„Avem aproape 2.800 de construcții ilegale făcute pe spațiul verde, iar în parcuri am reușit să obținem pe calea dreaptă, de multe ori a justiției, 30.000 de mp. Nu pot să las parcurile și nu pot să nu mă intereseze toate aceste lucruri, atât timp cât spațiul public s-a îngustat ani și ani de zile în cei 25 de ani ce au trecut de la momentul 1990. Eu sper în dreptatea pe care poate să o facă justiția, am încredere și sigur că de aici înainte nu facem altceva decât să putem să conviețuim, nu mă apuc să dărâm acolo o serie întreagă de lucruri, de altfel nici nu aș putea, încă el fiind considerat proprietate, în așa fel încât să existe o conviețuire și o adaptare a cetățeanului la spațiu verde, dar să îmi dea voie să o fac”, a spus Sorin Oprescu la Curtea de Apel București.
Întrebat de jurnaliști dacă va emite autorizații pentru construcții sau terenul va rămâne spațiu verde pentru bucureșteni în cazul în care va reveni în proprietatea Municipalității, el a răspuns că în ceea ce privește terasele a discutat de-a lungul anilor cu proprietarii, rugându-i să refacă ceea ce era în parcul Herăstrău, de exemplu cluburile școlare și pe cele de yachting, primind și aprobare pentru a funcționa într-un parteneriat cu Administrația Lacurilor și Parcurilor.
CITEŞTE ŞI: Oprescu: Şapte hectare din Parcul Herăstrău trebuie să revină bucureştenilor
„Sigur că mulți nu au primit această autorizație dintr-o serie întreagă de cauze legate de lege, nu am putut să trec peste acest lucru”, a adăugat Oprescu.
Primarul general al Bucureștiului declara joia trecută pentru AGERPRES că șapte hectare din Parcul Herăstrău trebuie să revină în proprietatea Primăriei Capitalei.