Vrei o locuinţă ieftină? Apartamentele executate silit. Vezi cât costă şi cum poţi cumpăra o astfel de casă

Criza economică nu a adus cu sine doar dificultăți, ci și oportunități. Iar pentru cei care știu să profite de ele atunci când apar, acestea pot însemna, în piața de real estate, achiziționarea unei proprietăți mult mai ieftine decât în alte condiții, prin intermediul licitațiilor la care sunt scoase imobilele executate silit. Potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, pe segmentul locuințelor executate silit, cei care dispun de suma de 30.000 de euro pot cumpăra locuințe cu trei camere în Iași, Timișoara sau chiar în Capitală.
Iulian Tudor
29 ian. 2014, 09:50
Vrei o locuinţă ieftină? Apartamentele executate silit. Vezi  cât costă şi cum poţi cumpăra o astfel de casă

Ofertele de imobile executate silit sunt mult mai ieftine decât ofertele existente în piaţă. În plus, dacă la prima licitaţie imobilul nu este adjudecat de niciun participant la licitaţie, la următoarea licitaţie preţul de începere va fi cu 25% mai mic decât cel iniţial anunţat.

„În ultima vreme, pe fondul climatului economic dificil, s-a constatat un interes din ce în ce mai mare față de achiziționarea imobilelor executate silit. Motivul unui astfel de interes este unul foarte simplu: prețul de achiziție al unei astfel de proprități, mai puțin accesibil în alte condiții, dar foarte avantajos în acest caz”, a spus Adrian Lisaniuc, responsabil de Departamentul Executări Silite al companiei Regatta Real Estate.

Cum aflăm despre astfel de oferte avantajoase

Proprietăţile executate silit pot fi găsite şi pe site-urile instituţiilor financiare ai căror clienţi nu şi-au mai plătir ratele. „Acest tip de oferte este, într-adevăr, ceva mai greu de găsit, din cauza faptului că nu sunt la fel de popularizate precum celelalte tipuri de oferte pentru apartamente, case sau terenuri. În cadrul companiei Regatta Departamentul de Imobile Executate silit, venim în întâmpinarea clienților noștri atât prin identificarea celor mai bune oferte de preț apărute pe acest segment al pieței, cât și prin consultanță în materie, pentru a le ușura și a le face mai accesibil întreg procesul de achiziție al unui imobil executat silit”, a precizat Adrian Lisaniuc.

Deși la prima vedere, pentru unii procedura ar putea părea una complicată, în realitate, ea nu presupune mai mult efort decât căutarea îndelungată și anevoioasă a unei proprietăți în condiții normale, prin numeroase vizionări, deplasări sau întâlniri cu diverși proprietari și agenți imobiliari.

Mai mult, în acest caz, existența unor oferte clare a priori și selectarea lor de către specialiștii în domeniu, facilitează considerabil procedura. Odată stabilit interesul pentru o anumită proprietate, restul procesului nu mai reprezintă, practic, decât o procedură legală ce trebuie urmată în conformitate cu regulile obișnuite.

Documente necesare pentru o casă executată silit

Persoanele interesate să participe la licitație trebuie să depună la sediul societății executorilor judecătorești, până la termenul stabilit pentru organizarea licitației, urmatoarele documente:

– dovada plății unei cauțiuni reprezentând 10% din prețul de începere a licitației pentru termenul respectiv. Cauțiunea se consemnează la orice unitate a Băncii pe numele și la dispoziția executorului judecătoresc;

– o cerere de participare la licitație, în care se va preciza oferta de cumpărare;

– copie după actul de identitate, în cazul persoanelor fizice (cu procură autentificată notarial, împuternicire avocațiala, dacă este cazul), iar în cazul persoanelor juridice, copie după certificatul de înmatriculare la Registrul Comerțului, decizie asociați, mandat pentru persoana care reprezintă societatea;

Cum se desfășoară licitaţia

În desfășurarea licitației, prețul de la care aceasta începe este cel stabilit în Publicația de Vânzare, în lipsa unei oferte care să conțină un preț mai mare sau mai mic agreat de către creditor. În cazul în care este prezent un singur licitator, prețul la care acesta poate adjudeca nu poate fi mai mic decât cel prevazut în Publicația de Vânzare.

În cazul licitației unui bun imobil, persoana declarată adjudecatar al acestuia are obligația să achite prețul la care a adjudecat în termen maxim de 30 de zile de la data licitației, în timp ce persoanele care au participat la licitație dar nu au fost declarate adjudecatari, pot solicita restituirea cauțiunii consemnate.

Actul de Adjudecare va fi eliberat după achitarea integrală a prețului de adjudecare și împlinirea termenului procedural de 15 zile de la comunicarea procesului verbal de licitație către toate părțile implicate în procedura de executare silită.

