Orașul din Europa în care copiii nu primesc telefon mobil până la o anumită vârstă. ”Este mult mai ușor să spui nu”

Orașul irlandez Greystones a ajuns subiect de discuție în toată Europa. Totul a început în urmă cu un an, când directorii tuturor școlilor primare au cerut părinților să nu le mai cumpere telefoane mobile copiilor. Vezi mai jos toate detaliile.
Filip Stan
17 iun. 2024, 16:23
Orașul din Europa în care copiii nu primesc telefon mobil până la o anumită vârstă. ”Este mult mai ușor să spui nu”

Un oraș din Irlanda a găsit soluția ideală pentru ca cei mici să nu mai fie acaparați de tehnologie!

Te-ar putea interesa și PRO TV LIVE VIDEO ROMÂNIA – UCRAINA 0-0 ONLINE STREAMING. Surprize în echipa de start a tricolorilor!

Orașul irlandez Greystones a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume în urmă cu un an, când directorii tuturor școlilor primare din localitate au cerut părinților să semneze un angajament de a nu cumpăra un smartphone pentru copiii lor înainte ca aceștia să treacă la gimnaziu.

Acum, în Irlanda, părinții achiziționează telefoane copiilor în jurul vârstei de 12 ani, iar un studiu arăta că aproximativ trei sferturi din copiii din Irlanda aveau deja propriul lor telefon când terminau școala primară.

Acord semnat de nenumărați părinți

Părinții din cele 8 școli primare din Greystones au decis să se unească și să semneze acordul prin care se angajau să nu mai cumpere telefoane inteligente copiilor, cel puțin până termină învățământul primar.

„Dacă toată lumea face acest lucru, nu te simți ca și cum ai fi cel mai ciudat. Este mult mai ușor să spui nu”, a declarat Laura Bourne, părintele unui copil de la o școală din acest district, conform TheGuardian.com.

Școlile și părinții au luat inițiativa pe fondul îngrijorării că smartphone-urile alimentează anxietatea și expun copiii la materiale pentru adulți. Este un exemplu rar de acțiune comună a unui întreg oraș în această privință.

Pactul voluntar constă în interzicerea telefoanelor inteligente pentru copii nu doar la școală, ci și acasă, până când aceștia intră în școala gimnazială.

„Copilăria devine din ce în ce mai scurtă”, a declarat Rachel Harper, directoarea școlii St Patrick’s, care a condus inițiativa. „Copiii de nouă ani au început să ceară smartphone-uri”, a spus ea.

Citește și Dan Negru, reacţie vehementă înainte de ROMÂNIA-UCRAINA: „Suntem de mâna a doua pentru că acceptăm orice, oricând”

Politica la nivelul întregului oraș reduce șansele ca un copil să aibă un coleg cu un smartphone, iar părinții pot prezenta codul ca pe o regulă școlară, a mai explicat directoarea școlii care a stârnit atenția părinților.

Inițiativa a stârnit interesul asociațiilor de părinți din Irlanda și din străinătate și l-a determinat pe ministrul irlandez al sănătății, Stephen Donnelly, care locuiește în apropiere de Greystones, să o recomande ca politică la nivel național.

„Irlanda poate fi și trebuie să fie un lider mondial în ceea ce privește siguranța copiilor și a tinerilor, dar și dreptul să nu fie afectați de interacțiunile lor cu lumea digitală”, a declarat demnitarul, potrivit The Guardian.

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur. Românii le adoră pe unele dintre ele, fără să știe ce efect au în timp
Capital.ro
S-a dat interzis pentru cei cu telefoane mobile. Toți românii trebuie să înțeleagă
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vor fi afectați toți pensionarii! Schimbarea momentului la Guvern
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Se schimbă iar Codul Rutier. Guvernul a dat ordin. Cine rămâne garantat fără permis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Stephen King și Rob Reiner cer retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!