Președintele PNL Ludovic Orban susține că Guvernul trebuie condus nu doar 3-4 ore pe zi, ci 16 sau chiar 24, dacă e nevoie.
„Guvernul trebuie condus și nu doar 3-4 ore pe zi. Guvernul trebuie condus 12 ore pe zi, 16 ore pe zi sau 24 de ore, dacă o reclamă nevoia atingerii programului de guvernare”, a spus Ludovic Orban.
Acesta a arătat, într-o postare pe Facebook, că în România lucrurile nu merg de la sine, „trebuie să dai cu biciul”, iar dacă în alte țări unele probleme se rezolvă în 24 de ore, la noi pot fi necesare și șase luni, dacă „problema respectivă nu e impinsă”.
„PNL va fi apreciat în 2024 după modul cum guvernăm la nivel local și național, iar Guvernul trebuie să fie un sprijin puternic pentru toți primarii PNL, fără condiționări”, a spus Ludovic Orban, aflat în campanie pentru alegerile interne din PNL, în care se luptă pentru președinția partidului cu premierul Florin Cîțu.
Culmea este că Ludovic Orban şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi se află în turneu electoral prin ţară înaintea Congresului PNL. Din această cauză, la citirea moţiunii de cenzură a ieşit un scandal de proporţii, înlocuitorul lui Orban, Florin Roman, fiind acuzat de uzurpare şi scos cu forţa de la prezidiu de parlamentarii AUR.
Orban acuză că zeci de liberali care l-au sprijinit au fost înlocuiţi din funcţiile pe care le deţineau
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, la Râmnicu Vâlcea, la prezentarea Moţiunii „PNL – Forţa Dreptei” în Comitetul Director Judeţean al PNL Vâlcea, că zeci de liberali care l-au susţinut în competiţia internă pentru preşedinţia partidului au fost înlocuiţi din funcţii.
„Zeci de colegi de-ai mei, care m-au sprijinit pe mine, închipuindu-şi că sunt într-un partid democratic şi că pot să-şi exprime respectiva opţiune, au fost daţi afară. E aici domnul Miuţescu. A fost dată afară din funcţia de inspector şcolar general al judeţului Argeş diriginta băiatului meu – şi ministrul ştia asta – când băiatul meu a fost la un liceu din Bucureşti, un profesor excepţional şi un inspector şcolar general excepţional, a fost dată afară după o postare a lui Alina Gorghiu care nu ştiu ce a reclamat şi domnul ministru al Educaţiei s-a executat instant. Nu vreau să vă dau lista, de la directorul de la Poştă, de la conducerea selectată pe Ordonanţa 109, de la Transelectrica. Şi cu cine au fost înlocuiţi, că vorbim să nu mai punem şefi de sală şi alte categorii de oameni. dar când ne uităm vedem că de fapt numirile sunt făcute cam pe acelaşi calapod”, a spus Ludovic Orban.
Preşedintele PNL a susţinut că între el şi contracandidatul său la preşedinţia partidului, premierul Florin Cîţu, situaţia nu este egală, pentru că el a fost atacat de unii dintre liberali în ultima perioadă mai mult decât a fost atacat de social-democraţi, însă a preferat să menţină un discurs constructiv.
„Nu e egală situaţia, eu sunt preşedintele PNL, eu nu cred că e normal ca preşedintele PNL să fie atacat de unii dintre colegii săi mai rău decât a fost atacat de pesedişti în perioada respectivă. Dar de cele mai multe ori am preferat să tac şi am preferat să am un discurs constructiv, echilibrat”, a adăugat Ludovic Orban.
Liderul PNL a calificat ziua de 25 septembrie drept esenţială pentru PNL şi a susţinut că liberalii au de ales între o soluţie bună şi una rea.
Orban explică chichița de care se leagă Cîțu referitor la depunerea moțiunii de cenzură: Nu există niciun conflict între Guvern şi Parlament
Președintele Camerei Deputaților a declarat că nu a informat guvernul despre moțiunea de cenzură din vinerea de când a fost depusă pentru că era în afara programului de lucru.
„Chichița de care se leagă ei este aceea că potrivit regulametului, Guvernul este informat despre moțiunea de cenzură în ziua în care este depusă, dar asta nu înseamnă că poți să oprești moțiunea de cenzură. Pe de altă parte ne-am confruntat pentru prima oară cu o astfel de situație în care nu au fost depuse semnătui în original și era să firesc să prezint moțiunea în BPR”, a explicat Ludovic Orban.
El a precizat că noua majoritate din Birourile Permanente Reunite ”încalcă Constituţia şi principiul constituţional privind statul de drept pentru că blochează procedurile cu privire la moţiunea de cenzură”. ”Argumentul că se amână moţiunea după decizia CCR e ridicol, penibil”, afirmă Orban.
”O majoritate din BPR încalcă Constituţia şi principiul constituţional privind statul de drept pentru că blochează procedurile cu privire la moţiunea de cenzură, proceduri constituţionale şi regulamentare”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.
Acesta susţine că nu există niciun conflict între Guvern şi Parlament.
”Nu există niciun conflict între Guvern, Guvernul aici nu există. Ce ar vrea Guvernul că dacă se depune moţiune de cenzură, ea nu poate fi dezbătură şi votată? Argumentul că se amână moţiunea după decizia CCR e unul ridicol, penibil”, a mai afirmat Orban.