Orădenii s-au prezentat într-un număr neașteptat de mare la centrul de vaccinare amenajat în Piața Gojdu, unde personalul a imunizat chiar și cu doza a treia a serului anti-Covid.
Oamenii s-au așezat la rând în fața centrului de vaccinare, cu jumătate de oră înainte ca acesta să se deschidă, astfel că aproximativ 20 de persoane veniseră pentru imunizarea anti-Covid, încă de la primele ore ale dimineții.
„Nu m-am vaccinat până acum, dar vreau să mă vaccinez pentru că am prietene care au făcut Covid”, a spus o tânără elevă de liceu.
Majoritatea cetățenilor au fost orădenii de vârsta a treia şi a doua, trecuţi de 40-45 ani, cu diverse afecţiuni cronice, de la obezitate şi diabet până la altele, mai complicate.
„Avem oameni de toate vârstele, şi care aşteaptă doza a treia, care se face doar cu Pfizer şi Moderna, şi care se vaccinează pentru prima oară, inclusiv cu Johnson & Johnson sau chiar cu Astra Zeneca. Am început să vaccinăm şi 200 de persoane pe zi, deşi teoretic capacitatea este de 8 persoane pe oră, adică 96 de persoane pe zi”, spune „, a explicat dr. Adriana Vladu, adjunctul coordonatorului centrului de vaccinare din Piaţa Gojdu.
Coordonatoarea centrului de vaccinare a spus că mai mulți cetățeni au început să se intereseze chiar de săptămâna trecută în privința administrării dozei a treia.
„Am aşteptat chiar cu groază acest moment, pentru că de săptămâna trecută veneau zilnic cel puţin câte 20 de persoane să ne întrebe când vor putea face doza a treia”, explică medicul.
Marţi dimineață, la ora 10, la doar două ore după deschiderea centrului, personalul vaccinator administrase deja 100 de doze, cât este capacitatea maximă normată a centrului.
„Despre doza a treia ne-au întrebat mai ales persoane mai în vârstă care au probleme de sănătate, dar încep să vină şi tineri care au observat că a crescut numărul infectărilor, inclusiv adolescenţi”, a mai spus dr. Adriana Vladu.
Inclusiv marţi dimineaţă, a fost vaccinată o fetiţă de 14 ani, în maşina părinţilor, deoarece a trecut printr-o operaţie ortopedică şi nu se poate deplasa, convalescentă fiind, decât în cârje.
Din păcate, pe lângă orădenii care înţeleg importanţa vaccinării şi vor să fie cât mai protejaţi împotriva infectării cu Covid există şi alţii care neagă beneficiile vaccinării şi îi jignesc pe cei care se adresează centrului de vaccinare.
„Când m-am aşezat la coadă, un bărbat care a coborât dintr-un tramvai a zis că suntem oi, că suntem proşti, fiindcă ne lăsăm vaccinaţi. E gratis să mă vaccinez şi nici nu păţesc nimic decât că sunt mai protejată decât cei nevaccinaţi”, spunea femeia, potrivit Bihoreanul.ro.
Centru de vaccinare la Biserica Neagră din Braşov. Campania de vaccinare organizată la Biserica Neagră va fi „asezonată” cu muzică de orgă. Cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“ se va desfăşura luni, 21 iunie, între orele 10:00 și 19:00, potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov.
„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.
Cei care aleg să se vaccineze aici vor putea vizita gratuit Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă.
„Comunitatea Bisericii Negre susține orice măsură care duce la prelungirea vieții. Suntem alături de cadrele medicale și de autorități pentru eforturile comune de a combate virusul. Invităm, cu mult drag, pe toți brașovenii să participe la acest maraton de vaccinare în Biserica Neagră. O să se bucure de o ambianță deosebită și de cântec de orgă pe tot parcursul maratonului”, a precizat Frank – Thomas Ziegler, șef birou Biserica Neagră.
Doritorii se pot vaccina fără programare şi îşi pot alege vaccinul cu care să se imunizeze, dintre Pfizer și Johnson&Johnson.