Oraşul subteran din România care dispune de restaurante, terenuri de sport şi cinematografe. Românii îşi pot organiza nunta în acest peisaj mirific

Salina Ocnele Mari, un loc fascinant și plin de istorie, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din România, atrăgând anual sute de mii de vizitatori din toate colțurile lumii. Situată în județul Vâlcea, la doar 7 km de Râmnicu Vâlcea, această salină oferă nu doar un peisaj subteran impresionant, ci și o varietate de facilități care transformă locul într-un adevărat „oraș subteran”. Cu o tradiție îndelungată și o valoare turistică deosebită, Salina Ocnele Mari rămâne un loc de referință în peisajul turistic din România.
Filip Stan
13 feb. 2025, 21:45
Oraşul subteran din România care dispune de restaurante, terenuri de sport şi cinematografe. Românii îşi pot organiza nunta în acest peisaj mirific

Salina Ocnele Mari este, în prezent, cel mai vizitat obiectiv turistic din Vâlcea, atrăgând anual aproximativ 200.000 de turiști. Aceștia sunt atrași de numeroasele facilități ale salinei, care includ terenuri de sport, restaurante, cinematografe, expoziții și festivaluri, ce au contribuit la crearea unui adevărat centru de distracție și relaxare subteran. Salina Ocnele Mari reprezintă cel mai vizitat obiectiv din Vâlcea, fiind vizitat anual de ai bine 200.000 de turiști.

Una dintre atracțiile majore ale salinei este biserica ortodoxă subterană, care este și cea mai mare din România. Aceasta poartă hramul Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor, arhitecților și inginerilor constructori. Biserica oferă vizitatorilor posibilitatea de a participa la slujbe religioase, inclusiv în zilele de sâmbătă, duminică și cu ocazia marilor evenimente religioase. De asemenea, salina este un loc special pentru cei care își doresc să își unească destinele, fiind posibil să se organizeze aici nunți și botezuri, potrivit Fanatik. În salina de la Ocnele Mari se află și cea mai mare biserică subterană din țara noastră.

Pe lângă avantajele spirituale, Salina Ocnele Mari oferă și un mediu benefic pentru sănătate. Aerosolii salini, temperatura constantă de 10-13 grade Celsius și aerul curat din interiorul salinei sunt factori importanți pentru care oamenii aleg să viziteze acest loc. Temperatura constantă, aerul curat și inhalațiile sunt principalii factori pentru care oamenii aleg Salina Ocnele Mari, ca un mijloc de a-și menține o bună stare de sănătate.

În plus, Salina Ocnele Mari este un loc recomandat de medici pentru menținerea sănătății, fiind folosită ca o metodă complementară de prevenire și tratament pentru afecțiuni respiratorii, precum și pentru întărirea imunității și detoxifierea organismului. Salinoterapia este o metodă alternativă, dar și complementară de prevenire și tratament pentru diverse afecțiuni respiratorii, având în același timp beneficii demonstrate asupra întregului organism. Sarea, prin natura sa, este o substanță bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene și se comportă ca un dezinfectant natural.

Citeşte şi: Fabrica unicat în Europa de Est care urmează să se deschidă în România: „Se încadrează perfect în strategia Uniunii Europene”

De asemenea, salina oferă o temperatură constantă pe tot parcursul anului, ceea ce o face o destinație atractivă indiferent de sezon. Cei care ajung în salină se bucură de aerosolii benefici în tratarea afecțiunilor respiratorii, dar și de posibilitatea de a sta câteva ore departe de frigul sau de canicula de afară.

Orașul Ocnele Mari are o istorie fascinantă, fiind locuit încă din epoca de piatră. În jurul localității au fost descoperite urme ale unei așezări din neolitic, incluzând unelte din piatră și vase din lut ars. De asemenea, zona a fost un important centru economic încă din cele mai vechi timpuri datorită exploatării sării. Sarea a fost o resursă valoroasă pentru Ocnele Mari, un mic oraș situat la doar 7 km de Râmnicu Vâlcea. Acesta se află pe un zăcământ de sare de aproximativ 400 de metri grosime, ce se întinde pe o suprafață de 7,5 km lungime și 3 km lățime. Această resursă valoroasă a contribuit la dezvoltarea orașului, care a devenit un centru economic important pe parcursul secolelor.

