În imagini se văd trei tineri care nu par să îşi poată controla mişcările, scrie digi24.ro. La scurt timp după înregistrare, unul dintre ei a ajuns la camera de gardă a Spitalului Judeţean.
„Un pacient de 21 de ani conştient, cooperant, a stat la noi cam trei ore pentru supraveghere apoi a plecat acasă pe propria răspundere”, spune Alexandru Mateoc, medic UPU.
Nu a fost primul caz de acest fel cu care s-au confruntat medicii.
„Cam între 20-25 de cazuri de intoxicații pe lună. (A crescut numărul acestor cazuri față de anii precedenți? )Da, a crescut”, spune Alexandru Mateoc, UPU, SMURD Bihor.
De vină ar putea fi substanţe etnobotanice cunoscute ca droguri-zombie.
„Cam toate substanțele noi cu efecte psiho-active sunt combinații de substanțe chimice și despre aceste droguri supranumite zombie se spune că sunt amestecuri de canabinoizi sintetici”, afirmă Călin Pop – inspector de specialitate în centrul Anti-Drog Oradea.
Specialiştii spun că etnobotanicele au aceleaşi efecte asupra organismului şi produc aceeaşi depedenţă ca şi cocaina, un drog considerat „clasic”. Însă, în septembrie Curtea Supremă a decis că nu vor mai fi pedepsite persoanele care consumă acest gen de substanţe.