„Am fost foarte bucuros să găsesc deschidere din partea colegilor din Guvern, în special din partea prim-ministrului Victor Ponta. Astfel, am decis ieri ca tot aparatul central să facă acest gest simbolic, care are scopul de a da un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale„, a declarat ministrul Attila Korodi.
O invitație pentru a se alătura acestui demers va fi trimisă către președinții celor două camere ale Parlamentului României, precum și președinților de consilii județene.
În plus, Ministerul Mediului și Schimbărilor climatice va publica vineri, 28 martie 2014, un ghid care va explica instituțiilor partenere în acest demers ceea ce au de făcut în ora în care întreaga planetă va stinge lumina.
Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney. Anul trecut peste 7000 de oraşe din 152 de țări au stins lumina de Earth Hour, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.
Citeşte şi Ora Pământului 2014: Momentul în care toată planeta stinge lumina