Opt urmăriţi penal după percheziţiile de la Ministerul Agriculturii

Opt persoane, între care preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae, şi un director din Agenţia Domeniilor Statului, sunt urmărite penal în urma percheziţiilor efectuate, vineri, la Ministerul Agriculturii.
Romania TV
01 nov. 2013, 17:23
Opt urmăriţi penal după percheziţiile de la Ministerul Agriculturii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penală faţă de opt persoane, după percheziţiile de vineri de la Ministerul Agriculturii.

Potrivit unui comunicat DNA, sunt cercetaţi Cuc Vicenţiu Relu Lucian, Ştefan Niculae, Sandu Ilie Cristian, Gheorghiu Ştefăniţă Dragoş, Todea Ioanm Florin, Bolla Alexandru şi Rădulescu Bogdan şi o a opta persoană cu funcţie de conducere din cadrul ADS, a cărei identitate nu a fost făcută publică pentru moment.

În sarcina lui Cuc Vicenţiu Relu Lucian, director Direcţia strategie, managementul datelor şi activităţilor din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Ştefan Niculae, preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii Conexe AGROSTAR, este acuzat de infracţiuni de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj. Pentru acelaşi gen de infracţiuni, plus complicitate la şantaj, sunt urmăriţi penal Sandu Ilie Cristian, Gheorghiu Ştefăniţă Dragoş, Todea Ioan Florin, Bolla Alexandru şi Rădulescu Bogdan.

Celor 7 învinuţi nominalizaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

În cursul zilei de 01.11.2013 au fost efectuate mai multe percheziţii la Ministerul Agriculturii, la ADS şi Agrostar. Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, ancheta DNA vizează activitatea unor angajaţi ai Agenţiei Domeniului Statului (ADS), iar plângerea a fost făcută de o angajată a Agenţiei.

Procurorii Anticorupţie au ridicat mai multe documente şi calculatoare din Ministerul Agriculturii, în cadrul unei anchete vizând mai multe tranzacţii efectuate de ADS.

Percheziţiile au loc după ce DNA a deschis un nou dosar penal privind numeroase achiziţii publice considerate a fi efectuate în mod fraudulos.

„Au fost vizate câteva birouri de la Direcţia Anti Fraudă şi Control a Ministerului Agriculturii cu privirea la activitatea condusă de către Agenţia Domeniilor Statului. Şi acolo au fost percheziţii (…) Sunt vizate două note de control cu privire la o sesizare făcută de o doamnă din ADS ce sesiza conducerea Ministerului cu privire la faptul că au avut loc abuzuri cu privire la achiziţia de servicii de mentenanţă pentru xerox, folosirea cotei de carburant pentru două maşini care nu mai erau în uz, achiziţia de servicii de pază şi telefonie”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că sesizarea angajatei ADS a fost urmată de un control de la minister ce a sesizat unele nereguli, însă acum de caz se interesează şi procurorii DNA. „Probabil se urmăreşte dacă cei care au făcut controlul, au exercitat un control corect”, a spus Constantin despre percheziţiile de la minister.

Constantin a spus că percheziţii similare au avut loc şi la ADS, unde a fost sigilat biroul preşedintelui ADS. Ministrul a spus că au început procedurile pentru demiterea sa, însă acest lucru nu are nicio legătură cu percheziţiile. „Încă din septembrie i-am comunicat că va fi demis pentru că simţeam nevoia unor îmbunătăţiri în cadrul Agenţiei”, a conchis Constantin.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'