Această campanie de sensibilizare asupra mediului înconjurător, care constă în stingerea luminilor la 20h30 pentru 60 de minute, avea în acest an obiectivul de a strânge sute de mii de dolari pentru proiecte de respectare a mediului.
În Singapore, ea a primit sprijinul vedetelor noului film ‘The Amazing Spider-Man 3’, care au ajutat la stingerea luminilor pe acoperişurile oraşului-stat în cartierul select Marina Bay. Acest erou al benzilor desenate a fost în acest an ‘ambasadorul’ operaţiunii demarate la Sydney în 2007.
Opera din Sydney şi emblematicul pod al oraşului au fost primele care au plonjat în întuneric la 20h30 ora locală.
Faleza Hong Kong-ului, luminată feeric noaptea, a devenit de nerecunoscut când cele 118 etaje ale celui mai înalt zgârie-nori al oraşului, International Commerce Centre, au fost private de lumină, ca şi numeroasele panouri publicitare.
CITEŞTE ŞI ORA PĂMÂNTULUI 2014: De unde a pornit ideea Earth Hour
La New Delhi, niciun monument nu era luminat, nici măcar Poarta Indiei, celebrul monument închinat morţilor, în centrul capitalei indiene.
În Dubai, Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, care ajunge la 829 m cu cele 200 de etaje ale sale, s-a scufundat în întuneric la 20h30, ca şi fântâna muzicală, o atracţie turistică situată la poalele turnului, precum şi hotelurile şi centrul comercial situate în apropiere.
Ceva mai departe, la Business Bay, cartierul afacerilor, unde lumina a fost de asemenea stinsă, sute de persoane au mers pe străzi cu lumânări la iniţiativa Dubay Electricity and Water Authority (DEWA).
La Moscova, luminile mai multor clădiri din jurul Pieţei Roşii, Muzeul Istoriei, magazinul GUM, catedrala Vasili Blajenâi şi o parte din incinta Kremlinului, au fost stinse. Nu au rămas aprinse decât stelele rubinii de pe clădiri şi în jurul drapelului preşedinţiei ruse.
La Atena, luminile de pe Acropole au fost stinse o oră.
La Paris, 50 de monumente şi locuri emblematice precum Turnul Eiffel, Primăria, catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf şi Piaţa Concordiei au plonjat în întuneric. În total, circa 200 de oraşe franceze au participat la operaţiune.
La Lisabona, monumentele cele mai emblematice, ca Turnul Belem şi mânăstirea Jeronimos, precum şi podul 25 Aprilie de peste râul Tejo, au fost cuprinse de obscuritate.
Întunericul de o oră a fost observat în 94 de municipalităţi din Portugalia.
În Marea Britanie, peste 10 milioane de persoane au participat la operaţiune. Edificii emblematice ale Londrei, ca Palatul Westminster, Palatul Buckingham şi Turnul Londrei, au avut luminile stinse.
În restul ţării, situri precum castelul din Edinburgh, Brighton Pier şi castelul Windsor au procedat la fel.
În Elveţia, circa 40 de oraşe şi municipalităţi s-au angajat să participe la operaţiune. Fântâna din Geneva, catedralele din Lausanne şi Fribourg, castelul din Chillon au figurat printre monumentele vizate.
La Cape Town, oraş ales în 2014 de WWF drept capitală a operaţiunii ‘Ora Pământului’, festivalul anual de jazz, care a început vineri, nu a utilizat timp de o oră sâmbătă seara decât energie ‘verde’.
În funcţie de fusele orare, alte locuri celebre pe plan mondial, precum Empire State Building la New York, urmau să-şi stingă luminile la rândul lor pentru o oră.
În toată lumea, circa 7000 de oraşe din 157 de ţări au fost mobilizate, potrivit Fondului Mondial pentru Natură (WWF).