OSCAR 2015: Lucruri pe care nu le ştiai despre cele mai importante premii din cinematografie

OSCAR 2015. Cea de-a 87-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film va avea loc duminică noaptea, la Dolby Theatre din Los Angeles. Vezi mai jos câteva lucruri pe care poate nu le știați despre cele mai importante premii din cinematografie.
Iulian Tudor
20 feb. 2015, 19:02
OSCAR 2015: Lucruri pe care nu le ştiai despre cele mai importante premii din cinematografie

OSCAR 2015. Prima Gală a Premiilor Academiei Americane de Film a avut loc pe 16 mai 1929, la Hollywood Roosevelt Hotel, iar biletul de intrare pentru invitați a costat 5 dolari, potrivit unica.ro.

OSCAR 2015. Deși nu se știe clar care e originea numelui, cea mai populară poveste e cea potrivită căreia Margaret Herrick, bibliotecară și, ulterior, director executiv al Academiei, a remarcat că statueta seamănă cu unchiul ei, Oscar. Abia în 1939, la 10 ani de la prima ediție, Academia a folosit oficial numele Oscar.

Citeşte şi: PREMIILE OSCAR 2015 LIVE: Cine va prezenta show-ul. LISTA FAVORIŢILOR LA OSCAR 2015

OSCAR 2015. Statueta cântărește 3,8 kilograme.

OSCAR 2015. Covorul roșu de la Dolby Theatre are lungimea de aproximativ 150 de metri.

OSCAR 2015. Aparițiile pe covorul roșu se desfășoară după un program clar stabilit, fiecare celebritate știind exact când trebuie să vină. Starurile în vogă ajung întotdeauna mai târziu.

OSCAR 2015. Cea mai scurtă gală a Premiilor a fost în 1959 – a durat doar 100 de minute, în timp ce în 2002 a fost cea mai lungă – 263 minute.

OSCAR 2015. Walt Disney a câștigat cele mai multe Oscaruri: 22.

OSCAR 2015. Alfred Hitchcock a fost nominalizat de 5 ori pentru regie și nu a câștigat niciodată.

OSCAR 2015. Meryl Streep are cele mai multe nominalizări din istoria Oscarurilor: 19, incluzând-o pe cea de anul acesta pentru rol secundar în filmul „Into the Woods”. A câștigat trei premii pentru rol principal, cel mai recent pentru interpretarea din „The Iron Lady”, în 2011.

OSCAR 2015. Cu 14 nominalizări fiecare, „Titanic“ (1997) şi „All About Eve“ (1960) sunt filmele cu cele mai multe nominalizări din toate timpurile.

OSCAR 2015. În 2002, Halle Berry a devenit prima actriță afro-americană care a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță cu rolul din „Monster’s Ball”.

OSCAR 2015. Tatum O’Neal este cea mai tânără actriţă care a câştigat vreodată un premiu Oscar, la vârsta de 10 ani, pentru rolul din „Paper Moon“ (1973).  Înaintea ei, în 1935, la vârsta de 6 ani, Shirley Temple a fost recompensată cu „Juvenile Award” (Oscarurile pentru copii, în prezent o categorie dispărută).

OSCAR 2015. La 82 de ani, Christopher Plummer a fost cea mai în vârstă persoană care a câștigat un premiu al Academiei. El a primit Oscarul pentru rolul din „Beginners” (2010).

OSCAR 2015. Câștigătorul oricărui premiu Oscar trebuie să semneze un acord cu Academia prin care, în cazul în care dorește să comercializeze statueta, trebuie să o vândă Academiei pentru un dolar. Da, un dolar, nu e o greșeală. Măsura a fost luată pentru a descuraja obținerea de avantaje financiare. Premiile câștigate înainte de 1950 nu sunt supuse acestei înțelegeri. Astfel, statueta câștigată de Orson Welles în 1941 a fost vândută la licitație pentru 800.000 de dolari, în 2011.

OSCAR 2015. Deși a fost filmat pe parcursul a 12 ani, au fost doar 39 de zile de filmări pentru „Boyhood” („12 ani de copilărie”).

Citeşte şi: OSCAR 2015. Lista COMPLETĂ a nominalizărilor. Cine sunt FAVORIŢII

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
Amendă de până la 5.000 de lei. Interzis pentru cei care stau la bloc. Proprietarii nu au voie
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Zani pariază totul pe o carte. Cum vrea să se îmbogățească
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
A murit unul din marii actori. Drum lin, maestre! A fost o legendă a scenei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Descoperă insulele liniștite ale Greciei, recomandate de The Guardian
MediaFlux
PENSIA după 30 DE ANI de MUNCĂ! Se dau în PLUS SUTE de LEI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?