Orban, mesaj pentru delegaţii PNL: „Oare acest guvern este bine perceput de public?”

Actualul lider al PNL a trecut la lupta la baionetă şi la campania electorală "membru cu membru" în circumscripţiile PNL.
Filip Stan
21 aug. 2021, 13:04
Orban, mesaj pentru delegaţii PNL:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le cere delegaţilor la Congresul partidului din 25 septembrie să analizeze, atunci când votează, dacă Guvernul are performanţă şi dacă este bine perceput de opinia publică. „Pentru că dacă nu este bine perceput de populaţie şi noi alegem premierul preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci pa, nu mai putem schimba dacă lucrurile nu merg bine. Că el e preşedinte cine… se schimbă singur din funcţia de prim ministru? Hai să fim cinstiţi!”, afirmă liderul liberal.

„La ora actuală, pe analizele sociologice, publicul din România care este naţionalist, nu neapărat într-un sens negativ, naţionalist, patriot, conservator, tradiţionalist creştin este de aproape 70% din populaţie. Eu nu pot să las aceşti 70% din populaţie pentru PSD şi pentru AUR şi să mă cantonez într-o doctrină liberală foarte restrânsă, chiar cu uşoare tendinţe progresiste, şi să mă bat pe o nişă electorală de 15-17% cu partenerul meu de la guvernare. Noi strategic trebuie să gândim măsuri pentru acest public, trebuie să gândim mesajul public care să fie dedicat oamenilor care gândesc astfel. Noi nu avem voie, pentru că altfel viitorul nostru în 2024 nu va fi deloc roz”, a afirmat Ludovic Orban, în discursul ţinut, sâmbătă, la prezentarea moţiunii „Forţa dreptei” în Comitetul Director Judeţean al PNL Satu Mare.
ALEGERI PNL 2021. Ludovic Orban se laudă că nu a numit în funcţii „numai dintre prieteni sau dintre cunoscuţii găştii”

Liderul PNL a făcut referire şi la guvernare, el spunând că scorul electoral al PNL va depinde de performanţa guvernamentală. „Dacă Guvernul nu are rezultate, nu are o percepţie bună, dacă oamenii consideră că România nu e într-o direcţie bună sub guvernarea noastră, partidul va avea de suferit. Performanţa la guvernare este fundamentală. Când veţi alege în 25 septembrie să vă puneţi şi această întrebare, pe lângă întrebarea cine e mai bun dintre candidaţi. Dar trebuie să vă puneţi şi întrebarea asta: este sau nu este performant acest guvern, este sau nu este bine perceput de populaţie acest guvern, pentru că dacă nu este bine perceput de populaţie şi noi alegem premierul preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci pa, nu mai putem schimba dacă lucrurile nu merg bine. Că el e preşedinte cine… se schimbă singur din funcţia de prim ministru? Hai să fim cinstiţi!”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Florin Cîţu, desfiinţat de un apropiat al lui Dacian Cioloş. „CV-ul lui pute. Arogant, țâfnos și amnezic când e în dificultate, domnul Cîțu nu ar fi avut ce să caute în poziția în care este”

El a catalogat coaliţia de guvernare drept una „foarte complicată”, a cărei coeziune e dificil de menţinut. Orban a subliniat că are experienţă în negocieri politice legate de coaliţii arătând că singura coaliţia la care nu a participat a fost cea cu PSD, căreia i s-a împotrivit.

„Dacă această coaliţie de guvernare nu rezistă, nu văd cum vom putea guverna România nu opt ani de zile cum zic unii, măcar ăştia patru ani”, a concluzionat Orban. El le-a cerut liberalilor de la Satu Mare să voteze „singuri, în cabina de vot”.

„Vrem un Partid Naţional Liberal în care deciziile să fie luate de forurile statutare şi de membrii PNL sau acceptăm un partid care să cânte şi după partituri care nu sunt create în interiorul partidului?”, a mai afirmat Orban.

Orban susţine că implementarea tuturor proiectelor de investiţii aprobate pe lista-sinteză la CNI va dura 20 de ani în ritmul actual

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, afirmă că implementarea tuturor proiectelor de investiţii aprobate pe lista-sinteză la Compania Naţională de Investiţii (CNI) va dura 20 de ani în ritmul în care licitaţiile se desfăşoară în prezent, în sistem centralizat. El susţine că a ridicat această problemă în discuţiile din coaliţia de guvernare încă de acum patru luni şi consideră că o soluţie ar fi descentralizarea licitaţiilor şi a derulării investiţiilor.

„O altă posibilitate de finanţare este pe CNI (Compania Naţională de Investiţii – n.r) şi aicea v-o spun clar: de peste patru luni de zile le-am explicat în coaliţie că, dacă menţinem actualul sistem de achiziţie – adică achiziţie centralizată cu cei 20 de angajaţi de la achiziţiile publice de la CNI – ritmul de finalizare a procedurilor de licitaţie este foarte lent. Pe evaluările pe care le-am făcut, se pot termina între 150 şi 170, hai să zic, dacă mai angajăm câţiva, maxim 200 de proiecte pe an. La ora actuală sunt aprobate pe lista-sinteză 4.000 de proiecte. Calculaţi, ne trebuie minim 20 de ani ca să ajungem să semnăm contractele pe proiectele respective”, le-a transmis Ludovic Orban primarilor, sâmbătă, la o şedinţă a PNL Satu Mare.

Orban a avansat şi o rezolvare a acestei situaţii.  „Soluţia e simplă, la îndemână şi înseamnă o simplă Ordonanţă de Urgenţă în care să se delege competenţele de organizare a procedurilor de licitaţie şi ulterior de derulare a investiţiei către primării. Sigur, sub un anumit nivel valoric: 20-25 de milioane la localităţi, la Consilii Judeţene poate un plafon valoric un pic mai mare, dacă nu se face lucrul ăsta, stăm şi aşteptăm de la CNI, ne tot ducem la întâlniri cu premierul şi cu doamna directoare Manuela Pătrăşcoiu care ne mai spune ce hârtii să mai băgăm în dosare şi ce să mai facem şi o să tot aşteptăm, nu chiar până la Calendele greceşti, dar mult mai mult decât…”, a arătat el.

Liderul PNL a susţinut că până la jumătatea anului viitor fiecare primar ar trebui să aibă cel puţin un contract semnat cu Compania Naţională de Investiţii.

„Acuma nu mai spun că au finalizat licitaţii şi nu vor să semneze contractele cu constructorii, sau au semnat contractul, dar nu se duc pe lucrare până nu se adoptă (…) schimbarea mecanismului de indexare a valorii contractelor pe lucrările de investiţii în construcţii”, a adăugat preşedintele PNL.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'