„Pe 1 decembrie 2015 sper să se defileze pe aici. Încercăm să gândim un pasaj ca să uşurăm accesul în Arcul de Triumf, este totuşi periculoasă intersecţia aceasta şi nu vrem să-i zăpăcim nici pe şoferi, dar nici pe pietoni”, a declarat Sorin Oprescu.
Lucrarea „Consolidare, reabilitare şi conservare Arcul de Triumf” este finanţată din Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Prioritară a fost consolidarea monumentului. Este aceeaşi procedură ca la sediul vechi al Primăriei Capitalei, izolarea antiseismică a bazei clădirii, care constă în decuplarea structurii de vibraţiile terenului şi introducerea izolatorilor antiseismici. Monumentul devine rezistent la un cutremur de 9 grade pe scara Richter.
În martie a fost demarată execuţia şi montarea schelei la nivelul picioarelor Arcului de Triumf pentru efectuarea re-expertizării componentelor artistice de piatră şi prevelării probelor de laborator cu scopul de a supune spre avizare de către comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Culturii restaurarea acestora.
Citeşte şi Bucureştiul va avea o reţea de 100 de kilometri de piste de biciclete VEZI HARTA