Oprea: Nu e momentul potrivit pentru creşterea pensiilor parlamentarilor. Kovesi şi Niţu merită un nou mandat

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat marți seară că nu consideră că este momentul potrivit pentru creșterea pensiilor parlamentarilor, motivând că românii nu au încredere în instituția Parlamentului. În plus, liderul UNPR a precizat că susţine continuarea mandatelor actualilor șefi ai Parchetelor, referindu-se în special la Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, și la Tiberiu Nițu, procuror general al României.
Iulian Tudor
23 iun. 2015, 20:48
Oprea: Nu e momentul potrivit pentru creşterea pensiilor parlamentarilor. Kovesi şi Niţu merită un nou mandat

„Vă spun o părere sinceră și, din păcate, chiar îmi pare rău că o spun. Din păcate, Parlamentul României, ca instituție, nu prea are încrederea românilor. E cam printre ultimele în clasament. Nu cred că este un moment potrivit (pentru creșterea pensiilor parlamentarilor — n.r.).

Dacă Parlamentul era o instituție mai respectată, nu cred că era nicio problemă. Dar momentul nu este potrivit. Românii nu au încredere în Parlament și normal că sunt suspicioși când apar alte drepturi ale unor oameni în care nu au încredere”, a afirmat Oprea.

CITEŞTE ŞI: Oprea: Anul acesta intrăm în Schengen, este opinia mea. Voi conduce Guvernul ca un militar, ca la armată

Totodată, premierul interimar Gabriel Oprea a declarat la Realitatea TV, că susține continuarea mandatelor Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, și al lui Tiberiu Nițu, procuror general al României.

Propunerile pentru șefii Parchetelor le face ministrul Justiției. România este dată un exemplu în Europa, discut cu tot felul de demnitari din NATO pe securitate națională. România este respectată, printre altele, și pentru lupta anticorupție și este dată și exemplu. Dacă oamenii aceștia sunt dați exemplu, normal că i-aș susține pe acești oameni la încă un mandat, sunt oameni care își fac datoria„, a afirmat Gabriel Oprea.

Șeful interimar al Executivului a apreciat că interesul național al României constă într-un stat puternic și o justiție puternică.

Referindu-se la modificările propuse pentru Codul penal, Gabriel Oprea a precizat că orice modificare a legislației se face cu „toți actorii”, nefiind de acord cu aceasta dacă nu sunt respectate „regulile jocului”.

CITEŞTE ŞI: Oprea: Am avut întâlniri cu liderii PNL în biroul meu. Le-am spus că sprijin coaliţia şi pe Victor Ponta

„Definesc interesul național al României printr-un stat puternic, cu instituții puternice, în care românii să trăiască mai bine, acesta este interesul național al României, simplu și clar: stat puternic și justiție puternică, acesta este interesul național al României, ca să-l definesc scurt. (…)

Întotdeauna, orice modificare benefică a unei legii sau a unui cod penal se face în mod transparent, cu toți actorii, mă refer la membrii Parlamentului, membrii Guvernului, reprezentanții societății civile. Atunci când nu se respectă regulile jocului, bineînțeles că UNPR se va opune„, a subliniat el.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
O ciocolată l-a lăsat fără permis. E incredibil ce a pățit un șofer
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Prim-ministrul ceh critică dur „misiunea de pace” a lui Viktor Orban la Moscova și Beijing
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'