„Actul de adjudecare constituie Titlu de Proprietate pentru adjudecatar și titlu executoriu împotriva debitorului său oricarei persoane care ocupă în fapt imobilul și nu deține un titlu opozabil (exemplu: contract de închiriere notat în C.F. anterior înscrierii somației imobiliare) pentru obligația de predare a imobilului. În ce privește predarea, aceasta este efectuată în baza titlului executoriu reprezentat și a unei cereri formulate în acest sens executorului judecătoresc”, mai explică specialistul Regatta, Adrian Lisaniuc.

Preţuri la locuinţe executate silit la imobiliare.ro

București: În zona Griviței-Gara de Nord, un apartament cu două camere, de 41 de metri pătrați, este scos la vânzare de Smarthousing, divizia Volksbank de valorificare a activelor imobiliare, la un preț de pornire de 119.014 lei (circa 26.500 de euro). Locuința este situată la parterul unui bloc construit în anul 1965, iar valoarea sa de piață este estimată la 158.685 de lei (circa 36.000 de euro).

La un preț asemănător, respectiv 26.900 de euro, OTP Real Estate Services scoate la licitație un apartament cu trei camere. Locuința este situată în sudul Capitalei, zona Giurgiului, și are o suprafață utilă de aproape 63 de metri pătrați.

Cu o sumă suficientă pentru achiziția unui apartament cu două camere într-o zonă semicentrală a Bucureștiului, cei interesați de segmentul licitațiilor silite pot cumpăra unul cu patru camera, situat însă într-unul dintre cartierele mărginașe ale orașului. În zona Pantelimon, pe Imobiliare.ro este scos la vânzare un apartament cu patru camere, cu o suprafață de 76 de metri pătrați, la un preț de 215.904 lei (circa 48.000 de euro). Locuința este situată la etajul al nouălea al unui bloc ridicat în 1974, iar valoarea sa de piață se ridică la 287.872 de lei.

Timișoara: În orașul din vestul țării, Smarthousing scoate la vânzare un apartament cu trei camere la casă, la un preț de 118.713 lei (circa 26.500 de euro). Imobilul este situat pe strada Gheorghe Țițeica, are o suprafață utilă de 69 de metri pătrați și include o cotă indiviză de teren de 270/540 de metri pătrați.

În zona de sud-vest a Timișoarei, în apropiere de Gara de Vest, un apartament cu patru camere are un preț de pornire de 35.200 de euro. Locuința are o suprafață utilă de 106 metri pătrați și este listată pe Imobiliare.ro de OTP Real Estate Services.

Brașov: În centrul istoric al orașului de la poalele Tâmpei, zona Schei, Libra Bank organizează licitația pentru o mansardă de 52 de metri pătrați, amplasată într-o vilă de patrimoniu (așa-numita „Casa cu Dragoni”). Prețul de pornire pentru imobil este de 127.000 de lei (aproximativ 28.000 de euro). Clădirea din care face parte proprietatea a fost renovată recent și este situată chiar între Piața Sfatului și Dealul Tâmpa.

Constanța: În orașul de la malul mării, zona Energia, Leumi Bank scoate la vânzare un apartament cu două camere, construit în anul 2007. Prețul de pornire este de 23.000 de euro, ceea ce reprezintă o pondere de 75% din valoarea de piață a proprietății. Locuința are o suprafață de 45 de metri pătrați și este situată la mansarda unui bloc structurat pe P+4E+M.

În zona Balada, Smarthousing are la vânzare un apartament cu cinci camere într-un bloc ridicat în 2002, la un preț de pornire de 193.106 lei (aproximativ 43.000 de euro). Locuința ocupă 112 metri pătrați utili și este amplasată la demisol.

Cluj-Napoca: În capitala Transilvaniei, în apropiere de strada Oașului, pe Imobiliare.ro este prezentată o licitație pentru o garsonieră într-un bloc construit în 1980, la un preț de 53.625 de lei (aproximativ 12.000 de euro). Din prețul inițial a fost scăzută o pondere de 25%. Locuința are o suprafață de 22 de metri pătrați utili și este situată la parter.

Iași: Și în capitala Moldovei pot fi găsite oferte demne de luat în seamă. Pe Bulevardul Nicolae Iorga, spre exemplu, Smarthousing are la vânzare un apartament cu trei camere, la un preț de 113.250 lei (circa 25.000 de euro). Imobilul are o suprafață utilă de 53 de metri pătrați și este amplasat la ultimul etaj al unui bloc cu patru nivele.

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Animalul din România pentru care iordanienii sunt în stare să plătească oricât. Au cumpărat vapoare întregi și acum vor să ia direct de la fermieri ca să fie siguri că prind marfă de calitate
Capital.ro
Cel mai iubit actor a murit. Drum lin, maestre! A cucerit generații la rând
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Detaliul interesant care a fost găsit în Dnipro, la locul prăbușirii rachetei balistice rusești. Tehnologia învechită pe care o folosește armata lui Putin
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Suferința ascunsă a lui Gabriel Cotabiță. Dezvăluiri tulburătoare
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Jon Collins ascunde comori de milioane de dolari în SUA pentru o vânătoare inedită
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy