OSCAR 2017 LIVE VIDEO: Surprize mari la decernarea premiilor. LISTA CASTIGATORI OSCAR 2017

OSCAR 2017 LIVE VIDEO: Grandioasa gală a Premiilor Oscar are loc, anul acesta, la 26 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood, California, fiind transmisă în direct de canalul american de televiziune ABC, dar și în numeroase alte țări din lumea întreagă, printre care și România, fiind așteptată de milioane de cinefili.
Filip Stan
26 feb. 2017, 08:03
OSCAR 2017 LIVE VIDEO: Surprize mari la decernarea premiilor. LISTA CASTIGATORI OSCAR 2017

UPDATE 07:04 Premiul Oscar pentru cel mai bun film: „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins

Moment jenant la Premiile Oscar 2017 după ce Warren Beatty a anunţat greşit iniţial că „La La Land” este cel mai bun film, corectându-se ulterior cu anunţul că pelicula care a obţinut titlul de cel mai bun film este „Moonlight”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „Lion”, „Manchester by the Sea” şi „La La Land”.

UPDATE 06:54 Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone pentru rolul din „La La Land”

Este vorba de primul Oscar şi cea de-a 2-a nominalizare pentru Emma Stone.

La această categorie au mai fost nominalizate Isabelle Huppert pentru „Elle”, Ruth Negga pentru„Loving”, Natalie Portman pentru „Jackie”, Emma Stone pentru„La La Land”, Meryl Streep pentru „Florence Foster Jenkins”.

„Cred ca un astfel de moment e o uniune dintre noroc si şansă. Vreau sa ii multumesc lui Damein Chazelle pentru ocazia pe care mi-a oferit-o. Iti mulţumesc, Ryan Gosling pentru că m-ai făcut să râd şi pentru că mi-ai fost partener în aceasta aventură nemaipomenită.”, a declarat actriţa.

 

UPDATE 6:47 Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck, „Manchester by the Sea”

Este primul Oscar pentru Affleck şi cea de-a 2-a nominalizare din cariera actorului.

Printre actorii nominalizaţi la această categorie s-au numărat Andrew Garfield, „Hacksaw Ridge”, Ryan Gosling pentru „La La Land”, Viggo Mortensen pentru „Captain Fantastic” şi Denzel Washington pentru rolul din „Fences”.

UPDATE 6:40 Premiul Oscar pentru regie: „La La Land”, regizat de Damien ChazelleEste vorba de cel mai tânăr regizor de la Hollywood care a primit Oscarul pentru regie.

„Vă mulţumesc foarte mult. E o onoare pentru mine. Mulţumesc colegilor mei nominalizati. Vă mulţumesc pentru sursa de inspiratie pe care mi-aţi oferit-o, pentru modelul vostru.”, a declarat tânărul regizor.

La această categorie au mao fost nominalizaţi Denis Villeneuve, „Arrival”, Mel Gibson, Hacksaw Ridge, Kenneth Lonergan, „Manchester by the Sea”, Barry Jenkins, „Moonlight”.

Filmele nominalizate la premiul pentru regie au fost prezentate de actriţa Halle Berry.

UPDATE 06:32 Cel mai bun scenariu adaptat: „Moonlight”, de Barry Jenkins şi Tarell Alvin McCraney

UPDATE 06:29 Cel mai bun scenariu original: „Manchester by the Sea”. Este vorba de primul Oscar şi cea de-a 4-a nominalizare din carerieră pentru Kenneth Lonergan.

UPDATE 06:17 Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală: „La La Land”

UPDATE 06:12 Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz pentru „La La Land”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Jackie”, „La La Land”, „Lion”, „Moonlight”, „Passengers”.

UPDATE 6:00 Cântăreţul John Legend a susţinut un moment artistic pe scena Doly Theatre, interpretând la pian, dar şi vocal un cântec din musicalul „La La Land”. 

UPDATE 05:58 Premiul Oscar pentru regie de imagine: „La La Land”, Linus  Sandgren.

UPDATE 05:51 Jimmy Kimmel a distrat publicul prezent în sala Dolby Theatre scriindu-i două mesaje pe Twitter preşedintelui Donald Trump, întrebându-l dacă este treaz şi spunându-i că Meryl Streep (despre care Trump a declarat în trecut că este„o actriţă supraevaluată”) îi transmite salutări.

UPDATE 05:47 Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj: „Sing”

UPDATE 05:42 Oscarul pentru cel mai bun documentar scurtmetraj: „The White Helmets”, un documentar despre 

UPDATE 05:35 Premiul Oscar pentru montaj de film: „Hacksaw Ridge” pentru John Gilbert Acesta a mai fost nominalizat la Oscar pentru „Stăpânul inelelor”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Hell or High Water”, „La La Land” şi „Moonlight”.

UPDATE 05:30 Premiul Oscar pentru efecte vizuale: „The Jungle Book”

UPDATE 05:13 Premiul Oscar pentru Decoruri: „La La Land”

Premiile Oscar pentru Decoruri au fost prezentate de actorii din „Fifty Shades of Grey”, Jamie Dornan şi Dakota Johnson.

UPDATE 05:11 Cel mai bun film de animaţie: „Zootopia”

UPDATE 05:08 Cel mai bun scurtmetraj animat: „Piper”, decernat lui Alan Barillaro Marc Sondheimer

UPDATE 04:54 „The Salesman” de Asghar Farhadi a obţinut premiul pentru cel mai bun film străin.

Charlize Theron însoţită de Shirley Maclane au prezentat cel mai bun film străin, în selecţie intrând peste 80 de filme străine, dintre care au fost nominalizate cinci.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile „Toni Erdmann” (Germania), „A Man Called Ove” (Suedia), „Land of Mine” (Danemarca) şi „Tanna” (Australia).

„Cu mare onoare primesc acest premiu valoros pentru a 2-a oară. Am ales să procedez astfel alăturându-mă cauzei celor care susţin că imigranţii din cele 16 ţări ar trebui să fie primiţi în SUA.”, a transmis regizorul Farhadi într-o scrisoare de muţumire.

UPDATE 04:40 Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a revenit actriţei Viola Davis pentru rolul din lungmetrajul „Fences”. Este vorba de primul Oscar pentru Davis, actriţa mai fiind nominalizată la premiile Academiei Americane de Film de trei ori.

 

Nominalizate la această categorie au mai fost actriţele Naomie Harris pentru „Moonlight”, Nicole Kidman pentru rolul din „Lion”, Octavia Spencer pentru „Hidden Figures” şi Michelle Williams pentru rolul din „Manchester by the Sea”.

UPDATE 04:30 Premiul Oscar pentru mixaj sonor – i-a revenit echipei filmului „Hacksaw Ridge”.

