„Aşteptăm analiza de către CCR a acelei ordonanţe de urgenţă care afectează acele creditele negociate cu câteva bănci din România. Acel articol care spune că se aplică societăţilor aflate deja în insolvenţă face ca banii odată viraţi în conturile Oltchim să fie imediat luaţi de fisc. Ştiu că sunt multe companii afectate în acest sens privind aplicarea retroactivă a prevederilor ordonanţei şi sperăm că la CCR va fi declarat neconstituţional acel articol. În ceea ce priveşte procesul de privatizare Oltchim, mergem în linie dreaptă. S-a rezolvat şi problema gajului de care se vorbea în cazul secţiei Ramplast”, a precizat Corneliu Cernev.
Acesta a mai spus că pe 15 noiembrie vor începe discuţiile cu cei interesaţi de preluarea combinatului, urmând ca pe 10 decembrie să fie cunoscut viitorul proprietar.
„Mai trebuie spus că mâine (vineri.n.r) se va lua avansul pe luna iulie, pe 6 noiembrie va fi dată lichidarea pe august, pe 13 noiembrie vor fi date tichetele de masă, iar pe 20 noiembrie avansul pe luna august. În aceste zile încercăm să preluăm 180 de salariaţi de la MENTCHIM, societate care a fost declarată ieri în faliment”, a mai spus Cernev.
Societatea care urmează să fie privatizată OLTCHIM II a fost evaluată la 274 milioane de euro.
OLTCHIM, societate cu capital majoritar de stat se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an.