ORNISS nu vrea să dea informații despre cazul condamnării lui Florin Cîțu. După o solicitare trimisă de un post de televiziune, ORNISS (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat) refuză să dea informații despre cazul condamnării premierului Florin Cîțu.
Astfel, cei de la ORNISS au comunicat: „Accesul la informațiile clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu, potrivit unor serii de articole este garantat sub condiția validării alegerii sau numirii și a depunerii jurământului pentru o serie de persoane, mai exact președintele României, primul ministru, miniștri, deputați, senatori, judecători sau procurori.“
Astfel, ORNISS refuză să spună presei dacă existau informații despre problemele premierului Florin Cîțu în SUA atunci când a fost numit premier.
StiriSuceava.net a consultat arhivele publicațiilor din Statele Unite și a identificat detalii inedite despre arestarea premierului Florin Cîțu în urmă cu 20 de ani și procesul prin care a fost condamnat penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Ziarele locale din SUA au făcut o tradiție din a oferi informații detaliate, inclusiv unele care în România ar putea fi considerate cu caracter personal, despre persoanele suprinse în flagrant de polițiști în timpul comiterii unor infracțiuni. La fel s-a întâmplat și în cazul actualului premier al României, Florin Cîțu. În anul 2000, Florin Vasile Cîțu locuia în orașul Ames din statul Iowa și studia la universitatea de stat din localitate.
Sărind în în apărarea fiului, tatăl premierului, Vasile Cîțu, a declarat următoarele, în exclusivitate pentru FANATIK: ”Suntem oameni serioși sau ce? S-a întâmplat acum 20 de ani (n.r. arestarea lui Florin Cîțu), hai să fim serioși! Se știu ei, cei care scot asemenea informații pe piață, sunt penibili, ca să zic așa.. Dacă au ajuns să se preteze la asemenea lucruri, e grav.”
Părintele premierului a detaliat apoi: ”Eu nu știam ce a declarat Florin, m-a sunat o verișoară să îmi spună, că eu nu mă uit la televizor, că nu am la ce să mă uit”.
Despre incidentul petrecut în America, Vasile Cîțu a punctat: ”Când era în America țineam legătura la telefon și parcă nu ne-a zis atunci direct de problema asta, probabil ca să ne protejeze pe noi, părinții”.