UPDATE 4:26 Sofia Boutella şi Chris Evans au prezentat categoria Premiul pentru montaj sonor. Acesta i-a revenit lui Sylvain Bellemare pentru montajul sonor al filmului „Arrial”.

Moment inedit la Premiile Oscar, cutiuţe cu bomboane pentru public  au fost lansate în sală, spre deliciul participanţilor. 

UPDATE 04:20 Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei Americane de Film Academy of Motion Picture Arts and Sciences a avut o scurtă intervenţie declarând: „În această seară e dovada că arta nu are limite, nu are o singură limbă şi nu aparţine unei singure confesiuni”, feliciând toţi nominalizaţii.

UPDATE 04:10 Cel mai bun film de documentar, decernat pentru „O.J.: Made in America”

Premiul a fost ridicat de Ezra Edelman Caroline Waterlow. „Dedic acest premiu victimelor violenţelor poliţiei şi victimelor rasismului”, a declarat Edelman.

UPDATE 04:00 Echipa serialului „Hidden figures”, alături de întreaga audienţă a galei Oscar, au ovaţionat-o în picioare pe matematiciana NASA Katherine Johnson.

UPDATE 04:00 Premiul Oscar pentru design de costume a fost decernat lui Coleen Atwood pentru costumele filmului „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, fiind vorba de cel al 4-lea Oscar câştigat de aceasta de-a lungul carierei sale.

UPDATE 3:57 Premiul Oscar pentru cele mai bune costume, coafură şi machiaj a fost decernat echipei filmului „Suicide Squad” (Alessandro Bertolazzi, Georgia Gregorini şi Christopher Nelson)

„Eu sunt un imigrant, eu vin din Italia şi premiul este pentru toţi imigranţii care lucrează. Mulţimim din suflet tuturor”, au declarat membrii echipei filmului blockbuster „Suicide Squad”.

UPDATE 03:45 Actorul Mahershala Ali a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolul său din filmul „Moonlight”. El a devenit primul actor de religie musulmană care a câştigat un premiu Oscar.

„Vreau să le mulţumesc profesorilor mei pentru că au fost nemaipomeniţi. Nu e vorba despre tine în film, ci despre personaj. Sunt binecuvântat că am avut această ocazie…Distrbuţia a fost deosebită, o experienţă încântătoare să lucrez cu voi. Vă mulţumesc tuturor. Îi mulţumesc soţiei care tocmai a născut o fetiţă acum patru zile. Vă mulţumesc încă o dată, vă doresc multă pace şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a declarat  Mahershala Ali în discursul său de mulţumire.

UPDATE 03:45 Actriţa Alicia Vikander prezintă actorii nominalizaţi la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Mahershala Ali pentru  „Moonlight”, Jeff Bridges pentru „Hell or High Water”,
Lucas Hedges pentru „Manchester by the Sea”, Dev Patel pentru „Lion”, Michael Shannon pentru „Nocturnal Animals”

UPDATE 3:30 GALA OSCAR 2017 a debutat pe acordurile melodiei „Can’t Stop the Feeling”, cântată de Justin Timberlake

Cântăreţul Justin Timberlake a deschis ceremonia Oscar 2016 de la Teatrul Dolby din Hollywood, pe acordurile melodiei „Can’t Stop the Feeling” .

 

 

OSCAR 2017. Controversatul ordin anti-imigrație al președintelui Donald Trump afectează și gala premiilor Oscar din noaptea de duminică spre luni, câteva personalități marcante din lumea filmului anunțând că nu vor participa la ceremonia de decernare. Pe de altă parte, presa americană este convinsă că marii câștigători se vor folosi de lumina reflectoarelor pentru a-și exprima din nou opoziția față de politica dusă de Casa Albă.

OSCAR 2017. Lista câştigătorilor Premiilor Academiei Americane de Film. ”La La Land” este marele favorit

 05:01 Lungmetrajul ”The Salesman” a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin”

Lungmetrajul ”The Salesman”, regizat de Asghar Farhadi, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, potrivit site-ului oficial al acestor trofee prestigioase.

La categoria ”cel mai bun film străin” au fost nominalizate în acest an producţiile cinematografice ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania) – o coproducţie cu participare românească.

Regizorul peliculei, Asghar Farhadi, nu a fost prezent la ceremonie, boicotând gala în semn de protest faţă de decretul semnat de Donald Trump care interzice pătrunderea pe teritoriul american a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană.

Un alt film regizat de cineastul iranian, intitulat ”A Separation”, a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie în anul 2012.

04:43 Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar

Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, graţie interpretării sale din filmul ”Fences”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane.

La categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar” au concurat Viola Davis (”Fences”), Naomie Harris (”Moonlight”), Nicole Kidman (”Lion”), Octavia Spencer (”Hidden Figures”) şi Michelle Williams (”Manchester by the Sea”).

Aceasta a fost cea de-a treia nominalizare la Oscar pentru Viola Davis. Artista americană a mai fost nominalizată la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar”, în 2009, pentru interpretarea din filmul ”Doubt”, şi la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, în 2012, pentru evoluţia sa din pelicula ”The Help”.

03:48  Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar

Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, graţie evoluţiei sale din filmul ”Moonlight”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane.

La categoria ”cel mai bun actor în rol secundar” au fost nominalizaţi artiştii Mahershala Ali (”Moonlight”), Jeff Bridges (”Hell or High Water”), Lucas Hedges (”Manchester by the Sea”), Dev Patel (”Lion”) şi Michael Shannon (”Nocturnal Animals”).

Aceasta a fost prima nominalizare şi prima recompensă obţinută de Mahershala Ali la premiile Oscar.

Natalie Portman, nominalizată la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal” pentru interpretarea din filmul ”Jackie”, a anunţat în acest weekend că nu va participa la gală, din cauza sarcinei sale avansate.

Matt Damon, Jennifer Aniston şi Meryl Strep fac parte din grupul final de artişti care au fost anunţaţi sâmbătă că au fost invitaţi de organizatori la gala premiilor Oscar pentru a înmâna celebrele statuete.

Ei se vor alătura altor actori care au fost invitaţi în ultimele săptămâni de Academia de film americană (AMPAS) în această calitate – Jason Bateman, Ryan Gosling, Salma Hayek, Taraji P. Henson, Warren Beatty, Sofia Boutella, Faye Dunaway, Michael J. Fox, Dev Patel, Seth Rogen, Octavia Spencer şi Vince Vaughn.

