Opera şi Opereta îşi unesc managementul, dar rămân entităţi separate

Managementul Operei Naţionale Bucureşti (ONB) şi cel al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" se unesc, însă integritatea lor artistică rămâne intactă, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de ONB.
Romania TV
28 sept. 2013, 12:28
Opera şi Opereta îşi unesc managementul, dar rămân entităţi separate

Conform sursei citate, în urma adoptării în data de 25 septembrie 2013 a Hotărârii privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1089/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea şi funcţionarea Operei Naţionale Bucureşti, managementul celei din urmă şi cel al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” se unesc, „fără a afecta, însă, integritatea lor artistică”.

Totodată, Opera Naţională Bucureşti precizează că, deşi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” îşi pierde personalitatea juridică, activitatea sa artistică va continua sub aceeaşi formă.

Structura nou creată va urma, deci, să funcţioneze, sub denumirea de Teatrul de Operetă şi Musical ‘Ion Dacian’, cu un colectiv artistic propriu şi cu păstrarea continuităţii proiectelor sale specifice”, se spune în comunicatul Operei.

Totodată, potrivit ONB, Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” va funcţiona în curând într-un sediu propriu, aflat în prezent în construcţie. „Astfel, entitatea va beneficia pentru întâia dată în istoria sa de o sală de spectacole care îi aparţine, special concepută şi construită cu această destinaţie, după ce, de-a lungul existenţei sale, fie nu a avut deloc sediu, fie şi-a desfăşurat activitatea în locaţii-gazdă sau în sedii de conjunctură”, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, „în termenii funcţionării artistice, nu vor exista comasări sau abateri de la specificitatea artistică a vreunuia dintre genuri„.

„Modificările survin doar în ceea ce priveşte managementul, atelierele şi compartimentele non-artistice (Financiar şi Contabilitate, Audit, Producători Delegaţi, Juridic, Marketing şi Comunicare, Resurse Umane etc.), care se unesc, urmând să gestioneze în mod centralizat activitatea tuturor secţiunilor artistice ale instituţiei reorganizate, în vederea eficientizării folosirii resurselor şi a optimizării actului artistic” se arată  în comunicat.

De asemenea, ONB precizează că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului, noul mod de funcţionare se va aplica în termen de maximum 30 de zile de la data intrării acesteia în vigoare.

Executivul a aprobat miercuri, 25 septembrie, Hotărârea privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1089/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea şi funcţionarea Operei Naţionale Bucureşti.

Guvernul a aprobat această Hotărâre prin care Opera Naţională Bucureşti se reorganizează ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, care îşi înceteazã existenţa. Conform actului normativ, reorganizarea Operei este necesară şi oportună atât din punct de vedere artistic, din punct de vedere al managementului resurselor şi din punctul de vedere al imaginii acestor instituţii.

La jumătatea lunii septembrie, Ministerul Culturii a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre potrivit căruia Teatrul de Operetă „Ion Dacian”, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” şi Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa urmau să fie desfiinţate şi reorganizate în subordinea Operei Naţionale Bucureşti.

Ulterior, iniţiatorii proiectului au renunţat la aducerea în subordinea Operei Naţionale Bucureşti a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, a Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” şi a Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a solicitărilor venite din partea unor artişti, dar şi a reprezentanţilor Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” şi a Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!