„Există premisele creşterii preţurilor la energia termică şi biletele pentru transportul în comun, în urma liberalizării preţurilor la energia electrică şi gazele naturale”, a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax.
Edilul a explicat că, „într-o primă etapă”, municipalitatea a luat măsurile necesare pentru ca acestea să nu crească, precizând însă că, dacă tarifele la curent electric şi gaze „vor creşte aberant”, preţul energiei termice şi cel al călătoriilor cu transportul în comun de suprafaţă ar putea creşte.
„Chiar dacă acestea (preţurile la energie electrică şi la gaze naturale – n.r.) vor creşte într-o primă etapă, ne-am luat măsurile, atât cât am putut să le luăm, pentru a putea proteja populaţia de o eventuală creştere. Cel puţin în prima etapă, suntem pregătiţi, însă, dacă aceste preţuri vor creşte aberant, şi tarifele la energia termică şi biletele RATB ar putea creşte”, a mai spus Oprescu.
Primarul general a mai precizat, referitor la tariful energiei termice din Capitală, că municipalitatea este, deocamdată, în proces de „absorbţie” a ELCEN de către RADET, iar modernizarea acestei regii va duce la optimizarea preţului.
În prezent, în Capitală, gigacaloria are un cost de producţie de 328 de lei, din care bucureştenii plătesc doar 169,88 de lei, diferenţa fiind subvenţie acoperită de municipalitate.
O călătorie RATB costă 1,3 lei, iar un abonament lunar valabil pe toate liniile, 50 de lei.