„Operaţia a durat toată ziua de sâmbătă şi mare parte din noapte. Este vorba despre o pacientă din Sibiu, care este spitalizată la noi încă o săptămână, ca să poată începe recuperarea cu kinoterapeuţii noştri„, a spus Simona Dan, purtător de cuvânt al Clinicii Polisano, potrivit Agerpres.
Pacienta de 47 de ani a fost iniţial anesteziată, în aşa fel încât efectul să dureze 16 ore. Femeii i s-a extirpat sânul afectat de cancer, dar şi una din vertebre, după care i s-a montat un dispozitiv, un fel de „vertebră falsă”, de patru medici, dr. Claudiu Matei (Şef Sectie Neurochirurgie Spital European Polisano), dr. Sofia Nistor (Medic specialist neurochirurg), dr. Mircea Sopon (Medic Primar OrtopedieTraumatologie) şi dr. Thiery Alexandru (Medic Primar OrtopedieTraumatologiecolaborator).
CITEŞTE ŞI Cancer mamar moştenit genetic: şanse de supravieţuire crescute, după extirparea ambilor sâni
„Intervenţia a decurs conform planului şi sa practicat vertebrectomia totală, corpul vertebral T12 a fost scos în întregime, conform principiilor oncologice, pentru a limita diseminarea intraoperatorie. A urmat faza reconstrucţiei coloanei vertebrale, o particularitate a cazului fiind abordul exclusiv posterior. Lucrul în echipă a fost esenţial, o operaţie de 14 ore având nevoie de toate resursele şi experienţa fiecărui membru”, a declarat marţi, dr. Claudiu Matei, Şeful Secţiei Neurochirurgie din Spitalul Polisano.