Ororile comise de soldaţii ruşi în Ucraina. Ce i-au cerut unei mame pentru a nu-i ucide fiul: „Mi-au spus că îmi trimit un video cu execuţia lui”

"Mi-au spus că îmi trimit un video cu execuţia lui", povesteşte Olga Novikova al cărei fiu a fost răpit de soldaţii ruşi din Mariupol. Femeia a fost sunată de un bărbat şi anunţată că fiul ei mai are o zi de trăit dacă nu face ceea ce îi cere el.
Alina Costache
28 apr. 2022, 12:45
Ororile comise de soldaţii ruşi în Ucraina. Ce i-au cerut unei mame pentru a nu-i ucide fiul:

De la începutul războiului din Ucraina, soldaţi ruşi au fost acuzaţi că au ucis mii de civili în localităţile pe care le-au ocupat. Mulţi ucraineni ucişi de ruşi au ajuns în gropi comune în încercarea de a acoperi ororile comise de soldaţii lui Vladimir Putin. Autorităţile ucrainene au relatat despre crimele, violurile, furturile şi alte tipuri de abuzuri comise de soldaţii ruşi de la invadarea Ucrainei în 24 februarie. De Paşte, regizoarea Olga Novikova, directoarea Festivalului de Film de la Mariupol, a scris pe Facebook că fiul ei, Alexey, a fost luat prizonier şi că cei care îl ţin captiv i-au cerut 5.000 euro în schimbul eliberării lui. Cei care i-au răpit fiul au contactat-o pe contul de Facebook al fiului şi i-au trimis şi o înregistrarea video cu fiul ei în timp ce era interogat. Cel care a contactat-o i-a dat asigurări că dacă nu primeşte banii „până mâine” îl va ucide pe băiat.

Citeşte şi: Presa rusă: Regiunea Herson din Ucraina va trece la rublă de la 1 mai

„Astăzi [24 aprilie], în jurul orei 14:00, m-au contactat de pe contul de Facebook al fiului meu. Un bărbat pe care nu-l mai auzisem până acum a trimis un mesaj vocal prin care mi-a cerut să-i trimit numărul meu de telefon: „Trimite numărul de telefon pentru contul tău Telegram – îl avem pe fiul tău”. Dar nu m-au sunat pe telefon, așa că nu am aflat numărul răpitorilor. M-au sunat pe Facebook Messenger – din nou din contul fiului meu – și mi-au spus direct: „Îți dăm 15 minute să te gândești – dacă faci o ofertă care ne interesează, îl vom lăsa pe fiul tău să trăiască; dacă nu, îl vom împușca.”, a povestit Olga pentru meduza.io,un site de stiri independent, interzis la Kremlin.

Citeşte şi: Putin ameninţă pe toată lumea: „Nu ne lăudăm cu armele pe care le avem, dar le vom folosi. Vom răspunde fulgerător împotriva oricui intervine în Ucraina”

„Cincisprezece minute mai târziu, m-au sunat înapoi și le-am spus că nu știu ce ofertă aș putea face care să-i intereseze; Sunt refugiat și nu am nimic. „Avem nevoie de bani.” Cât costă? „5.000 de euro până mâine.” Cum ar trebui să obțin asta? Înțelegi câți bani sunt? „Nu este treaba noastră. Dacă nu reușești să o obții, îți vom trimite un videoclip cu fiul tău fiind ucis.”

Au spus că, dacă vor primi banii, îl vor trimite la biroul comandantului [militarului rus], unde va lucra, și citez, „cu toți ceilalţi prizonieri în interesul Uniunii Sovietice”.

Apoi au început să-şi bată joc și să strige în microfon: „Glorie Ucrainei!” Parcă ar fi fost un circ! Discuți despre viața fiului meu cu mine – de ce să joci astfel de jocuri?”, a mai povestit ucraineanca.

Regizoarea din Mariupol a mai spus că rapitorii nu i-au permis să vorbească la telefon cu fiul ei, dar i-au trimis un video.

„Mă numesc Novikov Alexei Antonovici. Am fost capturat pe 23 aprilie, la Mariupol. Sunt soldat în Brigada Teritorială 109 a Forțelor de Apărare din Regiunea Donețk”, spune băiatul răpit, în clip, după care afirmă că a fost tratat bine și a fost lovit doar o dată.

Răpitorii i-au trimis, de asemenea, o fotografie cu carnetul său de student emis de Universitatea din Mariupol – băiatul este student în anul I la ştiinţe politice – şi o fotografie cu paşaportul lui.

Femeia a povestit că a reuit să fugă din Mariupol în data de 18 martie. „Mi-am luat toată familia: bunicile, nora mea, prietenii noștri. Erau șapte oameni în mașina noastră — am mers la Zaporojie. Atunci încă mai existau coridoare umanitare – acum nu există și este imposibil să ieşi din oraş.

Când am plecat, deja bombardaseră teatrul de teatru. În centrul orașului erau multe ruine. Străzile erau acoperite de epave. Erau cratere uriașe de la bombe aeriene. Orașul era greu de recunoscut”.

Femeia spune că fiul ei a rămas în oraş şi câteva zile bune nu a mai ştiut nimic de el. „Apoi, pe 14 aprilie, am reuşit să luam legătura și așa am aflat că situația din Mariupol este critică și apărătorii orașului nu primeau niciun ajutor”, mai spune Olga.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'