Producătorii galei, Michael De Luca şi Jennifer Todd, au anunţat recent că Amy Adams, Riz Ahmed, Javier Bardem, Halle Berry, John Cho, Leonardo DiCaprio, Jamie Dornan, Chris Evans, Gael García Bernal, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Dakota Johnson, Dwayne Johnson, Felicity Jones, Brie Larson, Shirley MacLaine, Leslie Mann, Kate McKinnon, Janelle Monáe, David Oyelowo, Mark Rylance, Hailee Steinfeld, Emma Stone, Charlize Theron şi Alicia Vikander vor urca, de asemenea, pe scenă.

Lungmetrajul ”La La Land”, un tribut muzical adus Epocii de Aur de la Hollywood, a egalat în luna ianuarie recordul de nominalizări la Oscar primite de un singur film într-un an, deţinut ex aequo de peliculele ”Titanic” (1997) şi ”All About Eve” (1950), şi va concura la 14 categorii de trofee.

”La La Land” a fost nominalizat inclusiv la categoriile ”cel mai bun film” şi ”cel mai bun regizor”, pentru tânărul cineast Damien Chazelle, în vârstă de 32 de ani, iar protagoniştii filmului, Ryan Gosling şi Emma Stone, au fost nominalizaţi la categoriile ”cel mai bun actor” respectiv ”cea mai bună actriţă”.

În topul filmelor care au primit cele mai multe nominalizări marţi urmează producţiile cinematografice ”Arrival” şi ”Moonlight” (câte opt nominalizări), ”Hacksaw Ridge”, ”Lion” şi ”Manchester by the Sea” (câte şase nominalizări) şi ”Fences” şi ”Hell or High Water” (câte patru nominalizări).

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

Prezentăm mai jos lista completă a nominalizărilor pentru cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar.

Cel mai bun film: ”Arrival”, “Fences”, “Hacksaw Ridge”, “Hell or High Water”, “Hidden Figures”, “La La Land”, “Manchester by the Sea”, “Lion”, “Moonlight”

Cel mai bun regizor: Denis Villeneuve ”(Arrival”), Mel Gibson (”Hacksaw Ridge”), Damien Chazelle (”La La Land”), Kenneth Lonergan (”Manchester by the Sea”), Barry Jenkins (”Moonlight”)

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck (”Manchester by the Sea”), Andrew Garfield (”Hacksaw Ridge”), Ryan Gosling (”La La Land”), Viggo Mortensen (”Captain Fantastic”) şi Denzel Washington (”Fences”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Isabelle Huppeert (”Elle”), Ruth Negga (”Loving”), Natalie Portman (”Jackie”), Emma Stone (”La La Land”) şi Meryl Streep (”Florence Foster Jenkins”)

Cel mai bun film străin: ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania).

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: ”Kubo and the Two Strings”, ”Moana”, ”My Life As a Zucchini”, ”The Red Turtle”, ”Zootopia”

Cea mai bună regie artistică: ”Arrival”, ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”, ”Hail Caesar”, ”La La Land”, ”Passengers”

Cel mai bun scenariu adaptat: ”Arrival” (Eric Heisserer), ”Fences” (August Wilson), ”Hidden Figures” (Allison Schroeder, Theodore Melfi), ”Lion” (Luke Davies), ”Moonlight” (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney)

Cel mai bun scenariu original: ”Hell or High Water” (Taylor Sheridan), ”La La Land” (Damien Chazelle), ”The Lobster” (Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou), ”Manchester by the Sea” (Kenneth Lonergan), ”20th Century Women” (Mike Mills)

Cea mai bună imagine: ”Arrival”, ”La La Land”, ”Lion”, ”Moonlight”, ”Silence”

Cel mai bun montaj: ”Arrival”, ”Hacksaw Ridge”, ”Hell or High Water”, ”La La Land”, ”Moonlight”

Cea mai bună coloană sonoră: ”Jackie”, ”La La Land”, ”Lion”, ”Moonlight”, ”Passengers”

Cel mai bun cântec: „Audition” (”La La Land”), „Can’t Stop the Feeling!” (”Trolls”), „City of Stars” (”La La Land”), „The Empty Chair” (”Jim: The James Foley Story”), „How Far I’ll Go” (”Moana”)

Cel mai bun montaj de sunet: ”Arrival”, ”Deepwater Horizon”, ”Hacksaw Ridge”, ”La  La Land”, ”Sully”

Cel mai bun mixaj de sunet: ”Arrival”, ”Hacksaw Ridge”, ”La La Land”, ”Rogue One: A Star Wars Story”, ”13 Hours”

Cele mai bune efecte vizuale: ”Deepwater Horizon”, ”Doctor Strange”, ”The Jungle Book”, ”Kubo and the Two Strings”, ”Rogue One: A Star Wars Story”

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: ”A Man Called Ove”, ”Star Trek Beyond”, ”Suicide Squad”

Cele mai bune costume: ”Allied”, ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”, ”Florence Foster Jenkins”, ”Jackie”, ”La La Land”

Cel mai bun scurtmetraj animat: ”Blind Vaysha”, ”Borrowed Time”, ”Pear Cider and Cigarettes”, ”Pearl”, ”Piper”

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: “Ennemis Interieurs”, “La Femme et le TGV”, “Silent Nights”, “Sing”, “Timecode”

Cel mai bun lungmetraj documentar: ”Fire at Sea”, ”I Am Not Your Negro”, ”Life, Animated”, ”O.J.: Made in America”, ”13th”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: “Extremist”, “4.1 Miles”, “Joe’s Violin”, “Watani My Homeland”, “The White Helmets”

PREMIILE OSCAR 2017. Duminică noaptea sunt anunţaţi câştigătorii celei de-a 89-a ediţii a Premiilor Academiei Americane de Film. Gala Premiilor Oscar 2017 va avea loc la Los Angeles, începând cu ora 03:30, ora României. Cu un număr record de 14 nominalizări, pelicula „La La Land” este favorita ediţiei din acest an a Oscarurilor. Un film produs de românca Ada Solomon, pelicula„Toni Erdmann”, se află pe lista nominalizaţilor la categoria cel mai bun film străin.

PREMIILE OSCAR 2017. „La La Land” a fost nominalizat pentru cea mai bună regie, cel mai bun film, şi pentru cel mai bun scenariu. Actorii din rolurile principale sunt Emma Stone şi Ryan Gosling care au primit amândoi nominalizări pentru cei mai buni actori. 
PREMIILE OSCAR 2017. Musicalul romantic „La La Land”, regizat de Damien Chazelle, spune povestea de dragoste dintre un pianist şi o actriţă aspirantă. Site-urile de pariuri prevăd că pelicula va pleca acasă cu 11 trofee, conform voturilor miilor de fani, dar şi previziunilor ciriticilor.
 
