„Era mâna mea dreaptă cu toți cei șapte consilieri, care la vremea respectivă toți erau mâna dreaptă. Eu i-am folosit pe domnii consilieri de comun acord cu ei pentru o serie întreagă de obiective, pe care le aveam de construit, să putem să supraveghem. Există un domn consilier, un om care așază proiectele pe ordinea de zi, le discută dacă există toate condițiile de legalitate și de abia atunci le propun Consiliului General”, a afirmat Oprescu.
În 26 iunie, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Solomon Wigler, consilierul primarului Oprescu, se arată într-un comunicat al DNA.
El este acuzat de trafic de influență, în formă continuată, după ce a primit în mai multe tranșe 230.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâri.
În perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, inculpatul Wigler Solmon, în calitate de consilier personal al primarului general al municipiului București, a pretins, în mai multe rânduri, suma de 230.000 euro și a primit, în mai multe tranșe, suma de 179.000 euro de la un o persoană (martor denunțător) pentru a interveni pe lângă funcționari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului București și consilieri din cadrul consiliului general al municipiului București, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâre. Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații de către Primăria municipiului București.
Citeşte şi DETALII INEDITE în cazul funcţionarului şpăgar din Primăria Capitalei
Concret, în perioada anterior menționată, inculpatul a primit suma totală de 179.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective.
În același scop, la data de 28 mai 2015, denunțătorul s-a întâlnit cu inculpatul Wigler Solomon în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat că, în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă unuia dintre proiecte, cât și PUZ – ul pentru unul dintre supermarket-uri.
În acest context, inculpatul Wigler Solomon a convenit cu martorul denunțător ca, în data de 3 iunie 2015, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 08-12 iunie 2015. La data de 03 iunie 2015, inculpatul Wigler Solomon a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul mai sus menționat.
Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de inculpatul Solomon Wigler în legătură cu pretinderea și primirea sumei de 25.000 euro de la martorul denunțător, pe care l-a asigurat că ar avea influență asupra primarul general al municipiului București, în vederea eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri., precum și în legătură cu alte aspecte.
Citeşte şi Motivarea judecătorilor. Solomon Wigler „îşi făcuse un obicei din a pretinde şi primi sume de bani”
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura arestului preventiv și măsurile asigurătorii dispuse față de inculpat. În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.