Oprescu susţine că decizia biletelor gratuite la CGMB este doar de „orgoliu” şi nu ar fi aplicată

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că decizia consilierilor CGMB de a-şi aproba acordarea gratuită de bilete sau invitaţii la evenimentele de pe Arena Naţională satisface doar "vanităţi şi orgolii mici" şi nu poate fi aplicată în relaţia comercială cu organizatorii de evenimente.
Romania TV
27 mart. 2013, 17:05
Oprescu susţine că decizia biletelor gratuite la CGMB este doar de

Întrebat de jurnalişti dacă membrii CGMB nu au bani de bilete, primarul general a afirmat că rolul său nu este să le numere acestora banii. El a susţinut totodată că i se pare „ciudată” decizia CGMB şi că măsura nu va putea fi niciodată aplicată, deoarece în relaţiile comerciale dintre primărie şi cluburi sau firme care organizează evenimente nu se poate impune acordarea gratuită a unui număr de bilete.

„Hotărârea este pentru satisfacerea unor vanităţi şi orgolii mici”, a spus Oprescu, precizând însă că el nu poate solicita întoarcerea proiectului.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, marţi, ca membrii săi să primească bilete sau invitaţii la evenimentele găzduite de Arena Naţională din Capitală, în proiectul pe această temă neprecizându-se explicit dacă accesul lor va fi gratuit sau nu.

Proiectul de hotărâre pe această temă stabileşte că, pentru activităţile cultural-educative şi cele sportive desfăşurate în incinta Arenei Naţionale, se vor pune la dispoziţia consilierilor generali un număr de 55 de bilete/invitaţii la tribuna VIP, precum şi tichete de acces, prin grija Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

Acelaşi proiect prevede ca ALPAB să transmită preşedintelui de şedinţă al CGMB, la fiecare început de lună, programul activităţilor de pe Arena Naţională din următoarele patru săptămâni, precum şi cele 55 de bilete/invitaţii.

În proiect nu precizează dacă biletele le vor fi date gratuit consilierilor sau dacă aceştia vor plăti contravaloarea lor.

Întrebat în legătură cu acest aspect, viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a lăsat să se înţeleagă faptul că biletele şi invitaţiile vor fi gratuite. „Pentru fiecare eveniment în parte, cel mai probabil, va fi încheiat un protocol prin care fiecare consilier va putea beneficia de un bilet sau de o invitaţie. (…) Dacă vor să-şi ia mai multe bilete, le vor lua contra cost”, a spus Nicolaescu.

Proiectul, introdus pe ordinea de zi chiar în ziua şedinţei, a fost aprobat cu votul majoritar al consilierilor din partea USL, din rândul cărora s-a înregistrat un singur vot împotrivă, în timp ce grupul reprezentanţilor PDL şi PPDD s-a abţinut.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'