Orban, după respingerea OUG privind anticipatele: „Există un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ”

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seară, după respingerea OUG privind anticipatele de Comisia juridică din Senat, că există un grup Ultras al PSD ”care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ, care dă votul orbeşte, fără să analizeze actele normative”.
Romania TV
18 feb. 2020, 19:48
Orban, după respingerea OUG privind anticipatele:

„Să fie foarte clar că există o procedură de dezbatere şi adoptare, deocamdată este în Comisia juridică de la Senat şi e foarte clar că la Senat există un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ, caredă votul orbeşte, fără să analizeze actele normative. OUG privind alegerile parlamentare este o ordonanţă care aduce foarte multe îmbunătăţiri procesului electoral, care întăreşte drepturile cetăţenilor, care permite o reprezentare corectă a Disporei, conforme cu numărul celor care votează, numărul cetăţenilor români cu drept de vot care muncesc în străinătate înregistraţi. Este o ordonanţă care permite extinderea procedurilor de la prezidenţiale care au permis românilor din Diasporă să îşi exprime votul fără niciun fel de constrângere şi la alegerile parlamentare şi care, de asemenea, reglementează situaţia alegerilor anticipate care nu era reglementată în legea adoptată în 2015”, a declarat, marţi seară, premierul Ludovic Orban, referitor la respingerea OUG privind anticipatele de Comisia juridică din Senat.

Orban a adăugat: „Să respingem în absurd fără niciun fel de explicaţii o reglementare de care e nevoie, o reglementare indispensabilă pentru asigurarea procesului electoral în bune condiţii în cazul alegerilor anticipate arată o lipsă totală de raţiune”.

Premierul a mai afirmat că organizarea alegerilor anticipate depinde de mai mulţi factori.

Citeşte şi: Cîţu, răspuns pentru Chichirău: Cum să ne acuzi că facem blat cu PSD pentru anticipate când eşti partenerul nostru şi vrei anticipate?

„În primul rând, de momentul în care se îndeplinesc condiţiile constituţionale pentru a putea dizolva Parlamentul, care să permită preşedintelui să dizolve Parlamentul. În al doilea rând, de modul în care va fi aprobată OUG privitoare la organizarea alegerilor parlamentare. (…) Deocamdată, nu avem să ne pronunţăm decât la o posibilă dată pentru organizarea alegerilor locale. Orice fel de previziune legată de data alegerilor parlamentare nu poate fi făcută astăzi. Din momentul în care se vor întruni condiţiile constituţionale care să permită preşedintelui să dizolve Parlamentul putem face o predicţie corectă, chiar să anunţăm data alegerilor parlamentare”, a mai afirmat Orban.

Întrebat dacă loistic ar fi preferabil să fie separate, Orban a spus: „E posibil să se desfăşoare în paralel cele două campanii şi e posibil ca alegerile să fie foarte apropiate”.

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsă marţi, de senatorii din Comisia juridică.

Actul normativ prevede, printre altele, trei zile de vot în diaspora, dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora şi posibilitatea de a vota la orice secţie.

Ordonanţa reduce termenele pentru ca alegerile anticipate să poată avea loc. Termenul stabilit prin acest proiect de OUG este de 50 de zile pentru anunţarea datei alegerilor parlamentare după dizolvarea Parlamentului, iar acest anunţ poate fi făcut în termen de cinci zile de la dizolvarea Parlamentului.

Citeşte şi Ordonanţa de urgenţă privind alegerile anticipate, respinsă la Comisia Juridică a Senatului

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Drumul spectaculos din România care a fost reabilitat recent. Trece prin inima munților
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Risc pentru sănătate. Cum bolul de apă al câinelui poate fi periculos
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Președintele rus Vladimir Putin va vizita Azerbaidjanul pe 18 și 19 august
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...