OSCAR 2015. Care sunt FAVORIŢII din acest an

OSCAR 2015. Speculaţiile abundă în presa americană, cu doar câteva ore înainte de anunţarea, joi, a nominalizărilor la premiile Oscar.
Alina Costache
15 ian. 2015, 11:47
OSCAR 2015. Care sunt FAVORIŢII din acest an

OSCAR 2015. Ceremonia de anunţare a nominalizărilor va debuta la ora locală 05.30 (13.30 GMT), la Samuel Goldwyn Theatre din Beverly Hills, cinematograful administrat de Academia de film americană, instituţia care decernează prestigioasele statuete, scrie Mediafax.ro.

Goldderby.com, un site specializat în previziuni referitoare la nominalizări şi câştigători în sezonul premiilor de la Hollywood, consideră că filmul „Boyhood”, unic în felul său, întrucât a fost turnat pe parcursul a 12 ani, cu aceiaşi actori, este marele favorit din acest an.

Acest lungmetraj emoţionant despre un băieţel care se maturizează şi devine bărbat, interpretat de Ellar Coltrane, a fost desemnat deja câştigător la categoria „cel mai bun film-dramă” la gala Globurilor de Aur, desfăşurată în noaptea de duminică spre luni. Richard Linklater a fost desemnat „cel mai bun regizor”, iar Patricia Arquette a câştigat Globul de Aur la categoria „cea mai bună actriţă într-un rol secundar”.

Potrivit clasamentului întocmit de acelaşi site specializat, „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, se află la mică distanţă, pe locul al doilea. Cele două filme au dominat nominalizările la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA) şi Sindicatul regizorilor americani (DGA), considerate indicatoare fiabile, întrucât mulţi dintre membrii acestor asociaţii se regăsesc pe lista celor 6.000 de profesionişti din industria cinematografică americană care votează pentru Oscaruri.

„Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, care a câştigat duminică Globul de Aur la categoria „cel mai bun film-comedie/ musical”, se află şi el în plutonul favoriţilor, alături de „The Theory of Everything”, un film despre viaţa şi cariera astrofizicianului Stephen Hawking, al cărui actor principal, Eddie Redmayne, a câştigat Globul de Aur.

CITEŞTE ŞI OSCAR 2015. A fost ales prezentatorul următoarei ediţii a Premiilor Academiei Americane de film

Mulţi specialişti pariază şi pe „The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game”, un alt film biografic despre un alt cercetător de geniu britanic, matematicianul Alan Turing, care a descifrat sistemul de codare a mesajelor folosit de trupele naziste în Al Doilea Război Mondial, dar şi pe „Selma”, un film ce prezintă lupta dusă de Martin Luther King pentru ca dreptul la vot să fie acordat tuturor cetăţenilor americani.

Lungmetrajele „Whiplash”, un film despre un toboşar care debutează în jazz şi profesorul său tiranic, jucat de J. K. Simmons (premiat cu un Glob de Aur pentru prestaţia sa), „Fata dispărută/ Gone Girl”, de David Fincher, „American Sniper”, de Clint Eastwood, şi „Foxcatcher”, cu Steve Carell şi Mark Ruffalo, au la rândul lor şanse bune pentru a se regăsi printre peliculele nominalizate.

În privinţa actorilor, Michael Keaton, protagonistul din „Birdman”, este unul dintre favoriţi, alături de Eddie Redmayne, actorul principal din „The Theory of Everything”. În ceea ce le priveşte pe actriţe, Julianne Moore, nominalizată deja de patru ori la Oscar, ar putea câştiga în sfârşit acest trofeu pentru rolul din „Still Allice”. La rândul ei, Reese Whiterspoon ar putea câştiga o nouă statuetă pentru rolul din „Wild”, după Oscarul câştigat în urmă cu nouă ani pentru filmul „Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash”.

Potrivit Goldderby.com, actriţa franceză Marion Cotillard, deja premiată cu Oscar în 2008, pentru rolul din „La Vie en Rose”, are încă o mică şansă de a se regăsi în rândul celor mai bune cinci actriţe, graţie evoluţiei sale din filmul „Deux jours une nuit” al fraţilor Luc şi Jean-Pierre Dardenne.

Meryl Streep, care a câştigat deja trei Oscaruri şi deţine recordul de 18 nominalizări, ar putea să îşi completeze panoplia de trofee cu încă un premiu în acest an, pentru performanţa sa din comedia muzicală fantastică „În inima pădurii/ Into the Woods”, produsă de studiourile Disney.

În privinţa filmelor de animaţie, producţiile franceze „Jack et la mécanique du coeur” şi „Minuscule: la vallée des fourmis perdues” au şanse reale, însă vor avea parte de câţiva rivali de calibru, precum „Boxtroli/ The Boxtrolls”, „Cum să îţi dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2”, „Marea aventură Lego/ The Lego Movie” şi „Cei 6 super eroi/ Big Hero 6”.

Cea de-a 87-a gală de decernare a premiilor Oscar, un eveniment care va încheia sezonul trofeelor cinematografice de la Hollywood, va avea loc pe 22 februarie.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
Amendă de până la 5.000 de lei. Interzis pentru cei care stau la bloc. Proprietarii nu au voie
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Zani pariază totul pe o carte. Cum vrea să se îmbogățească
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
A murit unul din marii actori. Drum lin, maestre! A fost o legendă a scenei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Descoperă insulele liniștite ale Greciei, recomandate de The Guardian
MediaFlux
PENSIA după 30 DE ANI de MUNCĂ! Se dau în PLUS SUTE de LEI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?