Sorin Oprescu s-a prezentat vineri la Tribunalul București, unde a depus o solicitare prin care cere permisiunea din partea instanței de a se interna șapte zile în spital, în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.
UPDATE 14.40 Sorin Oprescu a primit permisie, timp de o săptămână, pentru a se interna în vederea efectuării unei intervenţii chirugicale. Instanţa a admis astfel cererea lui Oprescu, însă decizia nu este definitivă. DNA poate contesta hotărârea magistraţilor.
„Aşteptăm 48 de ore. Decizia este favorabilă, în sensul să mi se permită să mă internez şi să poată avea loc intervenţia chirugicală”, a spus Oprescu, după şedinţa de judecată.
Oprescu a precizat că intervenţia chirugicală va fi la plămâni. Întrebat dacă i se va extirpa nodulul, Oprescu a spus: „Dumnezeu ştie…”
” Am venit pentru permisiunea de a putea să mă internez în vederea unei intervenţii chirurgicale”, a declarat Sorin Oprescu la intrarea în sediul Tribunalului Bucureşti.
Întrebat dacă și el a semnat „ca primarul”, așa cum a fost cazul lui Cristian Popescu-Piedone, Oprescu le-a spus jurnaliștilor: „Așa se spune de vreo 250 de ani. Nu. Eu le-am citit”.
Primarul suspendat a fost eliberat în 30 octombrie din Arestul Capitalei şi plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive.
Citeşte şi: Oprescu, despre detenţie: Perioada ARESTULUI NU a fost UŞOARĂ în niciun caz. Merg acasă şi îmi fac INSULINĂ
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în 30 octombrie, la o zi după ce a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu, că vrea să se interneze la pneumologie şi că a depus o cerere în acest sens în instanţă.
Pe durata arestului la domiciliu, Oprescu are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul unde locuiește fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în fața DNA și a judecătorilor ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți inculpați și martori din dosar; să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.
Inițial, el a fost inculpat de DNA pentru luare de mită, după care procurorii au extins urmărirea penală pentru spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și constituire de grup infracțional organizat.
Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.