Gabriel Oprea: Peste 36.000 de angajaţi MAI vor asigura ordinea de sărbătorile de Paşte

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat joi că peste 36.000 de angajați MAI vor asigura ordinea, zilnic, de vineri până luni, în perioada sărbătorilor de Paști.
Ionela Marcu
09 apr. 2015, 07:53
Gabriel Oprea: Peste 36.000 de angajaţi MAI vor asigura ordinea de sărbătorile de Paşte

„Începând de mâine și până luni inclusiv, vor fi la datorie zilnic peste 36.000 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri și lucrători din alte structuri ale MAI, care vor avea ca misiune asigurarea climatului de normalitate și siguranță în toată țara„, a anunțat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, într-o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI pe tema măsurilor de ordine și siguranță publică dispuse cu ocazia sărbătorilor pascale.

CITEŞTE ŞI: Ponta îl lasă pe Oprea la cârma Guvernului, în vacanţa de Paşti

Potrivit acestuia, aproape 11.000 de polițiști vor acționa, la nivel național, suplimentar față de dispozitivul curent.

Poliția Română va avea în teren 415 radare. În parteneriat cu Polițiile din Ungaria și Bulgaria, vor avea loc acțiuni în oglindă, de monitorizare a traficului rutier pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei. Pentru a sprijini misiunile Poliției am dispus ca un elicopter al Inspectoratului General de Aviație să desfășoare misiuni de supraveghere a traficului rutier pe cele mai aglomerate rute”, a spus Gabriel Oprea.

El a anunțat că efectivele de jandarmi vor fi suplimentate, ajungând la o medie zilnică de peste 6.000 de jandarmi în misiune.

Jandarmeria va asigura măsurile de ordine publică, acționând în principal în preajma bisericilor, mănăstirilor, acolo unde se vor desfășura manifestări religioase, dar și în zone cu potențial criminogen ridicat. În stațiunile montane și pe traseele turistice avem mobilizați 259 jandarmi montani care, alături de serviciile Salvamont, sunt pregătiți să intervină. Pentru următoarele zile am suplimentat și forțele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Zilnic vor fi la datorie peste 4.100 de pompieri„, a declarat vicepremierul.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește latura de prevenire, săptămâna aceasta pompierii au efectuat peste 2.500 de controale la lăcașuri de cult, hoteluri, pensiuni, unități comerciale și spații cu aflux mare de persoane.

„Aceste misiuni vor continua până la sfârșitul săptămânii. În noaptea de Înviere, peste 2.300 de pompieri vor fi în misiune în zona mănăstirilor și bisericilor. Pentru asigurarea intervenției medicale de urgență vor fi disponibile în fiecare zi 285 de echipaje SMURD și 745 de echipaje de ambulanță în întreaga țară. Pentru această perioadă sunt pregătite 13 elicoptere ale MAI, care vor asigura misiunile aero-medicale”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

El le-a solicitat autorităților locale să acorde o atenție deosebită zonelor unde s-ar putea produce inundații, ca urmare a ploilor din ultimele zile.

În altă ordine de idei, Gabriel Oprea a menționat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat 207 dosare penale și au fost aplicate 3.881 amenzi, de peste 5 miliarde de lei.

CITEŞTE ŞI: Gabriel Oprea: UNPR a adus stabilitatea economică şi politică în România

„Au fost confiscate sau indisponibilizate aproape 156 de tone de produse alimentare fără documente legale și 2 milioane de litri de vin. Aceste acțiuni vor continua și în zilele care au mai rămas până la sărbătorile de Paști”, a adăugat Oprea.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cartierul rău famat din București care a fost șters de pe fața pământului de comuniști. Multă lume trece acum prin acea zonă fără să aibă habar ce se petrecea acolo pe vremuri
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cocktailuri cu un conținut scăzut de carbohidrați. Sunt perfecte pentru zilele caniculare, fără a-ți sabota dieta
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Accident grav în județul Constanța: Pasager încarcerat după coliziunea cu un TIR în Dorobanțu
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!