Pe lângă istoricul său fascinant, Ocnele Mari a fost și un loc de interes pentru romani, care au ridicat un castru în apropiere pentru a controla zona. În perioada medievală, domnitorii valahi au monopolizat exploatarea sării, aceasta devenind o sursă semnificativă de venit pentru vistieria Țării Românești.

Pentru a ajunge la Salina Ocnele Mari, vizitatorii pot utiliza autobuze care circulă regulat, la intervale de 30 de minute, sau mai frecvent în perioadele de vârf de trafic turistic.

Totuși, nu toți vizitatorii pot beneficia de tratamentele salino-terapeutice, deoarece există anumite contraindicații pentru persoanele cu afecțiuni grave.

„Desigur, există și contraindicații, în cazul persoanelor cu tuberculoză pulmonară, micoze pulmonare, cancer bronho-pulmonar, boli infecto-contagioase, hipertensiune arterială, boala Basedow, cardiopatie cronică ischemică decompensată, infarct miocardic recent, angină pectorală cu crize frecvente, cord pulmonar cronic decompensat, epilepsie (plus alte afecțiuni neurologice ce evoluează cu pierderea stării de conștiență), claustrofobie, sarcină avansată, status asmaticus”, avertizează Anca Monea, responsabilă de sectorul turistic al salinei din Ocnele Mari.

Citeşte şi: Salariu de peste 10.000 de lei pentru români. Ce condiţii simple trebuie să îndeplinească cei care vor să aplice pentru aceste joburi. Studiile superioare nu sunt necesare

DailyBusiness
Dani Oțil dă lovitura cu o nouă afacere, în 2025. Cât costă un abonament la studioul său de yoga și pilates
Spynews
Rețetă de burgeri din cartofi și cașcaval. Alternativa perfectă pentru înlocuirea cărnii
Bzi.ro
Andra a avut parte de o surpriză neașteptată în Canada! Ce a făcut un mare campion
Fanatik.ro
Se construiește o nouă magistrală de metrou în București. Va avea 13 stații și un depou suprateran
Capital.ro
Profeția neagră a lui Băsescu. România, sfâșiată de puterile lumii: Va fi un dezastru
Playtech.ro
Oraşul din România care nu se mai opreşte din dezvoltare. A luat un avânt serios în....
DailyBusiness
Ajutor de la stat pentru părinții nou-născuților în 2025. Ce sume de bani primești în primii ani de viață ai copilului
Adevarul
Moscova înoată în fecale. Locuitorii cer disperați ajutorul șefului de la Kremlin: „Dragă Vladimir Vladimirovici, toate speranțele noastre sunt în tine!”
wowbiz.ro
Alina Sorescu, șocată de discuția dintre Alex Ciucu și mama lui: „O să ajungă ca Mădălina Manole”
Spynews
10 fructe bogate în fibre, care te ajută să slăbești. Ce alte beneficii au pentru sănătate
Spynews
De ce nu ar putea Mihai Petre să fie concurent la Te cunosc de undeva! Juratul a dezvăluit ce frici ar avea: ”Nu mă simt stăpân”
Evz.ro
Mari modificări în Educație. Lista completă a schimbărilor
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. El are 72 de ani, ea doar 24. Milionarul nu mai are nicio jenă și se afișează cu ea peste tot
kanald.ro
Până când au fost amânate remedierile serverelor ghiseul.ro și SEAP. Ce pot face oamenii ca să-și plătească taxele și amenzile
Cancan.ro
Soacra Dalidei din ”Las Fierbinți”, condamnată la închisoare! Sentință definitivă + ce infracțiune a comis
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Moscova, la picioarele lui Călin Georgescu. Decizia șefului serviciilor de informații ruse
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
stirilekanald.ro
Cum s-a petrecut, de fapt, tragedia din Mureș? Surioarele de 2 și 3 ani, care au căzut în apa înghețată a unui bazin de acumulare, au murit la spital
substantial.ro
Donald Trump promite aplicarea de taxe vamale reciproce pentru aliați și rivali
MediaFlux
România cere SOCOTEALĂ RUSIEI! Omul lui PUTIN, convocat de URGENȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine a pierdut un cangur alb în București?