Oprea către prefecţi: Cine nu trece testul europarlamentarilor, vede următoarele alegeri la televizor

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, le-a spus vineri prefecţilor că alegerile europarlamentare din 25 mai reprezintă un test, iar cine nu-l trece este posibil să nu mai ocupe funcţia deţinută la viitoarele alegeri, transmite Agerpres.
Romania TV
25 apr. 2014, 10:35
Oprea către prefecţi: Cine nu trece testul europarlamentarilor, vede următoarele alegeri la televizor

„Nu vă ascund că acesta este un test şi pentru viitoarele alegeri. Cine nu trece testul europarlamentarelor, nu ştiu cum să mă exprim mai plastic, poate va privi viitoarele alegeri la televizor”, a avertizat Gabriel Oprea.

El le-a solicitat prefecţilor, în videoconferinţa organizat la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), să îl informeze dacă mai este vreo problemă în vreun judeţ, pentru a fi remediată „de urgenţă”.

„Vreau să vă spun, cu subiect şi predicat, că în următoarea lună nu există concediu, nu există zile libere sau weekend. Vom fi la datorie 24 de ore din 24, 7 zile din 7 şi ştiţi foarte bine că nu spun vorbe mari şi nici nu glumesc. Nici eu nu voi avea zile libere, deci nu ezitaţi să solicitaţi sprijin dacă aveţi nevoie”, a mai spus Oprea.

El a transmis un mesaj către toţi angajaţii MAI, anume de a respecta legea întocmai, indiferent de actorii electorali.

„Mesajul este unul simplu şi foarte clar: respectaţi legea întocmai, indiferent care sunt competitorii electorali, staţi departe de activitatea şi de interesele politice ale partidelor şi sancţionaţi orice abatere de la lege, fără discriminare. (…) Trebuie să ne facem datoria. Este foarte important să fim o echipă. Trebuie să respectăm în primul rând legea, cu profesionalism, trebuie să arătăm tuturor că România este o ţară europeană”, a declarat Gabriel Oprea.

El a menţionat că, odată cu debutul campaniei electorale de vineri, misiunea tuturor organelor de ordine publică este de asigurare în bune condiţii a procesului electoral.

„Vă cer să fiţi fermi şi implicaţi, dar în acelaşi timp să rămâneţi fermi şi imparţiali. Legea este singurul de care trebuie să ţineţi cont în această campanie electorală. Dar orice încălcare a legii rămasă nesancţionată înseamnă neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, i-a avertizat Oprea pe prefecţi.

El le-a mai spus acestora ca, împreună cu reprezentanţii AEP, să realizeze o instruire temeinică a preşedinţilor secţiilor de votare, a locţiitorului acestora cu privire la responsabilităţile ce le revin la alegerile europarlamentare.

Ministrul Afacerilor Interne a prezentat un model de afiş, din care vor fi tipărite 20.000 şi care vor fi postate la toate secţiile de votare, dar şi la sediile instituţiilor cu atribuţii în organizarea procesului electoral.

„În paralel cu măsurile operative, MAI va derula o campanie de informare a cetăţenilor referitor la prevederile noului Cod penal în materia infracţiunilor electorale”, a precizat Gabriel Oprea.

Acesta a susţinut vineri, la sediul Ministerului de Interne, o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor centrale şi teritoriale ale MAI, având ca temă stadiul măsurilor dispuse pentru buna desfăşurare a alegerilor europarlamentare din luna mai.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Laguna din România care i-a înnebunit pe turiști. Are o culoare aparte și e considerată o bijuterie a naturii
Capital.ro
Rusia a dat ORDIN de evacuare! Decizia luată acum la granița cu Ucraina
Playtech.ro
ȘOC uriaș! Ana Bărbosu ar putea rămâne iar fără medalie? Americanii au depus dovada la TAS
DailyBusiness
O nouă veste proastă pentru români. Rata inflației a urcat în luna iulie, la 5,42%. Topul scumpirilor și ieftinirilor
Adevarul
Minivacanța de Sfânta Maria Mare în 2024. Câte zile libere au bugetarii anul acesta
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Loredana, onorariu de ”regină”. Cât primește artista pentru o cântare
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Cum arată acum Mariana Bitang? Cu greu o mai recunoști! Timpul nu iartă pe nimeni...
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Un jandarm în vârstă de 24 de ani a fost găsit împușcat în cap în propria locuință. Descoperirea a fost făcută de colegii tânărului
Capital.ro
Ungaria e paralizată! Pericol la granița cu România. Ungurii sunt pe marginea prăpastiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
stirilekanald.ro
Breaking news! Cine e, de fapt, bărbatul de 24 de ani care s-a împușcat în cap acasă!
substantial.ro
Instabilitatea Rusiei: efectele neașteptate ale războiului împotriva Ucrainei
MediaFlux
DONALD TRUMP, ATACAT! ȘOC în SUA! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!