„O să îl invit pe domnul Băsescu să îmi spună ce parlamentari din majoritatea guvernamentală consideră domnia sa că votează moţiunea de cenzură. Dacă sunt suficienţi vom înainta moţiunea. Moţiunea de cenzură este un demers extrem de serios, un demers care trebuie să aibă la bază negocieri purtate pe toate palierele, negocieri serioase ca să obţinem garanţia minimă că există parlamentari din majoritatea guvernamentală care votează o astfel de moţiune de cenzură. Reamintesc că pentru trecerea moţiunii de cenzură este necesar votul a 67 de parlamentari în plus, faţă de parlamentarii opoziţiei actuale”, a afirmat liderul liberal, citat de News.ro.
Orban a evitat un răspuns clar cu privire la intenţia de a depune o moţiune de cenzură şi solicitarea adresată parlamentarilor liberali de a nu pleca din Capitală în perioada 14-21 noiembrie, spunând doar că „este importantă prezenţa lor în ţară în cazul în care vor apărea proceduri care să reclame necesitatea ca parlamentarii PNL să fie toţi prezenţi”.
De asemenea, a precizat că momentul depunerii moţiunii va fi anunţat după negocierile cu toate grupurile parlamentare, cu toţi parlamentarii individuali din majoritatea guvernamentală.
Referitor la stadiul acestor negocieri, Ludovic Orban a declarat: „De multe ori anumite evenimente pot să genereze o creştere a numărului de parlamentari din majoritate care ar putea să voteze şi urmărim evenimentele astfel încât să creştem numărul parlamentarilor din arcul guvernamental care vor să voteze moţiunea de cenzură”.
Orban a susţinut că sunt destule semnale că parlamentari din ALDE ar putea susţine un astfel de demers, dar există varianta în care majoritatea guvernamentală să încerce să nu le permită parlamentarilor să vină la vot.
„Purtăm discuţii cu toate grupurile parlamentare şi cu foarte mulţi parlamentari individuali”, a conchis liderul liberal.