Orban: PNL stă bine în sondaje

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, susţine că formaţiunea politică pe care o conduce nu a scăzut în preferinţele electoratului, el afirmând că, în general, sondajele de opinie care sunt date publicităţi au rolul de manipula. "Partidul Naţional Liberal stă bine în sondaje şi cei care dau publicităţii sondajele urmează să creeze această percepţie că Partidul Naţional Liberal a scăzut", afirmă liderul liberal, citat de news.ro.
Romania TV
14 iun. 2020, 19:12
Orban: PNL stă bine în sondaje

„Contrazic această informaţie (conform căreia PNL a scăzut în sondajele de opinie – n.r.). În general, se dau publicităţii sondaje de opinie cu scopul de a manipula. Partidul Naţional Liberal stă bine în sondaje şi cei care dau publicităţii sondajele urmează să creeze această percepţie că Partidul Naţional Liberal a scăzut. Partidul Naţional Liberal, în condiţii extrem de dificile, suntem un Guvern monocolor, avem o bază parlamentară fragilă şi ne confruntăm cu o situaţie cu care nu s-a confruntat nimeni – epidemie, criză economică, secetă – situaţie extrem de dificilă la care a fost nevoie de răspunsuri foarte consistente şi foarte rapide. Cred că ne-am făcut datoria, am salvat vieţi, am salvat locuri de muncă”, a declarat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisune la B1 Tv.

Întrebat dacă PNL se află în negocieri cu alte formaţiuni de dreapta pentru alegerile locale, preşedintele liberal a amintit susţinerea pentru Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, precizând că nu se pune problema unei alianţe cu USR sau Mişcarea Populară la nivel naţional pentru alegerile locale.

„Nu la nivel naţional. În alegerile locale contează foarte mult persoana candidatului. Nicuşor Dan cunoaşte bine problemele Bucureştiului. El este dedicat acestei poziţii de primar general de o bună perioadă de timp, are nevoie şi de un suport politic foarte solid, cu atât mai mult cu cât pare că Firea plânge şi pe la Pro România, plânge şi pe la ALDE în căutare de sprijin”, a mai afirmat liderul PNL.

 

Cel mai recent sondaj realizat în Bucureşti după criza de coronavirus a fost publicat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS). Cercetarea sociologică arată o luptă strânsă între PNL și PSD pentru întâietate, dar și un joc foarte interesant în lupta pentru funcția de primar general al Capitalei.

Potrivit datelor PNL și PSD împart primul loc cu câte 30 de procente fiecare. Ele sunt urmate la mare distanță de Alianța 2020 USR+PLUS cu 17%, PMP cu 7%, Pro România cu 6% și ALDE cu 5%.

Citeşte şi: Traian Băsescu, soluţia pentru a pune capăt scandalului PSD – PNL privind starea de alertă. „Se poate rezolva în 30 de minute”

Întrebați cu cine ar vota în cazul în care s-ar forma două mari alianțe pentru a-i susține pe Gabriela Firea (STÂNGA) și Nicușor Dan (DREAPTA) în lupta pentru Primăria Generală a Capitalei, 44% susțin că ar vota pentru actualul primar general, în timp ce 40 ar pune ștampila pe candidatul susținut de PNL.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-12 iunie pe un eșantion reprezentativ de 850 de respondenți cu o marjă de eroare de 3,4% la un nivel de încredere de 95% prin Computer Assisted Tepelhone Interviewing.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Soluția banală care te scapă de melcii din grădină. Se prepară cu un ingredient simplu și ține dăunătorii departe de casă
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MedLife lansează primul centru mobil de testare pentru boli cu transmitere sexuală din Europa Centrală și de Sud-Est
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'