruges (Jan Breydel), Liège (Sclessin), Genk (Cegeka Arena) și Anvers (Bosuil). Este puțin probabil ca Anderlecht (Lotto Park) să fie luat în considerare, deoarece este una dintre cele 19 municipalități din Bruxelles. La rândul său, orașul Leuven și-a manifestat deja refuzul de a găzdui evenimentul. În februarie anul trecut, orașul Gent a obligat La Gantoise să joace cu ușile închise meciul din Liga Conferințelor cu Maccabi Haifa, scrie ziarul belgian.

Belgia-România Euro 2024. Cum nu poate fi exclusă posibilitatea unui refuz colectiv din partea diverselor primării vizate din țară (inclusiv în configurația unui meci cu ușile închise), Federația va trebui, mai mult ca sigur, să aștepte o poziție oficială din partea UEFA. De la atentatele comise de gruparea palestiniană Hamas la 7 octombrie 2023, echipele internaționale ale Israelului participă la competiții internaționale în mai multe țări diferite. Fotbaliștii naționalei și ai cluburilor joacă în Ungaria, în timp ce baschetbaliștii de la Maccabi Tel-Aviv și-au stabilit reședința pe parchetul lui Partizan Belgrad din Serbia pentru două treimi din sezonul de Euroligă.

ROMÂNIA – BELGIA LIVE VIDEO PRO TV. Supercomputerul revine! Pronostic neaşteptat după ce tricolorii au spulberat Ucraina

Ne îndreptăm spre un meci Belgia-Israel jucat în deplasare, mai precis pe Boszik Arena din Budapesta, așa cum este deja Israel-Belgia (ca și meciurile cu Franța și Italia)?, se întreabă ziarul belgian.

Ideea, care nu a fost încă discutată în cadrul Uniunii Belgiene, nu este deloc exclusă. Și, de la o zi după primul meci al Diavolilor la EURO, această ipoteză ar putea începe să prindă contur dacă nu se va găsi o soluție pe teritoriul belgian. Fie la Budapesta, fie în orașele care acceptă să își asume organizarea unui meci cu participarea echipei naționale israeliene. Și nu sunt multe, cu excepția unor țări din Europa de Est, precum Ungaria și Serbia.

 

Belgia-România Euro 2024. Antrenament inedit pentru Belgia după eşecul surprinzător cu Slovacia. Decizia luată de selecţioner cu patru zile înaintea meciului cu România

Naţionala Belgiei, învinsă surprinzător luni de Slovacia (0-1), în meciul său de debut la EURO 2024, şi-a reluat marţi dimineaţă pregătirile în vederea următoarei sale partide din Grupa E, împotriva României, programată sâmbătă la Koln.

După eşecul de la Frankfurt, belgienii s-au întors în noaptea de luni spre marţi în cantonamentul de la Freiberg la bordul unui autocar, iar în cursul dimineţii de marţi s-au prezentat pe terenul de antrenament, pentru o şedinţă de pregătire deschisă presei în primul sfert de oră.

La acest antrenament matinal au participat doar doisprezece jucători, selecţionerul Domenico Tedesco dorind să-i menajeze pe titularii care au evoluat împotriva Slovaciei.

Doi portari şi zece jucători de câmp s-au antrenat marţi dimineaţă sub comanda lui Tedesco: Matz Sels, Thomas Kaminski, Jan Vertonghen, Arthur Theate, Maxim De Cuyper, Charles De Ketelaere, Arthur Vermeeren, Aster Vranckx, Johan Bakayoko, Youri Tielemans, Lois Openda şi Dodi Lukebakio. Ultimii patru au intrat în joc pe parcursul meciului de la Frankfurt.

Rezervă la partida cu slovacii, fundaşul Axel Witsel şi-a continuat recuperarea în sală, după o leziune inghinală, neparticipând la antrenamentul colectiv.

Selecţionerul Belgiei este Domenico Tedesco (38 ani), un tehnician italo-german care a pregătit anterior Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moscova şi RB Leipzig. Este din februarie 2023 în funcţie.

Belgia a fost în preliminariile EURO 2024 câştigătoarea învinsă (6 victorii şi 2 remize) a unei grupe din care au mai făcut parte Austria, Suedia, Azerbaidjan şi Estonia. Iar atacantul Romelu Lukaku a fost golgheterul acestor preliminarii!

În palmaresul lor cu România sunt 11 meciuri disputate, cu 4 victorii pentru tricolori şi două rezultate de egalitate înregistrate. Ultimele două confruntări au fost un amical în 2011 la Liege, pierdut de noi, 1-2, şi un amical în 1999, 1-0 la Bucureşti.

România s-a calificat la Euro-2024 de pe primul loc din grupa sa.

Cei 26 de jucători din lotul României pentru EURO 2024 sunt:

PORTARI

Florin NIŢĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horaţiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0));

FUNDAŞI

Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOŞ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUŞIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIŢAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuţ NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicuşor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);

MIJLOCAŞI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ŞUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);

ATACANŢI

Denis DRĂGUŞ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUŞCAŞ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0).

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Barem matematică la BAC 2024. Cum se rezolvau subiectele și la ce notă să te aștepți la bacalaureat 2024 după corectare. Update
Capital.ro
Amendă 500 de lei. Legea îi obligă pe TOȚI șoferii să plătească. E obligatoriu
Playtech.ro
OOPS! Lidia Buble, GAFĂ RUȘINOASĂ! Se vede TOT prin costumul ăsta de baie MINUSCUL
DailyBusiness
Vești bune pentru șoferi! Benzina și motorina, mai ieftine astăzi!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Rețete ideale pentru caniculă. Ușor de preparat și cu puține calorii
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Barem Matematică Bacalaureat 2024: Ora la care urmează să fie afișate răspunsurile corecte pe Edu.ro pentru profilul real
Capital.ro
Asociația de proprietari are interzis. Proprietarii de apartamente pot face reclamație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Sondaj INSCOP: PSD conduce în intențiile de vot, urmat de PNL și AUR
MediaFlux
Mai mulți bani la RECALCULAREA PENSIEI cu aceste 3 adeverințe! Documentele trebuie DEPUSE URGENT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?