Oprea, mesaj de Ziua Drapelului: Patriotismul să nu fie ca o haină de sărbătoare, ci o stare de spirit

Premierul interimar Gabriel Oprea susține într-un mesaj de Ziua Drapelului Național că fiecare român trebuie să dovedească atașament față de valorile naționale, mai ales "când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor".
Iulian Tudor
25 iun. 2015, 13:33
Oprea, mesaj de Ziua Drapelului: Patriotismul să nu fie ca o haină de sărbătoare, ci o stare de spirit

„Ziua Drapelului Național, 26 iunie, este un moment în care, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei încercate țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei.

În inima fiecărui român, dovedirea atașamentului față de valorile naționale trebuie să ocupe un loc aparte, mai ales acum, în zilele noastre, când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor”, declară Oprea.

Citeşte şi: Gabriel Oprea: Eu aş vrea şi mâine să vină premierul Victor Ponta. Îl aştept

În calitate de prim-ministru interimar și de viceprim-ministru pentru securitate națională, Oprea consideră că în instituțiile statului trebuie să se acorde o mai mare atenție valorilor naționale.

„Încurajez organizarea de ceremonii pentru recunoașterea publică a tuturor celor care au dat dovadă de eroism sub culorile drapelului național, dar și pentru comemorarea militarilor care și-au sacrificat viața în misiunile încredințate de țară.

Pentru aceste trei culori — roșu, galben și albastru — militarii români s-au jertfit, pe câmpul de luptă sau în teatrele de operații, apărând democrația și libertatea de care cu toții ne bucurăm astăzi, iar pe aceștia noi cei de acasă îi onorăm și îi cinstim”, mai spune premierul interimar.

În opinia lui Gabriel Oprea, „patriotismul nu trebuie să fie ca o haină de sărbătoare”, ci „o stare de spirit, o atitudine permanentă cu care toți suntem datori României”.

„Drapelul tricolor a fost martorul devenirii noastre ca stat și ca națiune. Dar, în egală măsură, el este reperul pe care trebuie să îl luăm în considerare atunci când privim spre viitor. Tricolorul este dovada unității pe care trebuie să o păstrăm. Este dovada curajului și a spiritului de sacrificiu care trebuie să ne însuflețească atunci când ne construim viitorul. (…)

Tricolorul este legământul pe care fiecare generație, inclusiv noi, îl facem pentru apărarea țării și a credinței strămoșești. Fiecare dintre noi este parte a istoriei și suntem cu toții datori să cinstim simbolurile identității noastre naționale”, se arată în mesajul premierului interimar.

În final, acesta mulțumește în nume personal, dar și în numele Guvernului „tuturor românilor care contribuie, prin performanțele lor, la promovarea valorilor țării noastre în lume”.

Citeşte şi: Oprea: Dacă intrăm într-o criză politică, riscăm să slăbim securitatea naţională a României şi a Europei

„La mulți ani, Tricolor! La mulți ani, România! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, conchide Gabriel Oprea.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care sunt protejate de astre în lunile septembrie și octombrie. Răsturnări spectaculoase de situații pentru Berbeci
Capital.ro
Se schimbă banii. România e obligată să treacă la Euro: Strângeți cureaua!
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Schimbare de proporții la X Factor. O mare vedetă revine pe sticlă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Întârzieri masive la CFR! Calvarul la care au fost supuși călătorii care au revenit din vacanța de pe litoralul românesc
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Kamala Harris a făcut PASUL DECISIV. Donald Trump NU mai are ÎNCOTRO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...