Orezul brun este un aliment nutritiv, bogat în vitamine, pe care nu trebuie să-l excludem din alimentaţie. El conţine vitamina D, calciu, fibre, fier, tiamină şi riboflavină. Fiind foarte bogat în fibre, orezul brun oferă rapid senzaţia de saţietate şi ajută la îmbunătăţirea digestiei.
Orezul alb, însă, este mai puţin sănătos. El nu conţine vitamina B şi din această cauză presoanele care consumă foarte des acest sortiment sunt mai predispuse la afecţiuni cardiace şi diverse tulburări ale sistemului nervos.
Citeşte şi OREZUL, un aliment excepţional. VIRTUŢI TERAPEUTICE şi tehnici corecte de preparare
Totodată, orezul alb, fiind foarte rafinat, nu mai conţine niciun fel de elemente nutritive, cu excepţia amidonului, de care oricum nu avem nevoie. Aşadar, orezul alb trebuie exclus din alimentaţie, deoarece este o glucidă rea, care conţine o cantitate mare de glucoză.
Orezul integral (brun) este considerat de specialişti un leac împotriva cancerului. Fiind bogat în fibre insolubile, orezul brun oferă protecţie organismului împotriva apariţiei diferitelor tipuri de cancer. Cercetătorii au descoperit faptul că fibrele insolubile sunt vitale în protecţia organismului faţă de celulele canceroase.
Citeşte mai mult pe antenasatelor.ro