Ordonanţa privind banii din PNRR fusese anunţată vineri, după şedinţa de Guvern, de către Dan Vîlceanu, ministrul Fondurilor Europene. OUG-ul trebuie, însă, pus în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ, potrivit News.ro.
Guvernul a anunţat că în cadrul şedinţei de luni ar urma să fie supusă aprobării forma finală a Ordonanţei de Urgenţă privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezistenţa, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Redresare si Rezilienţa necesare României pentru accesarea fondurilor externe rambursabile si nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare si Rezistenţă.
Citeşte şi: Dan Vîlceanu: România a îndeplinit deja 6 obiective din PNRR. Până la final de an vor mai fi atinse 21
Executivul a precizat că Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Redresare si Rezilienţă necesare României pentru accesarea fondurilor externe rambursabile si nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare si Rezilienţă va fi revalidată de membrii Guvernului pentru a pune forma finală în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ, în privinţa unor norme de tehnică legislativă, arată sursa citată.
Citeşte şi: O nouă variantă de COVID, prezentă în Europa. Tulpina IHU, noua mutație cu care se confruntă cercetătorii!
După şedinţa de Guvern de vineri, Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a prezentat prevederile ordonanţei de urgenţă cu privire la fluxurile financiare din cadrul PNRR, respectiv instituţiile statului implicate în PNRR şi modul în care circulă financiar banii.
Vîlceanu a explicat cu acea ocazie că noutatea din ordonanţă este reprezentată de faptul că anumite investiţii vor fi realizate prin Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR), care pot ajuta ministerele în proiecte sociale, precum educaţie sau sănătate. Ministrul Fondurilor Europene a dat asigurări că banii nu vor merge la baronii locali, ci la comunităţi.
Citeşte şi: Dan Vîlceanu, despre renegocierea PNRR propusă de PSD: „Nu văd cum, cel puţin până în 2023”