Orban: PNL va vota împotriva modificărilor Codurilor penale. Moţiunea de cenzură o vom depune până la finalul sesiunii parlamentare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că deputaţii liberali vor vota împotriva modificărilor Codurilor penale. De asemenea, liderul PNL a declarat că o moţiune de cenzură va fi depusă până la finalul acestei sesiuni parlamentare.
Romania TV
23 apr. 2019, 11:23
Orban: PNL va vota împotriva modificărilor Codurilor penale. Moţiunea de cenzură o vom depune până la finalul sesiunii parlamentare

„Chiar ni se pare o sfidare inacceptabilă acţiunea PSD de a trece pe repede înainte noi modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală, în condiţiile în care delegaţia Comisiei de la Veneţia vine în România şi se ştie foarte clar că poziţiile exprimate de plenul Comisiei de la Veneţia reprezintă un punct de plecare pentru poziţiile care sunt adoptate de Comisia Europeană, poziţiile de la nivelul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi, de asemenea, a Grupului Statelor Împotriva Corupţiei. Sfidarea la adresa delegaţiei de experţi a Comisiei de la Veneţia arată foarte clar că PSD – ALDE nu respectă şi nu intenţionează să respecte nicio recomandare a Comisiei de la Veneţia şi nicio recomandare din MCV, lucru care periclitează grav poziţia României la nivel european, riscând demararea unor proceduri de sancţionare a României din cauza sfidării sistematice şi a agresiunii permanente a coaliţiei majoritare împotriva independenţei justiţiei. (…) Nu vom vota. Vom vota împotrivă. Deja suntem pregătiţi să atacăm la CCR atât modificările la Codul penal, cât şi modificările la Codul de procedură penală”, a spus Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Întrebat ce prevederi ar putea contesta PNL la Curtea Constituţională în contextul în care modificările au vizat eliminarea articolelor declarate neconstituţionale, el a răspuns că în orice moment poate apărea un amendament care să afecteze în ansamblu Codurile penale.

„Cine s-a fript cu ciorbă suflă şi în iaurt. Încă nu ştim care este forma finală a modificărilor. Oricând ne putem aştepta la orice amendament care să afecteze în ansamblu Codul penal şi Codul de procedură penală”, a afirmat Orban.

El a arătat că deputaţii liberali vor vota şi împotriva altor legi.

„Urmărim cu mare atenţie şi vom vota împotriva „Belinei II”, susţinută de Bădălău, că Bădălău vrea să aibă şi el Belina lui ca şi Dragnea şi aici suntem pregătiţi, în cazul în care o majoritate va reuşi să impună adoptarea acestei legi, să atacăm la CCR. Urmărim cu mare atenţie şi ne opunem categoric unei noi forme a legii dării în plată iniţiată de PSD – ALDE şi suntem pregătiţi să atacăm la CCR şi un astfel de act normativ”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban: Moţiunea de cenzură o vom depune până la finalul acestei sesiuni parlamentare

„Obiectivul nostru este să câştigăm aceste alegeri, ne batem pentru a depăşi partidul de guvernământ în alegerile pentru PE şi pentru a convinge cetăţenii români că votând împotriva PSD, votând PNL practic votează o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Moţiunea de cenzură cu siguranţă o vom depune până la finalul acestei sesiuni parlamentare. (…) Vom depune moţiunea de cenzură în momentul în care îl vom considera cel mai potrivit, în care vom avea o minimă garanţie că vom avea un număr de parlamentari de partea noastră şi din zona arcului guvernamental. Momentul depunerii moţiunii de cenzură va fi decis pe baza unei analize cel mai probabil după alegerile pentru Parlamentul European, pentru că la ora actuală cetăţenii sunt chemaţi să decidă în primul rând cine reprezintă România la nivelul PE, în al doilea rând sunt chemaţi la referendumul convocat de preşedinte să spună foarte clar că vor pedepsirea celor care au săvârşit fapte de corupţie şi că nu acceptă iertarea celor care au săvârşit fapte de corupţie prin amnistie şi graţiere”, a spus Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a afirmat că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la demersul de a depune o moţiune de cenzură.

Întrebat despre anunţul reprezentanţilor Pro România privind demararea unor discuţii pentru un demers împotriva Guvernului, el a susţinut că cea mai serioasă moţiune de cenzură este votul împotriva PSD la alegerile care urmează.

„Cea mai serioasă moţiune de cenzură o pot da cetăţenii la alegerile pentru Parlamentul European şi în cadrul referendumului declanşat de preşedintele României care este sprijinit total de PNL. Votând PNL pot să provoace înfrângerea PSD, iar înfrângerea PSD în aceste alegeri echivalează cu pierderea oricărei legitimităţi pentru a guverna România. Pierderea alegerilor de către PSD va declanşa o criză care aproape sigur va duce la căderea acestui Guvern”, a spus Orban.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Tichetele care se anulează în 30 de zile. Românii care trebuie să se grăbească
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarteVIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nadia Comăneci marchează 48 de ani de la primul 10 perfect din istoria gimnasticii olimpice
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'