Între cei doi au existat momente tensionate după alegerile europarlamentare din 26 mai, când cel care a deschis lista PNL la europarlamenare și-a manifestat intenția de a candida la șefia PNL București, însă opțiunea lui Orban a fost Violeta Alexandru.
În timpul Consiliului Național din 8 august, când a fost ales primvicepreședinte, Rareș Bogdan s-a bucurat de susținerea lui Ludovic Orban, președintele PNL, care le-a spus delegaților că fostul moderator TV a făcut o ”promovare excepțională” pentru PNL după ce ”și-a abandonat cariera jurnalistică de succes” și că a fost ”zi și noapte în campanie” alături de el.
Pasaj din interviul acordat G4Media.ro de Ludovic Orban, liderul PNL:
DT: După instalarea dl Rareș Bogdan în funcția de prim-vicepreședinte, unii chiar din partid l-au văzut viitor președinte. Dvs îl vedeți?
LO: E posibil, la un moment dat. Nu știu. Ca să ajungă președinte, va trebui să fie ales de un congres al PNL.
DT: A fost ales prim-vicepreședinte.
LO: De la apariția dlui Rareș Bogdan în PNL, permanent a existat o linie de mesaj în o mare parte a mediei privitoare la false conflicte dintre mine și Rareș Bogdan. Relația dintre mine și Rareș Bogdan este o relație de prietenie, de colegialitate, de camaraderie, suntem în aceeași echipă și avem aceleași obiective: să câștigăm alegerile prezidențiale, alegerile locale și alegerile parlamentare. Ca atare, această echipă în care există și Rareș Bogdan și toți colegii mei din PNL este o echipă unită, o echipă care are forța pentru a atinge obiectivele.
DT: Dacă sunteți atât de buni prieteni, de ce nu a preluat PNL din propunerile lui Rareș Bogdan referitoare la 10% pentru educație, eliminarea pensiilor speciale, interzicerea prin lege a exportului de bușteni?
LO: PNL, conform deciziei politice a partidului, a și înaintat proiect de lege privind desființarea pensiilor speciale, mai puțin pensiile pentru cadrele militare, care sunt pensii de serviciu și care reprezintă o practică în toate țările NATO. În ceea ce privește alocarea către educație, este o alocare de 6% care a fost obiectul unui consens și care nu a fost respectată niciodată de guvernele care au venit după realizarea acestui pact pentru educație. Sigur, e foarte greu de spus că din primul an în care vom veni la guvernare noi vom reuși alocarea a 6%, pentru că venim după o perioadă de dezmăț în materie de cheltuieli bugetare, cu finanțele publice prăbușite.