Oraşul din România în care o garsonieră costă 3.500 de euro. Cum arată locuinţa care se vinde la un preţ de nimic

Deşi preţul locuinţelor a explodat în toată ţara, există un oraş în care un român îşi vinde garsoniera la un preţ de nimic.
Alina Costache
23 iul. 2022, 11:33
Oraşul din România în care o garsonieră costă 3.500 de euro. Cum arată locuinţa care se vinde la un preţ de nimic

Oraşul din România în care o garsonieră costă 3.500 de euro. Anunţul de pe olx al unui român care îşi vinde garsoniera a atras atenţia tuturor, datorită preţului mic.

Oraşul din România în care o garsonieră costă 3.500 de euro. Proprietarul pare că e disperat să scape de ea

Citeşte şi Elena Udrea are probleme cu banii? Îşi vinde apartamentele la cel mai mic preţ de pe piaţă

Garsoniera care costă doar 3.500 de euro se vinde la Calafat, judeţul Dolj. Aceasta este la etajul 1, este nedecomandată şi a fost construită între anii 1977-1990.

La preţuri de nimic se vând şi locuinţele din Zimnicea, judeţul Teleorman. Aici, puteţi cumpăra un apartament cu două sau trei camere cu doar 12.000 de euro.

Oraşele din România în care s-au scumpit cel mai mult apartamentele

În luna martie, preţurile apartamentelor din Bucureşti au crescut în medie de la 1.609 de euro pe metru pătrat util, până la 1.648 euro pe metru pătrat. Locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,9% (de la 1.562 de euro pe metru pătrat, la 1.592 de euro pe metru pătrat), în timp ce apartamentele noi au resimţit o creştere de 2,8%, de la 1.713 la 1.761 euro pe metru pătrat util.

În Braşov,  preţurilor apartamentelor au crescut de la 1.514 de euro pe metru pătrat util, la 1.556 de euro pe metru pătrat la sfârşitul lui martie. Locuinţele din blocurile vechi au avut parte de o evoluţie pozitivă: este vorba de un avans de 0,8%, de la 1.453 la 1.465 de euro pe metru pătrat. Locuinţele noi au înregistrat o creştere de 4,3%, de la 1.574 la 1.641 de euro pe metru pătrat.

La fel ca în februarie, aşteptările vânzătorilor de apartamente din Cluj-Napoca s-au majorat şi în martie, de data aceasta cu 4,2%; acestea se situează, în prezent, la o medie de 2.330 de euro pe metru pătrat util, comparativ cu 2.236 de euro pe metru pătrat la sfârşitul lui februarie. Preţurile s-au majorat pe ambele segmente de piaţă analizate: locuinţele vechi s-au apreciat cu 3,1% (de la 2.209 la 2.278 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 5% (de la 2.256 la 2.369 de euro pe metru pătrat).

În Constanţa, apartamentele scoase la vânzare în martie au consemnat, per ansamblu, o creştere de 1,2%, de la 1.434 la 1.451 de euro pe metru pătrat util. Nivelul actual de preţ este cu 14,4% mai mare decât cel consemnat în urmă cu un an, când pretenţiile vânzătorilor ajungeau la 1.268 de euro pe metru pătrat. Preţurile au evoluat în aceeaşi direcţie pe cele două segmente de piaţă analizate: apartamentele vechi s-au scumpit cu 0,8% (de la 1.413 la 1.425 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative nou-construite s-au scumpit cu 1,8% (de la 1.468 la 1.495 de euro pe metru pătrat).

Indicele Imobiliare.ro a înregistrat în Iaşi o creştere de 0,2% în luna martie, de la 1.236 la 1.239 de euro pe metru pătrat. Comparativ cu perioada similară din 2021, când valoarea medie de listare a unui apartament era de 1.078 de euro pe metru pătrat, nivelul actual de preţ este cu 14,9% mai mare. Luna trecută, locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1%, de la 1.241 la 1.254 de euro pe metru pătrat. Pe segmentul apartamentelor noi, pe de altă parte, a avut loc un recul de -0,4%, de la 1.234 la 1.229 de euro pe metru pătrat. În urma acestor evoluţii, apartamentele vechi au ajuns să fie mai scumpe decât cele din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale.

Aşteptările vânzătorilor de apartamente din Timişoara s-au majorat uşor, anume cu 0,3%, în martie faţă de februarie, de la 1.446 la 1.450 euro pe metru pătrat util. Piaţa rezidenţială veche se remarcă printr-o tendinţă ascendentă, consemnând o creştere de 0,9%, de la 1.422 la 1.435 de euro pe metru pătrat util. Pe piaţa nouă, pe de altă parte, a avut loc un recul de -0,6%, de la 1.500 la 1.491 euro pe metru pătrat.

Citeşte şi Cât costă să închiriezi unul dintre apartamentele lui Mihai Trăistariu de la malul mării pentru o noapte. „Am scăzut prețurile, nu găsești nicăieri”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...