„Primăria şi-a propus să vă asigure infrastructura de a trăi în acest oraş”, le-a mai spus el studenţilor.
Oprescu a declarat că în cei 22 de ani de la „marea epilepsie” din 1990, când toţi tremurau de frică, s-a strâns un întreg portofoliu de probleme, pe care statul nu s-a mai gândit să le rezolve.
Susţinând că statul a urmărit şi nu a intervenit în dezvoltarea neplanificată a economiei, Oprescu a menţionat că cel mai mare economist din istorie a fost Cristofor Columb. „Nu ştia unde pleacă, nu ştia unde o să ajungă şi totul s-a întâmplat pe bani publici”, a menţionat edilul.
„Sarcina generaţiei mele şi a generaţiei care vine este de a vă asigura parametrii în care să puteţi să realizaţi ceea ce dumneavoastră vă doriţi în mod legitim”, a arătat primarul general.
El le-a spus studenţilor că nu face aceste afirmaţii pentru a administra „limbi de catifea” auditoriului. „Sunt la vârsta curajului maxim”, a adăugat Oprescu.
Referitor la diploma de participare pe care a primit-o de la organizatori, Oprescu a spus o glumă despre modul în care Dumnezeu a împărţit inteligenţa.
Astfel, el a povestit cum Dumnezeu l-a pus pe Sfântul Petru să împartă inteligenţa dintr-un cazan care se afla în curte, mai întâi cu polonicul şi, mai apoi, pentru că aceasta se împuţina, cu lingura de supă şi linguriţa de desert.
Sorin Oprescu a spus că, la sfârşit, când nu a mai rămas inteligenţă în cazan, Dumnezeu i-a spus lui Petru să dea, în schimb, câte o diplomă.