PREMIILE OSCAR 2017. “Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade şi coprodus de Ada Solomon, se află cursa pentru trofeul Oscar la categoria cel mai bun lungmetraj străin.
 
Lungmetrajul, filmat aproape integral în România, este singura peliculă lansată în 2016 inclusă în Top 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de către BBC Culture.

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN FILM

La La Land

Moonlight

Manchester by the Sea

Arrival

Lion

Hidden Figures

Fences

Hell or High Water

PREMIILE OSCAR 2017. CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL PRINCIPAL

Emma Stone, La La Land

Natalie Portman, Jackie

Amy Adams, Arrival

Meryl Streep, Florence Foster Jenkins

Isabelle Huppert, Elle

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL

Casey Affleck, Manchester by the Sea

Denzel Washington, Fences

Ryan Gosling, La La Land

Viggo Mortensen, Captain Fantastic

Andrew Garfield, Hacksaw Ridge

Tom Hanks, Sully

PREMIILE OSCAR 2017. CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL SECUNDAR

Viola Davis (Fences)

Naomie Harris (Moonlight)

Nicole Kidman (Lion)

Octavia Spencer (Hidden Figures)

Michelle Williams (Manchester by the Sea)

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR

Jeff Bridges, Hell or High Water

Mahershala Ali, Moonlight

Dev Patel, Lion

Michael Shannon, Nocturnal Animals

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN REGIZOR

Arrival – Denis Villeneuve

Hacksaw Ridge – Mel Gibson

La La Land – Damien Chazelle

Manchester by the Sea – Kenneth Lonergan

Moonlight – Barry Jenkins

PREMIILE OSCAR 2017. CINEMATOGRAPHY

Arrival

La La Land

Lion

Moonlight

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN FILM STRĂIN (într-o limbă străină)

Land of Mine – Danemarca

A Man Called Ove- Suedia

The Salesman – Iran

Tanna – Australia

Toni Erdmann – Germania

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN LUNGMETRAJ DE ANIMAŢIE

Kubo and the Two Strings

Moana

My Life as a Zucchini

The Red Turtle 

Zootopia

PREMIILE OSCAR 2017. EFECTE VIZUALE

Rogue One: A Star Wars Story

The Jungle Book

Doctor Strange

Fantastic Beats and Where to Find Them

Arrival

The BFG

Kubo and the Two Strings

A Monster Calls

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT

Moonlight

Lion

Hacksaw Ridge

Arrival

Fences

Hidden Figures

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL

Hell or High Water

La La Land

The Lobster

Manchester by the Sea

20th Century Women

PREMIILE OSCAR 2017. CEA MAI BUNĂ IMAGINE

Arrival

La La Land

Lion

Moonlight

Silence

PREMIILE OSCAR 2017. CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ

Jackie

La La Land

Lion

Moonlight

Passengers

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN CÂNTEC
 
La La Land – Audition (The Fools who Dream)
 
La La Land – City of Stars
 
Moana – How Far I’ll Go
 
Jim: The James Foley Story – The Empty Chair
 
Trolls – Can’t Stop the Feeling

PREMIILE OSCAR 2017. MIXAJ SUNET

Arrival

Hacksaw Ridge

LaLa Land

Rogue One

13  Hours

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN MONTAJ DE SUNET

Arrival

Deepwater Horizon

Hacksaw Ridge

La La Land

Sully

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN DESIGN DE PRODUCŢIE

Arrival

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Hail

Caesar!

La La Land

Passengers

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN MACHIAJ/ CEA MAI BUNĂ COAFURĂ

A Man Called Ove

Star Trek Beyond

Suicide Squad

PREMIILE OSCAR 2017. CELE MAI BUNE COSTUME

Allied

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Florence Foster Jenkins

Jackie

La La Land

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN SCURTMETRAJ ANIMAT

Blind Vaysha

Borrowed Time

Pear Cider and Cigarettes

Pearl

Piper

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN SCURTMETRAJ DE FICŢIUNE

Ennemis Entreniers

La Femme et le TGV

Silent Nights

Sing

Timecode

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN LUNGMETRAJ DOCUMENTAR

Fire at Sea

I Am Not Your Negro

Life, Animated

O.J.: Made in America

13th

PREMIILE OSCAR 2017. CEL MAI BUN SCURTMETRAJ DOCUMENTAR

Extremis

4.1 Miles

Joe’s Violin

Watani: My Homeland

The White Helmets

Oscar 2017: Favoriţii caselor de pariuri britanice – ”La La Land”, Damien Chazelle, Cassey Affleck şi Emma Stone

Musicalul ”La La Land”, Damien Chazelle, Cassey Affleck şi Emma Stone sunt favoriţii caselor de pariuri britanice la cele mai importante categorii de premii ce vor fi decernate duminică seară la gala Oscar 2017 – ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor”, ”cel mai bun actor în rol principal” respectiv ”cea mai bună actriţă în rol principal”.

Nicerodds.co.uk, un agregator al site-urilor administrate de marile case de pariuri din Marea Britanie, a realizat ca în fiecare an un top al favoriţilor la premiile Oscar.

Platforma online Nicerodds.co.uk afişează un tabel în care sunt marcate în primele două coloane verticale cea mai mare şi cea mai mică cotă pentru fiecare dintre filmele şi artiştii nominalizaţi la Oscar. În coloanele următoare sunt afişate cotele individuale calculate de casele de pariuri Bet365, Betfred, Betway, Intertops, Paf şi Titanbet. Ultima coloană este rezervată ”câştigătorilor” – artiştii şi filmele cu statutul de mare favorit, ale căror cote reprezintă o medie aritmetică a cotelor anunţate de casele de pariuri menţionate mai sus.

Cel mai bun film
Premiul Academiei pentru cel mai bun film este unul dintre premiile de merit decernate în fiecare an de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) artiştilor care lucrează în industria cinematografică. Categoria ”Best Picture” (”Cel mai bun film”) este singura categorie în care fiecare membru al Academiei este eligibil nu doar pentru a vota pe buletinele finale, ci şi pentru a putea să facă nominalizări. În timpul ceremoniei anuale a Academiei, premiul pentru cel mai bun film este ultimul trofeu care este anunţat la gala Oscar şi, începând din anul 1951, este primit, pe scenă, de producătorii peliculei. Acest trofeu este considerat cel mai important premiu atribuit de AMPAS şi celebrează regia, interpretarea şi scenariul unui film.

În 2017, potrivit site-ului nicerodds.co.uk, cea mai bună cotă medie o are musicalul ”La La Land” – 1,16.

Pe locul al doilea se află drama ”Moonlight”, cu o cotă medie de 6,5, iar podiumul este completat de filmul ”Hidden Figures”, cu o cotă medie de 21.

Cel mai bun actor
Cel mai bun actor în rol principal este unul dintre premiile de merit atribuite în fiecare an de AMPAS în semn de recunoaştere a unui artist care a avut o interpretare extraordinară într-un film. Înainte de cea de-a 49-a gală a premiilor Oscar, ce a avut loc în 1976, acest premiu era cunoscut sub numele ”Premiul de merit al Academiei pentru o interpretare realizată de un actor”. Însă, încă de la debutul său, acest trofeu era numit în mod uzual ”Oscarul pentru cel mai bun actor”. Deşi actorii sunt nominalizaţi pentru acest trofeu de membrii AMPAS care sunt ei înşişi actori, câştigătorii sunt aleşi prin votul tuturor membrilor Academiei de film americane, indiferent de ramura profesională din care aceştia provin.

În 2017, favoritul caselor de pariuri britanice este actorul Cassey Affleck, protagonistul filmului ”Manchester by the Sea”, cu o cotă medie de 1,64.

Denzel Washington, starul filmului ”Fences”, urmează în clasament la o distanţă foarte mică, având o cotă medie de 2,18, şi ar putea să răstoarne toate pronosticurile.

Pe locul al treilea se află Ryan Gosling, actorul principal din musicalul ”La La Land”, cu o cotă medie de 17.

Cea mai bună actriţă
Cea mai bună actriţă într-un rol principal este unul dintre premiile de merit atribuite în fiecare an de AMPAS, în semn de recunoaştere a unei artiste care a avut o interpretare extraordinară într-un film. Acest trofeu era denumit până în 1976 ”Premiul de merit al Academiei pentru o interpretare realizată de o actriţă”. Însă, încă de la înfiinţare, trofeul este cunoscut în mod uzual sub numele de ”Oscarul pentru cea mai bună actriţă”.

În acest an, favorita pariorilor britanici este Emma Stone, protagonista din filmul ”La La Land”, care are o cotă medie de 1,16.

Pe locul al doilea se află Natalie Portman, graţie interpretării sale din pelicula ”Jackie”, cu o cotă medie de 6,5.

Actriţa franceză Isabelle Huppert, preferata criticilor de specialitate, care a câştigat toate trofeele majore acordate în actualul sezon al premiilor cinematografice graţie interpretării sale din filmul ”Elle”, se află însă abia pe locul al treilea în topul caselor de pariuri britanice, cu o cotă medie de 10.

Cel mai bun regizor
Damien Chazelle, regizorul musicalului ”La La Land”, este principalul favorit la câştigarea premiului Oscar la categoria ”cel mai bun regizor”. Potrivit nicerodds.co.uk, tânărul cineast american are o cotă medie de 1,05.

Barry Jenkins, regizorul dramei ”Moonlight”, ocupă locul al doilea în topul favoriţilor pariorilor britanici, cu o cotă medie de 12,3. Pe locul al treilea se află Kenneth Lonergan, regizorul filmului ”Manchester by the Sea”, cu o cotă medie de 16.

Cel mai bun actor în rol secundar
Favoritul acestei categorii este Mahershala Ali, datorită interpretării din ”Moonlight”, cu o cotă medie de 1,13. Ceilalţi patru nominalizaţi se află la mare distanţă şi, potrivit pariorilor britanici, nu au nicio şansă la trofeu.

Cea mai bună actriţă în rol secundar
Favorita din această secţiune este Viola Davis, pentru evoluţia sa din filmul ”Fences” (cotă medie 1,02). Performanţa actriţei afro-americane este atât de convingătoare, încât pariorii britanici consideră că vedeta din ”Fences” şi-a spulberat concurenţa şi nu poate să piardă acest Oscar.

Cel mai bun scenariu original
Pe primul loc se află filmul ”Manchester by the Sea”, cu o cotă medie de 1,59. Urmează ”La La Land” (cotă medie 2,23) şi ”Hell or High Water” (cotă medie 24,6).

Cel mai bun scenariu adaptat
Primele trei poziţii în topul favoriţilor sunt ocupate de filmele ”Moonlight” (cotă medie 1,16), ”Hidden Figures” (cotă medie 9,66) şi ”Lion” (cotă medie 10,66).

Cel mai bun film străin
Potrivit nicerodds.co.uk, aceasta este una dintre cele mai disputate categorii de la premiile Oscar 2017. Coproducţia cu participare românească ”Toni Erdmann”, care reprezintă Germania la premiile Academiei de film americane, continuă să se menţină pe primul loc în topul favoriţilor, cu o cotă medie de 1,86.

Pe locul al doilea, la o distanţă foarte mică, se află lungmetrajul iranian ”The Salesman”, cu o cotă medie de 2,02.

Pe poziţia a treia, la mare distanţă, se află filmul suedez ”A Man Called Ove”, cu o cotă medie de 10.

Cel mai bun lungmetraj de animaţie
Filmul ”Zootopia” pare să se fi desprins în favoritul cert al acestei categorii, ocupând primul loc în preferinţele caselor de pariuri britanice, cu o cotă medie de 1,21.

Pe locul al doilea se află animaţia ”Kubo and The Two Strings” (cotă medie 3,91), iar podiumul este completat de pelicula ”Moana” (cotă medie 21,66).

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

OSCAR 2017. În agitația creată în privința celor care vor cîștiga cele mai importante categorii din premiile Oscar 2017, există două persoane care au un avantaj și cunosc, chiar în acest moment, toți cîștigătorii de la Oscar.

Martha Ruiz și Brian Cullinan nu sunt nume cunoscute publicului. Cei doi nu au apărut în filme, precum nici în reviste celebre. Cu toate acestea, ei sunt printre cele mai importante persoane de la premiile Oscar. Ei sunt singurii oameni care știu numele câștigătorilor, cu două zile înainte ca plicul să fie desfăcut pe scena premiilor, iar apoi să se audă cunoscuta propoziție “Oscarul merge la…”. 

Martha Ruiz și Brian Cullinan sunt angajați ai companiei Price Waterhouse Cooper, companie care numără voturile membrilor Academiei Americane de Film, informează Libertatea. Prin urmare, ei știu cine sunt câștigătorii premiilor înaintea tuturor. Până duminică noapte, ei trebuie să se asigure că  aceste informații rămân secrete, iar plicurile care vor fi desfăcute pe scenă vor fi livrate la gală. De altfel, ei sunt cei care predau personal fiecare plic prezentatorilor, cu puțin timp înainte ca aceștia să apară pe scenă. 

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

OSCAR 2017 LIVE VIDEO: Aflată anul acesta la cea de-a 89-a ediție, ceremonia de decernare a premiilor Oscar este organizată de Academia Americană de Film, organizație profesională onorifică, alcătuită din peste 6.000 de artiști și tehnicieni din lumea cinematografiei. Premiile Academiei Americane de Film, celebrele Oscaruri, vor recompensa, anul acesta, excelența în cinematografia anului 2016, în cadrul a 24 de categorii, la care se adaugă premiile onorifice, cele pentru realizări deosebite sau alte distincții.

Gazda ediției din acest an va fi comediantul, actorul și prezentatorul de televiziune Jimmy Kimmel. Lui i se va alătura o pleiadă de artiști, printre care cei patru câștigători la categoriile care recompensează cei mai buni actori ai ediției de anul trecut, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Mark Rylance și Alicia Vikander.

DiCaprio a câștigat, în 2016, primul său Oscar din carieră, la categoria cel mai bun actor în rol principal, pentru filmul „The Revenant”, iar Brie Larson a primit și ea, pentru rolul din „Room”, prima statuetă Oscar, pentru cea mai bună actriță în rol principal. Mark Rylance a câștigat anul trecut Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, cu „Bridge of Spies”, în regia lui Steven Spielberg, iar Alicia Vikander a fost desemnată cea mai bună actriță în rol secundar, pentru interpretarea din „The Danish Girl”. Pe lângă aceștia, printre celebritățile invitate să prezinte câștigătorii prezentei ediții se numără și alte vedete, precum: Halle Berry, Jamie Dornan, Chris Evans, Gael Garcia Bernal, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Dakota Johnson, Kate McKinnon, Shirley MacLaine și Hailee Steinfeld, notează site-ul oficial al prestigioaselor premii, oscar.go.com.

Pe lângă actorii celebri care vor urca pe scenă, publicul va avea ocazia să revadă și muzicieni îndrăgiți, cum ar fi Justin Timberlake, John Legend, Sting sau Lin-Manuel Miranda, care vor interpreta piese muzicale nominalizate la ediția din acest an a Oscarurilor.

Nominalizările pentru cea de-a 89-a ediție a Premiilor Oscar au fost anunțate la 24 ianuarie 2017, de către președinta Academiei Americane de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), Cheryl Boone Isaacs, căreia i s-au alăturat artiști precum Jennifer Hudson, Brie Larson, Emmanuel Lubezki, Jason Reitman și Ken Watanabe. Dacă până anul acesta, acestea erau anunțate în cadrul unei conferințe de presă, pentru prezenta ediție nominalizările au fost făcute publice printr-o prezentare (streaming video), difuzată pe site-ul Oscar și pe alte platforme.

Cele mai importante categorii ale premiilor Oscar sunt: cel mai bun film, cel mai bun actor într-un rol principal, cel mai bun actor într-un rol secundar, cea mai bună actriță într-un rol principal, cea mai bună actriță într-un rol secundar, cel mai bun film animat, cel mai bun regizor, cel mai bun film străin. De obicei, se fac câte cinci nominalizări pentru fiecare categorie.

Musicalul „La La Land” conduce în topul nominalizărilor pentru premiile Oscar, cu nu mai puțin de 14, fiind urmat de science-fiction-ul „Arrival” și de drama „Moonlight”, care au primit câte opt nominalizări fiecare.

Anul acesta, la categoria cel mai bun film, se află în competiție producțiile „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „La La Land”, „Lion”, „Manchester by the Sea” și „Moonlight”.

Cel mai bun actor în rol principal va fi desemnat dintre Casey Affleck („Manchester by the Sea”), Andrew Garfield („Hacksaw Ridge”), Ryan Gosling („La La Land”), Viggo Mortensen („Captain Fantastic”) și Denzel Washington („Fences”), iar pentru cel mai bun actor în rol secundar, disputa se va da între Mahershala Ali („Moonlight”), Jeff Bridges („Hell or High Water”), Lucas Hedges („Manchester by the Sea”), Dev Patel („Lion”) și Michael Shannon („Nocturnal Animals”).

Pentru categoria rezervată celei mai bune actrițe în rol principal, au fost nominalizate Isabelle Huppert („Elle”), Ruth Negga („Loving”), Natalie Portman („Jackie”), Emma Stone („La La Land”) și Meryl Streep („Florence Foster Jenkins”), iar cea mai bună actriță în rol secundar va fi aleasă dintre Viola Davis („Fences”), Naomie Harris („Moonlight”), Nicole Kidman („Lion”), Octavia Spencer („Hidden Figures”) și Michelle Williams („Manchester by the Sea”).

La categoria cel mai bun regizor, au fost nominalizați Denis Villeneuve („Arrival”), Mel Gibson („Hacksaw Ridge”), Damien Chazelle („La La Land”), Kenneth Lonergan („Manchester by the Sea”) și Barry Jenkins („Moonlight”).

Pentru cel mai bun film de animație, se află în competiție „Zootopia”, „Kubo and the Two Strings”, „Moana”, „The Red Turtle”, „My Life as a Zucchini”.

Cât despre cel mai bun film într-o limbă străină, acesta va fi desemnat dintre „Land of Mine” (Danemarca), „A Man Called Ove” (Suedia), „The Salesman” (Iran), „Tanna” (Australia) și „Toni Erdmann” (Germania), coprodus de Ada Solomon.

Ada Solomon devine, astfel, primul producător român în cursa pentru premiul Oscar. Lungmetrajul este singura peliculă lansată în 2016 inclusă în TOP 100 cele mai bune filme ale secolului XXI de către BBC Culture, anunța Hi Film Productions, într-un comunicat remis AGERPRES. „Toni Erdmann”, filmat aproape integral în România, spune povestea lui Winfried, un tată excentric, ajuns la pensie și pus mereu pe glume, care hotărăște să îi facă o vizită surpriză fiice sale, Ines, o femeie de carieră, care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București. „Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță”, declara producătorul Ada Solomon. Din distribuția filmului fac parte Peter Simonischek și Sandra Huller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Putter, Hadewych Minis, Lucy Russell, alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol și Victoria Cociaș.

***

Primele premii ale Academiei Americane de Film, numite ulterior „Oscar”, au fost acordate la 16 mai 1929, notează site-ul oscar.go.com, iar ceremonia a avut loc la Hotelul Hollywood Roosevelt.

După acea primă ediție, ceremoniile de decernare a Premiilor Oscar au avut loc la hotelurile Ambassador și Biltmore, dar pe măsură ce evenimentul devenea tot mai grandios, sălile care îl găzduiau deveneau neîncăpătoare. Așa se face că a fost mutat în diferite alte locuri, iar începând cu anul 2002, gala Oscarurilor are loc la Teatrul Dolby, numit, inițial, Teatrul Kodak, notează site-ul www.oscars.org/.

Statueta care se înmânează câștigătorilor reprezintă un soldat cu o sabie care stă pe o rolă de film cu cinci cadre, reprezentând categoriile inițiale ale Academiei: actorii, scenariștii, regizorii, producătorii și tehnicienii. Mult râvnita statuetă a Oscarurilor nu măsoară decât 34 cm. A văzut lumina zilei la sfârșitul anilor ’20, în urma creării Academiei de Arte și de Cinematografie, în anul 1927, de către proprietarul Metro-Goldwyn-Mayer, Louis Mayer. A fost concepută de directorul artistic Cedric Gibbons și lucrată de sculptorul George Stanley.

Denumită, oficial, Premiul de Merit al Academiei, statueta a rămas cunoscută sub numele de Oscar. Inițial folosit ca o poreclă, originea acestui nume rămâne încă neclară. Cu toate acestea, se pare că ar fost folosit pentru prima dată de către Margaret Herrick, bibliotecar al Academiei și, ulterior, director executiv, căreia i s-a părut că statueta seamănă cu unchiul său, Oscar. Academia nu a oficializat acest nume până în 1939, cu toate că era deja foarte folosit, notează site-ul www.oscars.org.

Statuetele sunt realizate din bronz placat cu aur de 24 de carate. Numărul exact al statuetelor ce urmează a fi decernate nu este cunoscut înainte de deschiderea plicurilor din marea seară a Oscarurilor. Iar acest fapt se explică, pe de o parte, prin aceea că un singur premiu poate fi împărțit de doi sau de mai mulți câștigători, iar pe de altă parte, prin faptul că, pe lângă premiile acordate la categoriile din concurs, se mai conferă și premii onorifice.

Oscar 2017: Cine va câştiga, cine ar trebui să câştige – Analiză The Hollywood Reporter

Scott Feinberg, jurnalist al publicaţiei The Hollywood Reporter (THR), specialist în sezonul premiilor cinematografice, şi Todd McCarthy, directorul departamentului de critică de film de la THR, au realizat de curând o analiză care încearcă să prezică numele învingătorilor la gala premiilor Oscar, prezentând în acelaşi timp preferinţele lor în ceea ce priveşte filmele şi artiştii care ar trebui să câştige aceste trofee prestigioase.

Prezentăm mai jos opţiunile celor doi critici de film americani aferente principalelor categorii de la premiile Oscar 2017.

Cel mai bun film

VA CÂŞTIGA: ”La La Land”
Acest film, o veritabilă scrisoare de dragoste adresată Hollywoodului, filmelor şi jazzului, a egalat recordul de nominalizări la Oscar primite de un singur film într-un an – 14 -, iar acest fapt reprezintă un semnal al sprijinului puternic de care pelicula se bucură în rândul tuturor categoriilor profesionale din cadrul Academiei de film americane. Precedentele două pelicule care au obţinut 14 nominalizări, ”All About Eve” şi ”Titanic”, au câştigat Oscarul pentru cel mai bun film. Cu excepţia Sindicatului Actorilor Americani (SAG), a cărui categorie ”cea mai bună distribuţie” – la care ”La La Land” nu a fost nominalizat – echivalează cu Oscarul pentru cel mai bun film, toate celelalte asociaţii şi sindicate care atribuie trofee majore – Globurile de Aur, BAFTA, Critics’ Choice Award şi Premiul Sindicatului Producătorilor Americani (PGA) – au premiat filmul ”La La Land”.

AR TREBUI SĂ CÂŞTIGE: ”La La Land”
Spre deosebire de fenomene ciudate precum ”The Artist”, care nu a declanşat o explozie de filme mute, ”La La Land” pare să fi deschis deja o uşă largă spre realizarea mai multor musicaluri originale, iar tendinţa este întâmpinată cu bucurie de producătorii din industrie. ”La La Land” este înviorător, o gură de aer proaspăt şi – la fel ca cei mai mulţi dintre câştigătorii Oscarului pentru cel mai bun film din ultimii 10 ani – nu reprezintă un film pe care marile studiouri ar fi acceptat să îl facă în absenţa acestor calităţi.

Cel mai bun regizor

VA CÂŞTIGA: Damien Chazelle, ”La La Land”
Barry Jenkins, regizorul filmului ”Moonlight”, are şanse să devină primul cineast de culoare care ar putea să câştige acest trofeu, dar toţi indicatorii – inclusiv Globul de Aur, BAFTA şi, mai ales, DGA Award (Premiul decernat de Sindicatul Regizorilor Americani) – sugerează cu totul altceva: timp de 85 de ani, Norman Taurog a fost cel mai tânăr câştigător din această categorie, însă în seara Oscarurilor, Damien Chazelle va fi cu 221 de zile mai tânăr decât era Norman Taurog atunci când a câştigat trofeul.

AR TREBUI SĂ CÂŞTIGE: Damien Chazelle, ”La La Land”
Este nevoie de o serie de talente speciale pentru a putea să faci un musical modern care combină într-o manieră fluentă elementele de cântec şi de dans cu scenele dramatice mult mai naturale, iar Damien Chazelle, în ”La La Land”, a reuşit să facă acest lucru aparent fără niciun efort. Dacă Damien Chazelle va câştiga, el va deveni cel de-al doilea regizor din istorie care primeşte Oscarul pentru un musical original. Primul – şi singurul deocamdată – care a reuşit această performanţă a fost Vincente Minnelli, pentru ”Gigi”, în urmă cu aproape 60 de ani.

Cel mai bun actor

VA CÂŞTIGA: Denzel Washington, ”Fences”
Cassey Affleck, protagonistul din ”Manchester by the Sea”, pare imbatabil – a câştigat aproape toate trofeele din sezonul actual -, dar interpretarea sa minimalistă, discursurile de mulţumire dezechilibrate, discuţiile din presă despre scandalul sexual în care a fost implicat în urmă cu mulţi ani şi prezenţa unui concurent mult mai faimos, care a accelerat pe ultima sută de metri şi l-a învins la SAG Awards (gală ce a prezis câştigătorii la Oscarul din această categorie în ultimii 13 ani la rând), sugerează că este vulnerabil. Aceasta ar putea fi cea de-a treia victorie la Oscar pentru Denzel Washington, care a fost premiat deja pentru rolul secundar din ”Glory”, în 1990, şi pentru rolul principal din ”Training Day”, în 2002.

AR TREBUI SĂ CÂŞTIGE: Casey Affleck, ”Manchester by the Sea”
Cu o reticenţă care stimulează curiozitatea, Casey Affleck , un actor care a avut în cea mai mare parte a carierei o emfază care intrigă, dovedeşte în sfârşit măsura talentul său, în rolul unui bărbat profund tulburat. Personajul lui este afectat de o durere care nu va dispărea niciodată, iar interpretarea sa are impactul unei serii de descărcări electrice profunde, cu o frecvenţă şi niveluri de intensitate neprevăzute.

Cea mai bună actriţă
 
VA CÂŞTIGA: Emma Stone, ”La La Land”
Au trecut 12 ani de când acest premiu a fost atribuit unei actriţe care a jucat rolul principal într-un lungmetraj ce a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film, dar este greu de imaginat că Emma Stone nu va fi premiată de Academia de film americană (AMPAS) – deoarece ea a câştigat deja cele mai multe voturi la SAG Awards, Globurile de Aur şi BAFTA -, cântând, dansând şi jucând într-o manieră splendidă în ”La La Land”, filmul preferat al celor trei gale menţionate mai sus.
Un avertisment: AMPAS a adăugat în rândul membrilor săi mulţi artişti din străinătate în ultimul an, iar franţuzoaica Isabelle Huppert, care este o vedetă de pe vremea în care Emma Stone încă nu se născuse, ar putea să îi tenteze şi să primească voturile lor.

AR TREBUI SĂ CÂŞTIGE: Isabelle Huppert, ”Elle”
Este întotdeauna dificil pentru o interpretare într-o limbă străină să câştige Oscarul, dar dacă Isabelle Huppert nu va primi acest trofeu, anul 2017 va rămâne în istorie drept una dintre ruşinile permanente ale Academiei de film americane, alături de afronturile aduse unor legende precum Greta Garbo şi Peter O’Toole, care nu au câştigat niciodată Oscarul într-o categorie competitivă. Prestaţia lui Isabelle Huppert din ”Elle” este una dintre cele mai bune interpretări ce au fost reuşite de una dintre cele mai bune actriţe din toate timpurile şi ea ar trebui să câştige acest trofeu în oricare an.

Cel mai bun film străin

VA CÂŞTIGA: ”The Salesman” (Iran)
Comedia germană ”Toni Erdmann”, o coproducţie cu participare românească, a fost marele favorit în prima parte a sezonului, iar vestea despre realizarea unui remake al acestui film, cu Jack Nicholson în distribuţie, i-a revitalizat şansele. Însă ”Toni Erdmann” a pierdut statutul de favorit atunci când iranianul Asghar Farhadi a anunţat că va boicota Oscarurile din cauza încercării preşedintelui Donald Trump de a interzice accesul în Statele Unite pentru persoanele din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană. Se pare că votanţii din AMPAS vor dori să îl critice încă o dată pe Trump şi să facă din Asghar Farhadi, la cinci ani după ce regizorul iranian a câştigat Oscarul pentru film străin cu pelicula ”A Separation”, cel de-al patrulea cineast (după Fellini, Bergman şi Saura) care a regizat cel puţin două pelicule care au triumfat la această categorie.

AR TREBUI SĂ CÂŞTIGE: ”Toni Erdmann”
Deoarece două dintre cele mai bune filme ale anului, ”The Handmaiden” şi ”Elle”, din nefericire, nu se află printre cele cinci pelicule nominalizate, ”Toni Erdmann”, un film apreciabil şi dezarmant de antrenant, reprezintă o alegere clară. Nefericita interdicţie de călătorie aplicată musulmanilor ar putea să îi orienteze pe unii dintre votanţii Academiei spre ”The Salesman”, însă acest film nu se compară totuşi cu cele mai bune pelicule din filmografia regizorului iranian.

Cel mai bun lungmetraj de animaţie

VA CÂŞTIGA: ”Zootopia”
”Kubo and the Two Strings” a câştigat BAFTA, dar ultima dată când un film Disney sau Pixar a fost nominalizat la această categorie a Oscarurilor şi a pierdut trofeul s-a petrecut în urmă cu 10 ani. De fiecare dată când un film Disney sau Pixar câştigă, mai mulţi angajaţi ai acestor studiouri devin membri AMPAS, aducând astfel, apoi, şi mai multe victorii. ”Zootopia”, o animaţie care captează spiritul epocii actuale, a beneficiat de cronici mai bune şi a generat încasări mai mari decât oricare dintre concurenţii lui. În plus, a câştigat şi Annie Award, un premiu care s-a diferenţiat de Oscarul pentru animaţie doar de cinci ori în ultimii 16 ani. 

CINE AR TREBUI SĂ CÂŞTIGE: ”La Tortue Rouge”
Într-un an în care trei lungmetraje animate produse cu bugete mici concurează cu două pelicule de tip blockbuster produse la Hollywood, broasca ţestoasă (din ”La Tortue Rouge) a fost mai bună decât iepurele (din ”Zootopia”). Pe cât de elaborate şi pline de evenimente sunt ”Zootopia” şi ”Moana”, pe atât este de simplu şi de concis din punct de vedere dramatic ”La Tortue Rouge”, un film care are simplicitatea unei poveşti străvechi ce străbate veacurile şi care nu ar putea fi realizat cu o eleganţă mai mare decât aceea pe care o posedă deja.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

DailyBusiness
Românii vor plăti rate mai mari. ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Pune această soluție în ghiveciul Violetelor de pe pervaz și vor înflori tot anul. Este visul oricărei gospodine
Capital.ro
Marea legendă s-a stins. E doliu național în România: A lăsat un gol imens în inimile tuturor
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Se schimbă legislația. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Adevarul
Ce ascunde alegerea lui Tulsi Gabbardei pentru funcția de director al serviciilor de informații americane. Legăturile misterioase cu un cult hinduist
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Locul perfect din România. Poți merge în vacanță în orice sezon
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
kanald.ro
De necrezut ce a apărut la mormântul lui Silviu Prigoană! S-a întâmplat la puțin timp după ce a fost condus pe ultimul drum
Cancan.ro
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la petrecerea de la Balul Bobocilor 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Maşinile interzise de la circulație. Decizia a intrat deja în vigoare pe 4 noiembrie. NU poți intra în oraș
StirileBZI
Reguli pentru acordarea tichetelor sociale de Crăciun 2024: În ce condiții se acordă
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
stirilekanald.ro
Momente cumplite la înmormântarea lui Carmen, asistenta găsită moartă în casa vecinului! Ireal ce s-a întâmplat
substantial.ro
Nava rusească Yantar escortată din Marea Irlandei după suspiciuni de spionaj
MediaFlux
Adriana BAHMUȚEANU, SCANDAL CU POLIȚIA în cimitir. ”Ai țipat și ai fost agresiv. Am să te reclam"
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se poate și invers! Fuego a cântat direct din brad, la Târgul de Crăciun de la Craiova (VIDEO)