Ora Pământului 2014: Momentul în care toată planeta stinge lumina

Ora Pământului 2014: În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie, Earth Hour. Ora Pământul este sărbătorită şi în România sâmbătă, 29 martie, atrăgând atenţia asupra puterii pe care o avem ca indivizi în protecţia mediului.
Cristina Dinu
27 mart. 2014, 07:39
Ora Pământului 2014: Momentul în care toată planeta stinge lumina

Ora Pământului 2014: Campania Earth Hour a fost iniţiată în 2007 de către organizaţia WWF. În 2013, peste 7.000 de oraşe din peste 152 de ţări au stins lumina timp de o oră, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

Începând din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Beyond the Hour (Mai mult de o oră pentru planetă), în care oamenii sunt îndemnaţi să facă mai mult decât să stingă lumina timp de oră şi să respecte mediul în fiecare zi. WWF îi îndeamnă, astfel, pe susţinătorii campaniei să facă tot ce pot pentru a-şi schima stilul de viaţă şi a reduce impactul negativ asupra planetei.

La inițiativa WWF Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au ieșit atunci pe străzile orașului, sărbătorind Pământul cu petreceri și concerte fără surse de electricitate, observații astronomice, picnicuri în familie la lumina lumînării.

În 2008, Earth Hour urma să se extindă pe tot teritoriul Australiei. Cu puțin timp înainte de eveniment, orașul Toronto din Canada a anunțat că se alătura mișcării şi nu a trecut mult până când aproape 400 de oraşe din 35 de țări s-au mobilizat pentru acest eveniment.

Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20:30-21:30.

Ce putem face cu ocazia Orei Pământului

Ora Pământului este ocazia perfectă pentru a petrece o seară în linişte, romantică sau să ne bucurăm de natură. Astfel, cine doreşte să sărbătorească planeta noastră sâmbătă, poate începe prin a stinge luminile din casă în intervalul orar 20:30-21:30.

Dacă vreţi să faceţi mai mult de atât, puteţi să scoateţi toate electronicele din priză, precum televizorul sau computerul, întrucât acestea consumă energie chiar şi atunci când sunt oprite, dar sunt conectate la priză.

În ora fără lumină, aveţi o sumedenie de opţiuni. Puteţi să petreceţi o seară romantică, la lumina lumânărilor, alături de persoana iubită. Dacă doriţi să staţi alături de prieteni, puteţi să jucaţi un boardgame la lumina lumânărilor sau alte jocuri simpatice, precum Mima. Cei care vor să iasă din casă sâmbătă seara, pot alege o plimbare prin oraş, pe jos sau cu bicicletele, pot merge să admire stelele din parcuri sau de la observatoarele astronomice. Deasemenea, puteţi participa la diverse evenimente realizate de asociaţiile sau de autorităţile din oraşele voastre, precum petreceri speciale, focuri de tabără sau lansări de lampioane.

Citeşte şi Ora Pământului 2014: Oraşele României se înscriu în competiţia pentru titlul de Capitala Earth Hour

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Obiceiurile ciudate ale lui Ceaușescu, de Paște. Unde ieșea seara cu soția
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut unul dintre cei mai mari actori. A fost o legendă de neegalat. Românii nu-l vor uita vreodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație