PREMIILE OSCAR 2020. Filmul „Parasite”, marea surpriză. LISTA CASTIGATORILOR premiilor Oscar 2020, cine sunt marii perdanţi

PREMIILE OSCAR 2020. Lungmetrajul sud-coreean „Parasite” este marele câştigător al celei de-a 92-a ediţie a galei premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles. Producţia, care a primit şase nominalizări, s-a impus la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun lungmetraj internaţional” şi „cel mai bun scenariu original”. Drama de război „1917” a lui Sam Mendes a primit trei trofee, cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, „Once Upon a Time... in Hollywood”, a primit două, la fel şi „Joker” al lui Todd Phillips şi „Ford v Ferrari” al lui James Mangold.
Romania TV
10 feb. 2020, 05:09
PREMIILE OSCAR 2020. Filmul

Oscar 2020: Lista completă a câştigătorilor

Cel mai bun film: „Parasite”, de Bong Joon-ho

Cel mai bun regizor: Bong Joon-ho, pentru „Parasite”

Cel mai bun actor în rol principal: Joaquin Phoenix, pentru „Joker”

Cea mai bună actriţă în rol principal: Renee Zellweger, pentru „Judy”

Cel mai bun actor în rol secundar: Brad Pitt („Once Upon a Time… in Hollywood”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Laura Dern – „Marriage Story”

Cel mai bun film străin: „Parasite”, de Bong Joon Ho

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Toy Story 4”, de Josh Cooley

Cea mai bună scenografie: Barbara Ling, Nancy Haigh – „Once upon a time… in Hollywood”

Cel mai bun scenariu adaptat: Taika Waiti – „Jojo Rabbit”

Cel mai bun scenariu original: Bong Joon Ho, Han Jin Won – „Parasite”

Cea mai bună imagine: Roger Deakins, pentru „1917”

Cel mai bun montaj: Michael McCusker şi Andrew Buckland, „Ford vs Ferrari”

Cea mai bună coloană sonoră: Hildur Guðnadóttir, pentru „Joker”

Cel mai bun cântec: Elton John şi Bernie Taupin – „(I’m Gonna) Love Me Again” din „Rocketman”

Cel mai bun montaj de sunet: Donald Sylvester, pentru „Ford vs. Ferrari”

Cel mai bun mixaj de sunet: Mark Taylor şi Stuart Wilson, pentru „1917”

Cele mai bune efecte speciale: Guillaume Rocheron, Greg Butler şi Dominic Tuohy, pentru „1917”

Cele mai bune costume: Jacqueline Durran – „Little women”

Cel mai bun machiaj: Kazu Hiro, Anne Morgan şi Vivian Baker, pentru „Bombshell”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Hair Love”, de Matthew A. Cherry

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „The Neighbours’ Window”, de Marshall Curry

Cel mai bun lungmetraj documentar: „American Factory”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)”

 

Parasite – 4 Oscaruri

1917 – 3 Oscaruri

Joker – 2 Oscaruri

Ford vs Ferrari – 2 Oscaruri

Once Upon a Time in Hollywood – 2 Oscaruri


UPDATE – Trofeele galei din acest an au fost împărţite, iar surpriza serii a reprezentat-o producţia sud-coreeană, recompensată anul trecut cu Palme d’Or la Cannes. Dacă era de aşteptat că se va impune la categoriile „lungmetraj internaţional” şi „scenariu original”, pelicula a fost laureată şi pentru regie şi la categoria „cel mai bun film”.

Lungmetrajul vorbeşte despre inegalitatea socială. Are în centru o familie care face eforturi financiare şi aspiră la o viaţă mai bună. Este o comedie violentă despre conflictul dintre clase sociale şi despre lăcomie.

Din distribuţie fac parte Song Kang Ho, Lee Sun Kyun, Jo Yeo Jeong, Choi Woo Shik, Park So Dam, Lee Jung Eun şi Jang Hyae Jin. Scenariul este scris de Bong Joon Ho şi Jin Won Han.

„Parasite” este al şaptelea lungmetraj al lui Joon Ho, care mai semnează „Barking Dogs Never Bite” (2000), „Memories of Murder” (2003), „The Host” (2006), „Mother” (2009), „Snowpiercer” (2013) şi „Okja” (2017).

Drama „Joker”, regizată de Todd Phillips, a primit cele mai multe nominalizări – 11 -, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun actor în rol principal” (Joaquin Phoenix). A reuşit să se impună la două: coloană sonoră şi interpretare.

„The Irishman” (r. Martin Scorsese), „Once Upon a Time… in Hollywood” (r. Quentin Tarantino) şi „1917″ (r. Sam Mendes) au primit câte 10 selecţii fiecare. Filmul lui Scorsese, producţie Netflix, nu a primit niciun trofeu.

Gala a debutat cu un moment muzical susţinut de cântăreaţa Janelle Monáe, care a fost acompaniată de un grup de dansatori.

Steve Martin şi Chris Rock au fost primii prezentatori ai serii. Au făcut o introducere în care au vorbit despre filmele nominalizate, despre eroarea din urmă cu trei ani – când a fost anunţat greşit numele câştigătorului, şi au făcut glume pe seama lui Jeff Bezos şi Martin Scorsese.

„Oscarurile s-au schimbat mult în ultimii 92 de ani”, a spus Steve Martin. „În 1929, nu a fost niciun actor de culoare nominalizat, iar acum avem unul”, a completat Chris Rock.

Brad Pitt a fost primul câştigător al serii. Rolul din „Once Upon a Time… in Hollywood” i-a adus trofeul pentru rol secundar. La primirea celui de-al doilea Oscar din carieră, în cele 45 de secunde avute la dispoziţie pentru discurs, el le-a adus un omagiu lui Quentin Tarantino şi Leonardo DiCaprio, a mulţumit cascadorilor care au lucrat la film şi a dedicat premiul copiilor lui. A folosit câteva secunde pentru a aminti şi de procesul pentru destituirea preşedintelui Donald Trump şi lipsa audierii martorilor: „Mă gândesc că poate Quentin va face un film despre asta”.

„Să scrii un scenariu este un proces în care eşti singur, nu reprezintă ţara”, a spus regizorul Bong Joon-ho, după ce a mulţumit Academiei. „Dar acesta este primul Oscar pentru Coreea de Sud”, a spus cineastul care, împreună cu Jin Won Han, a primit trofeul pentru scenariul original „Parasite”.

Bong Joon-ho a primit şi trofeul pentru lungmetraj internaţional. „Categoria are un nume nou acum: a devenit, din film în limbă străină, lungmetraj internaţional. Sunt foarte bucuros să fiu primul laureat sub noul nume. Aplaud şi susţin ceea ce simbolizează modificarea”, a spus cineastul, desemnat şi cel mai bun regizor.

El i-a omagiat pe Martin Scorsese şi pe Quentin Tarantino, de asemenea nominalizaţi pentru regie, pentru că i-au influenţat parcursul.

Laura Dern, care a fost nominalizată pentru a treia oară la Oscar, de această dată pentru rolul secundar din „Marriage Story”, le-a mulţumit regizorului Noah Baumbach şi întregii echipe a filmului. „E cel mai frumos cadou de aniversare”, a adăugat actriţa care împlineşte 53 de ani pe 10 februarie.

A patra nominalizare din carieră i-a adus lui Joaquin Phoenix primul trofeu Oscar. Actorul a fost premiat pentru rolul principal din „Joker”. În discursul lui, a amintit despre egalitatea de gen şi drepturile animalelor. „Să fiu actor este ocazia de a-mi folosi vocea pentru cei care nu o au. Cred că suntem foarte deconectaţi de la lumea naturală”, a spus Phoenix, care a îndemnat la sprijin reciproc.

Tot pentru a patra oară nominalizată, dar pentru a doua oară câştigătoare, Renée Zellweger a declarat: „Este o onoare să fiu luată în considerare în această companie”. Ea a fost premiată pentru rolul Judy Garland din „Judy” şi a dedicat trofeul legendarei actriţe.

Cynthia Erivo, Elton John, Idina Menzel, Chrissy Metz şi Randy Newman au interpretat cele cinci compoziţii nominalizate la categoria „cel mai bun cântec original”. Billie Eilish, marea câştigătoare a premiilor Grammy de anul acesta, a fost invitat special, iar Eminem, o altă surpriză a serii.

Billie Eilish a cântat melodia „Yesterday” (The Beatles) pentru segmentul In memoriam, în care au fost amintiţi cineaştii care au încetat din viaţă anul trecut.

Eminem a cântat „Lose Yourself”, după ce Lin-Manuel Miranda a prezentat un montaj cu piese reprezentative „pe care nu le poţi desprinde de filme”. Rapperul a energizat sala şi a fost îndelung ovaţionat pentru interpretarea cântecului care a fost inclus pe coloana sonoră a filmului „8 Mile”.

„Să fiu aici cu omul ăsta este o justificare a celor 53 ani în care am făcut ce am făcut”, a spus textierul Bernie Taupin despre compozitorul şi interpretul Elton John, ei fiind laureaţi pentru cântec original – „(I m Gonna) Love me Again” din „Rocketman”. John l-a amintit în discursul său de mulţumire pe actorul Taron Egerton, care l-a interpretat în film, şi le-a transmis copiilor lui: „Tati vă iubeşte”.

Preşedintele Academiei americane de film, David Rubin, şi actorul Tom Hanks au anunţat pe scena galei că muzeul dedicat filmului, anunţat în urmă cu opt ani, va fi inaugurat pe 14 decembrie 2020.

Ediţia de anul acesta a fost a treia din istoria evenimentului care a avut loc fără un prezentator principal. La a 92-a ceremonie au înmânat trofee, între alţii, Jane Fonda, Spike Lee, Salma Hayek, Oscar Isaac, Penélope Cruz, Keanu Reeves, Diane Keaton, Mark Ruffalo, Sigourney Weaver, Mahershala Ali, Olivia Colman, Rami Malek şi Regina King.

Jane Fonda a prezentat câştigătorul categoriei „cel mai bun film”. „Parasite” este primul film într-o limbă străină care a câştigat marele premiu al galei.

„Nu ne-am imaginat că se va întâmpla asta. Suntem foarte fericiţi. Un moment foarte important în istorie are loc acum”, au spus producătorii. Ei au mulţumit tuturor celor care au iubit şi sprijinit filmul şi publicului coreean. „Fără voi, nu am fi fost aici”.

Lista nominalizărilor şi a câştigătorilor celei de-a 92-a ediţii a galei premiilor Oscar:

Cel mai bun film 

„Parasite” (producători Kwak Sin Ae şi Bong Joon Ho) – câştigător

„Ford v Ferrari” (producători Peter Chernin, Jenno Topping şi James Mangold)
„The Irishman” (producători Martin Scorsese, Robert De Niro, Jane Rosenthal şi Emma Tillinger Koskoff)
„Jojo Rabbit” (producători Carthew Neal, Taika Waititi şi Chelsea Winstanley)
„Joker” (producători Todd Phillips, Bradley Cooper şi Emma Tillinger Koskoff)
„Little Women” (producător Amy Pascal)
„Marriage Story” (producători Noah Baumbach şi David Heyman)
„1917” (producători Sam Mendes, Pippa Harris, Jayne-Ann Tenggren şi Callum McDougall)
„Once Upon a Time… in Hollywood” (producători David Heyman, Shannon McIntosh şi Quentin Tarantino)
 

Cel mai bun regizor:

Bong Joon Ho, „Parasite” – câştigător

Martin Scorsese, „The Irishman”
Todd Phillips, „Joker”
Sam Mendes, „1917”
Quentin Tarantino, „Once Upon a Time… in Hollywood”
 

Cea mai bună actriţă:

Renée Zellweger, „Judy” – câştigătoare

Cynthia Erivo, „Harriet”
Scarlett Johansson, „Marriage Story”
Saoirse Ronan, „Little Women”
Charlize Theron, „Bombshell”
Renée Zellweger, „Judy” – câştigătoare

Cel mai bun actor

Joaquin Phoenix, „Joker” – câştigător

Antonio Banderas, „Dolor y gloria”
Leonardo DiCaprio, „Once Upon a Time… in Hollywood”
Adam Driver, „Marriage Story”
Jonathan Pryce, „The Two Popes”

Cea mai bună actriţă în rol secundar:

Laura Dern, „Marriage Story” – câştigătoare

Kathy Bates, „Richard Jewell”
Scarlett Johannson, „Jojo Rabbit”
Florence Pugh, „Little Women”
Margot Robbie, „Bombshell”

Cel mai bun actor în rol secundar:

Brad Pitt, „Once Upon a Time… in Hollywood” – câştigător

Tom Hanks, „A Beautiful Day in the Neighborhood”

Anthony Hopkins, „The Two Popes”
Al Pacino, „The Irishman”Joe Pesci, „The Irishman”

Cel mai bun scenariu original:

„Parasite”, Bong Joon-ho şi Jin Won Han – câştigător

„Knives Out”, Rian Johnson
„Marriage Story”, Noah Baumbach
„1917”, Sam Mendes şi Krysty Wilson-Cairns
„Once Upon a Time… in Hollywood”, Quentin Tarantino
 

Cel mai bun scenariu adaptat:

„Jojo Rabbit”, Taika Waititi – câştigător

„The Irishman”, Steven Zaillian
„Joker”, Todd Phillips şi Scott Silver
„Little Women”, Greta Gerwig
„The Two Popes”, Anthony McCarten

Cel mai bun lungmetraj internaţional:

„Parasite” (Coreea de Sud), Bong Joon Ho – câştigător”Corpus Christi” (Polonia), Jan Komasa

„Honeyland” (Macedonia de Nord), Tamara Kotevska şi Ljubo Stefanov
„Les Miserables” (Franţa), Ladj Ly 
„Dolor y gloria” (Spania), Pedro Almodóvar
 

Cel mai bun lungmetraj de animaţie:

„Toy Story 4”, Josh Cooley, Mark Nielsen şi Jonas Rivera – câştigător

„How to Train Your Dragon: The Hidden World”, Dean DeBlois, Bradford Lewis şi Bonnie Arnold
„J’ai perdu mon corps”, Jérémy Clapin şi Marc du Pontavice
„Klaus”, Sergio Pablos, Jinko Gotoh şi Marisa Román
„Missing Link”, Chris Butler, Arianne Sutner şi Travis Knight
 

Cel mai bun lungmetraj documentar:

„American Factory”, Steven Bognar, Julia Reichert şi Jeff Reichert – câştigător
„The Cave”, Feras Fayyad, Kirstine Barfod şi Sigrid Dyekjær
„The Edge of Democracy”, Petra Costa, Joanna Natasegara, Shane Boris şi Tiago Pavan
„For Sama”, Waad Al-Kateab şi Edward Watts
„Honeyland”, Ljubo Stefanov, Tamara Kotevska şi Atanas Georgiev

Cea mai bună imagine:

„1917”, Roger Deakins – câştigător

„The Irishman”, Rodrigo Prieto
„Joker”, Lawrence Sher
„The Lighthouse”, Jarin Blaschke
„Once Upon a Time… in Hollywood”, Robert Richardson

Cel mai bun montaj:

„Ford v Ferrari”, Michael McCusker şi Andrew Buckland – câştigător
„The Irishman”, Thelma Schoonmaker
„Jojo Rabbit”, Tom Eagles
„Joker”, Jeff Groth
„Parasite”, Yang Jinmo

Cel mai bun mixaj de sunet:

„1917”, Mark Taylor şi Stuart Wilson – câştigător

„Ad Astra”, Gary Rydstrom, Tom Johnson şi Mark Ulano
„Ford v Ferrari”, Paul Massey, David Giammarco şi Steven A. Morrow 
„Joker”, Tom Ozanich, Dean Zupancic şi Tod Maitland
„Once Upon a Time… in Hollywood”, Michael Minkler, Christian P. Minkler şi Mark Ulano

Cel mai bun montaj de sunet:

„Ford v Ferrari”, Donald Sylvester – câştigător
„Joker”, Alan Robert Murray
„1917”, Oliver Tarney şi Rachel Tate
„Once Upon a Time… in Hollywood”, Wylie Stateman
„Star Wars: The Rise of SkyWalker”, Matthew Wood şi David Acord

Cele mai bune efecte vizuale:

„1917”, Guillaume Rocheron, Greg Butler şi Dominic Tuohy – câştigător

„Avengers Endgame”, Dan DeLeeuw, Russell Earl, Matt Aitken şi Dan Sudick

„The Irishman”, Pablo Helman, Leandro Estebecorena, Nelson Sepulveda-Fauser şi Stephane Grabli
„The Lion King”, Robert Legato, Adam Valdez, Andrew R. Jones şi Elliot Newman
„Star Wars: The Rise of Skywalker”, Roger Guyett, Neal Scanlan, Patrick Tubach şi Dominic Tuohy

Machiaj şi coafură:

„Bombshell”, Kazu Hiro, Anne Morgan şi Vivian Baker – câştigător
„Joker”, Nicki Ledermann şi Kay Georgiou
„Judy”, Jeremy Woodhead
„Maleficent: Mistress of Evil”, Paul Gooch, Arjen Tuiten şi David White
„1917”, Naomi Donne, Tristan Versluis şi Rebecca Cole

Cele mai bune costume:

„Little Women”, Jacqueline Durran – câştigător

„The Irishman”, Sandy Powell şi Christopher Peterson
„Jojo Rabbit”, Mayes C. Rubeo
„Joker”, Mark Bridges
„Once Upon a Time… in Hollywood”, Arianne Phillips

Cântec original:

„(I’m Gonna) Love Me Again” (Elton John, Bernie Taupin) – „Rocketman” – câştigător

„I Can’t Let You Throw Yourself Away” (Randy Newman) – „Toy Story 4”
„I’m Standing With You” (Diane Warren) – „Breakthrough”
„Into the Unknown” (Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez) – „Frozen 2”
„Stand Up” (Joshuah Brian Campbell, Cynthia Erivo) – „Harriet”

Cea mai bună coloană sonoră:

„Joker”, Hildur Guðnadóttir – câştigător
„Little Women”, Alexandre Desplat
„Marriage Story”, Randy Newman
„1917”, Thomas Newman
„Star Wars: The Rise of Skywalker”, John Williams

Design de producţie:

„Once Upon a Time… in Hollywood”, Barbara Ling şi Nancy Haigh – câştigător

„The Irishman”, Bob Shaw şi Regina Graves
„Jojo Rabbit”, Ra Vincent şi Nora Sopkova
„1917”, Dennis Gassner şi Lee Sandales
„Parasite”, Lee Ha-Jun şi Cho Won Woo

Cel mai bun scurtmetraj live-action:

„The Neighbors’ Window”, Marshall Curry – câştigător

„Brotherhood”, Meryam Joobeur şi Maria Gracia Turgeon
„Nefta Football Club”, Yves Piat şi Damien Megherbi
„Saria”, Bryan Buckley şi Matt Lefebvre
„A Sister”, Delphine Girard

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie:

„Hair Love”, Matthew A. Cherry şi Karen Rupert Toliver – câştigător

„Dcera”, Daria Kashcheeva
„Kitbull”, Rosana Sullivan şi Kathryn Hendrickson
„Memorable”, Bruno Collet şi Jean-François Le Corre
„Sister”, Siqi Song

Cel mai bun scurtmetraj documentar:

„Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)”, Carol Dysinger şi Elena Andreicheva – câştigător

„In the Absence”, Yi Seung-Jun şi Gary Byung-Seok Kam
„Life Overtakes Me”, Kristine Samuelson şi John Haptas
„St. Louis Superman”, Smriti Mundhra şi Sami Khan
„Walk Run Cha-Cha”, Laura Nix şi Colette Sandstedt

PREMIILE OSCAR 2020 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Predicții privind câștigătorii, pe baza calculelor matematice

Publicația The Hollywood Reporter a realizat o listă a posibililor câștigători ai principalelor premii Oscar din 2020, pe baza unor calcule matematice.

Se iau în considerare următoarele fapte:

1. De la crearea trofeului pentru cel mai bun montaj, în 1934, toate producțiile desemnate cel mai bun film au fost nominalizate și la categoriile „cel mai bun monteur” sau „cel mai bun actor/ cea mai bună actriță”.

OSCAR 2020 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. LISTA CASTIGATORILOR premiilor Oscar 2020

2. De la crearea Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild Association), în 1948, toate producțiile desemnate cel mai bun film au fost câștigătoare ale premiului DGA sau nominalizate pentru cel mai bun montaj.

3. Niciun lungmetraj străin nu a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film.

4. Niciun lungmetraj produs de o platformă de streaming nu a primit vreodată premiul Oscar pentru cel mai bun film.

5. Niciun lungmetraj inspirat din benzi desenate nu a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Totuși, dacă drama de război „1917”, de Sam Mendes, câștigă, primul fapt nu mai este valabil. Același lucru se aplică pentru „Once Upon a Time in Hollywood”, de Quentin Tarantino, cu al doilea fapt, „Parasite”, de Bong Joon-ho, cu al treilea, „The Irishman”, de Martin Scorsese, cu al patrulea, și „Joker”, de Todd Phillips, cu al cincilea. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie eliminate toate filmele de pe listă, fiind vorba doar despre statistici.

Cel mai bun film

Statisticile, spun cei de la The Hollywood Reporter, merg spre „1917”, având în vedere faptul că a fost premiat cu Globul de Aur și trofeele Sindicatului producătorilor, Sindicatului regizorilor și BAFTA. Totuși, nu pot fi excluse „Parasite”, premiat de Sindicatul actorilor americani pentru cea mai bună distribuție, și „Once Upon a Time in Hollywood”, premiat cu Globul de Aur și trofeul Critics’ Choice.

Cel mai bun regizor

Au trecut 17 ani de când un câștigător al premiului Sindicatului regizorilor americani nu a primit și un Oscar pentru același film. Era anul în care Rob Marshall („Chicago”) câștiga premiul DGA, dar Roman Polanski („The Pianist”) era recompensat cu Oscar. Anul acesta, Sam Mendes este considerat marele favorit, după ce a primit premiul DGA.

Cel mai bun actor

Joaquin Phoenix a dominat acest sezon, cu interpretarea magistrală a rolului din „Joker”. Phoenix a mai fost nominalizat la Oscar de trei ori („Gladiator”, „Walk the Line” și „The Master”). Deși niciun actor nu a câștigat vreodată Oscarul pentru un rol principal într-un film inspirat din benzi desenate, Joaquin Phoenix ar putea crea un precedent.

Cea mai bună actriță

În mod similar lui Phoenix, Renée Zellweger („Judy”) este considerată marea favorită. Victoria pare și mai aproape, având în vedere că cei care au primit anul acesta Globurile de Aur pentru roluri principale în comedie/ musical, Taron Egerton („Rocketman”) și Awkwafina („The Farewell”), nici nu au fost nominalizați la Oscar. Phoenix și Zellweger au primit Globurile de Aur pentru roluri principale în drame.

Cel mai bun rol secundar masculin

Brad Pitt este considerat marele favorit, pentru rolul din „Once Upon a Time in Hollywood”. Starul nu a câștigat niciodată Oscarul pentru interpretare, ci doar ca producător al filmului „12 Years a Slave” (2013).

Cel mai bun rol secundar feminin

Laura Dern pare a fi marea favorită, după ce a primit premiile Globul de Aur, Critics’ Choice, al Sindicatului actorilor americani și BAFTA, pentru rolul din „Marriage Story”.

Cel mai bun scenariu original

Deși inițial marele favorit părea Quentin Tarantino („Once Upon a Time in Hollywood”), Sindicatul scenariștilor americani a premiat lungmetrajul „Parasite”. Totuși, Tarantino nu a fost eligibil pentru trofeu, nefiind membru al sindicatului. „Parasite”, de Bong Joon Ho, a primit ulterior și premiul BAFTA pentru cel mai bun scenariu.

Cel mai bun scenariu adaptat

Marele favorit pare a fi „Jojo Rabbit”, Taika Waiti, după ce a primit premiile Sindicatului scenariștilor americani și BAFTA.

Cel mai bun lungmetraj animat

Cele mai multe premii le-a primit în acest sezon „Toy Story 4”, dar niciodată o franciză nu a câștigat Oscarul de două ori, iar aceasta a primit deja un astfel de premiu și pentru partea a treia, în 2010. Pe de altă parte, „Missing Link” a primit în acest sezon premiile Globul de Aur și BAFTA.

Cel mai bun documentar

Liderul, potrivit calculelor matematice, este „American Factory”, un documentar produs de Barack și Michelle Obama. Pe de altă parte, „Honeyland” este primul film din istoria Oscar nominalizat atât la premiul pentru cel mai bun documentar, cât și la cel pentru cel mai bun lungmetraj internațional.

Cel mai bun film internațional

„Parasite” a primit cele mai multe premii și este considerat favorit inclusiv la Oscarul pentru cel mai bun film. Alte cinci filme au fost nominalizate la ambele categorii ale premiilor Oscar și au câștigat în cele din urmă doar Oscarul pentru lungmetraj străin (așa cum era cunoscută anterior distincția): „Z” (1969), „Life Is Beautiful” (1998), „Crouching Tiger, Hidden Dragon” (2000), „Amour” (2012), „Roma” (2018).


OSCAR 2020 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. LISTA CASTIGATORILOR premiilor Oscar 2020. Sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood îşi atinge apogeul duminică seară odată cu gala Oscar, caracterizată în acest an de un suspans mai mare ca niciodată în privinţa câştigătorului la categoria principală – „cel mai bun film” -, după un sezon marcat de candidaţi mai puţin cunoscuţi, o nouă angoasă legată de lipsa diversităţii şi un competitor sud-coreean ce nu deţine statutul de favorit, dar care ar putea să obţină o victorie răsunătoare în faţa unora dintre cele mai mari nume din industria de divertisment americană, informează Reuters.

OSCAR 2020 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. LISTA CASTIGATORILOR premiilor Oscar 2020

Deşi „Joker”, inspirat din benzile desenate, se îndreaptă spre această gală conducând plutonul lungmetrajelor cu cele mai multe nominalizări – 11 -, un lungmetraj captivant despre Primul Război Mondial, „1917”, pare să fi devenit marele favorit la categoria „cel mai bun film”, după ce a câştigat o serie de premii de mare prestigiu în ultimele cinci săptămâni.

Cu toate acestea, o victorie a filmului „1917” la categoria regină a Oscarurilor este departe de a fi o certitudine, în contextul în care satira socială sud-coreeană „Parasite” şi drama sentimentală apreciată de public „One Upon a Time… in Hollywood”, de Quentin Tarantino, sunt la rândul lor candidaţi cu şanse reale să obţină simpatia celor 8.000 de membri cu drept de vot ai Academiei de film americane (AMPAS), organizatoarea galelor Oscar.

„În acest moment, se pare că ‘1917’ va pierde”, a declarat Alison Willmore, critic de film care scrie pentru site-ul Vulture. „Văd o lume în care ‘Parasite’ ar putea fi candidatul surpriză. E un film atât de iubit. Dar, dacă trecem peste asta, există probabil o şansă pentru ‘Once Upon a Time… in Hollywood'”, a adăugat ea.

Filmul „Parasite”, turnat în limba coreeană, pare să fie un învingător cert la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” şi ar face istorie dacă această comedie noir despre clivajul dintre bogaţii şi săracii din Seul ar câştiga duminică seară şi premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Saga despre mafioţi „The Irishman”, de Martin Scorsese, pare să îşi fi pierdut suflul, în pofida laudelor primite la începutul sezonului şi a unei distribuţii de excepţie, din care fac parte Robert De Niro, Al Pacino şi Joe Pesci. Totuşi, acest film nu a câştigat niciun trofeu major pentru interpretare şi regie în acest sezon, fapt care temperează considerabil speranţele platformei Netflix de a câştiga primul său Oscar la categoria „cel mai bun film”.

Învingătorul la categoria „cel mai bun regizor”, o controversată afacere exclusiv masculină, este de asemenea greu de ghicit, potrivit specialiştilor, întrucât toţi nominalizaţii din acest an sunt cineaşti de prim rang: Sam Mendes („1917”), Martin Scorsese („The Irishman”), Todd Phillips („Joker”), Quentin Tarantino („Once Upon a Time… in Hollywood”) şi Bong Joon Ho („Parasite”).

Owen Gleiberman, directorul departamentului de critici de film din redacţia revistei Variety, este de părere că AMPAS ar putea să îl premieze pe oricare dintre cei cinci regizori. „Simt totuşi că ar putea fi anul lui Tarantino, pentru că el a spus deja că va face doar 10 filme, iar acesta este cel de-al nouălea”, a adăugat el.

Pariu sigur pentru Brad Pitt ?

Unele curse din competiţia pentru Oscaruri par să fie deja câştigate. Brad Pitt nu a câştigat niciodată un Oscar pentru interpretare, însă în acest an a încântat spectatorii cu rolul său secundar – un cascador cu o atitudine foarte relaxată – din filmul „Once Upon a Time… in Hollywood”.

„La fel ca Clark Gable, el (Brad Pitt, n.r.) are un fel de aură, o atitudine zen ce pare lipsită de efort, plus un aer macho”, afirmă Owen Gleiberman.

Joaquin Phoenix a dominat sezonul premiilor din acest an la categoria „cel mai bun actor în rol principal” graţie interpretării sale înfricoşătoare a unui bărbat singuratic cu probleme psihice în filmul „Joker”, în timp ce Renee Zellweger pare să îşi fi asigurat la rândul ei Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal datorită evoluţiei sale din „Judy”, un film biografic în care o interpretează pe legendara Judy Garland.

„Ea joacă o legendă îndrăgită a Hollywoodului”, afirmă Scott Feinberg, specialist în premii cinematografice în redacţia publicaţiei The Hollywood Reporter.

Dacă Renee Zellweger va câştiga, ea o va învinge pe protagonista filmului „Harriet”, Cynthia Erivo, singura persoană de culoare nominalizată în categoriile de interpretare, fapt care a readus în atenţia publicului celebrul hashtag #OscarsSoWhite (#OscaruriAtâtDeAlbe), în pofida celor patru ani de eforturi depuse de AMPAS pentru a creşte diversitatea membrilor săi cu drept de vot.

În contextul unei gale care se va desfăşura pentru al doilea an consecutiv fără un prezentator principal, organizatorii Oscarurilor 2020 au oferit presei foarte puţine informaţii despre ceremonie, cu excepţia anunţurilor despre momentele muzicale ale show-ului, asigurate în direct de artiştii nominalizaţi la categoria „cel mai bun cântec original”: Elton John, Idina Menzel, Randy Newman, Chrissie Metz şi Erivo.

Adolescenta Billie Eilish, recompensată în acest an cu cinci premii Grammy, va urca şi ea pe scenă pentru o prestaţie specială, unde ar putea să interpreteze în premieră mondială tema muzicală a viitorului film din franciza „James Bond”, intitulat „No Time to Die”.

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc duminică noapte la Dolby Theatre din Los Angeles şi va fi difuzată în direct de postul de televiziune american ABC.

„Marriage Story”, „Joker” și „Jojo Rabbit” ar fi următoarele filme cu șanse să intre pe lista nominalizaților în principala categorie a Oscarurilor. (Citește și: Ceremonia de decernare a Oscarurilor nu va avea nici în acest an un prezentator principal)

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun film

Ford v Ferrari

The Irishman

Jojo Rabbit

Joker

Little Women

Marriage Story

1917

Once Upon a Time in Hollywood

Parasite

Nominalizări Oscar 2020. Cea mai bună actriță în rol secundar

Kathy Bates, Richard Jewell

Laura Dern, Marriage

Scarlett Johansson, Jojo Rabbit

Florence Pugh, Little Women

Margot Robbie, Bombshell

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun actor în rol secundar

Tom Hanks, A Beautiful Day in the Neighborhood

Anthony Hopkins, The Two Popes

Al Pacino, The Irishman

Joe Pesci, The Irishman

Brad Pitt, Once Upon a Time in Hollywood

Nominalizări Oscar 2020. Cele mai bune costume

The Irishman (Sandy Powell)

Jojo Rabbit (Mayes C. Rubeo)

Joker (Mark Bridges)

Little Women (Jaqueline Durran)

Once Upon A Time in Hollywood (Arianne Phillips)

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun scurtmetraj

Brotherhood

Nefta Football Club

The Neighbors Window

Saria

A Sister

Nominalizări Oscar 2020. Cea mai bună imagine

The Irishman

Joker

The Lighthouse

1917

Once Upon a Time in Hollywood

Citește și: CASTIGATORI GLOBURILE DE AUR 2020. Surprize mari! Lista completă a premiilor

Nominalizări Oscar 2020. Machiaj și coafură

Bombshell

Joker

Maleficent 2

1917

Nominalizări Oscar 2020. Scenariu adaptat

The Irishman

Jojo Rabbit

Joker

Little Women

The Two Popes

Nominalizări Oscar 2020. Scenariu original

Knives Out

1917

Marriage Story

Once Upon a Time…

Parasite

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun actor principal

Antonio Banderas, Pan &Glory

Leonardo DiCaprio, Once Upon a Time…

Adam Driver, Marriage Story

Joaquin Phoenix, Joker,

Jonathan Pryce, The Two Popes

Nominalizări Oscar 2020. Cea mai bună actriță în rol principal

Cynthia Erivo, Harriet

Scarlett Johansson, Marriage Story

Saoirse Ronan, Little Women

Charlize Theron, Bombshell

Renee Zellweger, Judy

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun regizor

Martin Scorsese, The Irishman

Todd Phillips, Joker

Sam Mendes, 1917

Quentin Tarantino, Once Upon a Time

Bong Joon Ho, Parasite

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun scurtmertaj live action

Brotherhood

Nefta Football Club

The Neighbors’ Window

Saria

A Sister

Nominalizări Oscar 2020. Coloană sonoră originală

Joker

Little Women

Marriage Story

1917

Star Wars: The Rise of Skywalker

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun film de animație

How To Train Your Dragon

I Lost My Body

Klaus

Missing Link

Toy Story 4

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun documentar

American Factory

The Cave

The Edge of Democracy

For Sama

Honeyland

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun montaj

Ford V Ferrari

The Irishman

Jojo Rabbit

Joker

Parasite

Nominalizări Oscar 2020.Cel mai bun film internațional

Corpus Christi

Honeyland

Les Miserables

Pain And Glory

Parasite

Nominalizări Oscar 2020. Scenografie

The Irishmaan

Jojo Rabbit

1917

Once Upon A time In Hollywood

Parasite

Nominalizări Oscar 2020. Cele mai bune efecte vizuale

Avengers: Endgame

The Irishman

The Lion King

1917

Star Wars: The Rise of Skywalker

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun scurtmetraj de animație

Dcera (Daughter)

Hair Love

Kitbull

Memorable

Sister

Nominalizări Oscar 2020. Cel mai bun scurtmetraj documentar

In The Absence

Learning To Skateboard

Life Overtakes Me

St Louis Superman

Walk, Run, Cha-Cha

  • Oscar 2020 – Organizatorii publică din greşeală o listă cu viitorii câştigători

Pe contul de Twitter al Academiei de arte şi ştiinţe ale cinematografiei de la Hollywood a fost postată luni o listă cu presupuşii câştigători ai premiilor Oscar care se vor decerna pe 9 februarie, relatează online ziarul spaniol La Vanguardia.

Contul Academiei de film americane (AMPAS), organizatoarea galelor Oscar, are 3,4 milioane de urmăritori (follweri).

În controversata postare apărută sub numele „Oscars Prediction Experience”, căreia site-ul de specialitate Deadline i-a făcut o poză înainte de a fi ştearsă, premiul Oscar pentru cel mai bun film îi revine filmului sud-coreean „Parasite”, Sam Mendes este câştigător la categoria cel mai bun regizor pentru filmul „1917”, în timp ce Joaquin Phoenix şi Renee Zellweger sunt câştigători la categoriile cel mai bun actor pentru „Joker” şi, respectiv, cea mai bună actriţă pentru „Judy”.

Academia a ţinut totuşi să precizeze că este vorba de o aplicaţie pe care utilizatorii de Twitter o pot folosi pentru a-şi înscrie propriile preferinţe.

Lista apărută luni sub numele „Oscars Prediction Experience” a provocat o amplă dezbatere pe Twitter, astfel încât Academia a postat un alt mesaj pentru a clarifica situaţia. „Invităm fanii Twitter să-şi împărtăşească predicţiile pentru Oscar. Mulţi dintre voi au făcut deja acest lucru!. O mică problemă apărută pe Twitter a făcut ca unele din aceste predicţii să apară pe site-ul nostru (…) Greşeala a fost remediată. Vom dezvălui alegerile noastre duminică”, încheie mesajul.

Sunt însă unii care văd în această greşeală, dovada adevăraţilor câştigători de duminică şi o uriaşă eroare tehnică din partea organizatorilor care au dezvăluit anticipat numele câştigătorilor. Adevărul este însă că luni încă nu se încheiaseră voturile membrilor Academiei, astfel încât nu se puteau cunoaşte încă viitorii câştigători.

„Joker” cu 11 nominalizări porneşte ca favorit la Oscarul pentru cel mai bun film la gala care se va desfăşura duminică seara la Dolby Theatre din Los Angeles, alături de alţi candidaţi, precum „The Irishman”, „One Upon a Time… in Hollywood” şi „1917” cu câte 10 nominalizări pentru fiecare.

Dacă ar fi să dăm crezare listei publicate din „greşeală” marele câştigător al celei de-a 92-a ediţii a fi sud-coreeanul „Parasite”, cu patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun film într-o limbă străină, în timp ce Brad Pitt ar fi în sfârşit recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor secundar, pentru rolul său din „One Upon a Time… in Hollywood”.

Predicţii care până la urmă nu sunt departe de opiniile analiştilor şi criticilor de film, încheie La Vanguardia.

  • Kaspersky: Site-uri web şi conturi Twitter false invită utilizatorii să vizioneze filmele nominalizate la Oscar în 2020

Peste 20 de site-uri web şi alte conturi de Twitter false ce le oferă utilizatorilor „şansa” de a viziona gratuit filmele nominalizate la Oscar 2020 au fost descoperite de experţii de la Kaspersky.

„Filmele populare nu obţin atenţie doar din partea cinefililor, ci şi a infractorilor cibernetici, apropierea ceremoniei de decernare a premiilor Oscar crescând miza. (…) Kaspersky a găsit peste 20 de site-uri de tip phishing şi conturi de Twitter ce le oferă utilizatorilor ‘şansa’ de a viziona filmele nominalizate gratuit. Aceste site-uri de phishing adună datele utilizatorilor şi le cer să facă mai multe lucruri pentru a avea acces la filmul dorit – de la participarea la un sondaj şi comunicarea datelor personale, până la instalarea unor programe adware sau chiar a furniza datele de card. E de prisos să spunem că, la sfârşitul procesului, utilizatorul nu primeşte conţinutul dorit”, se arată în analiza specialiştilor.

Conform sursei citate, pentru a promova site-urile frauduloase, infractorii cibernetici distribuie linkuri către conţinutul lor prin intermediul conturilor de Twitter. În acest mod, fişierele dăunătoare trimise pe Internet ca filme nominalizate sunt, de asemenea, un indicator al nivelului de interes faţă de acestea.

Cercetătorii Kaspersky au comparat activitatea malware asociată filmelor nominalizate în primele patru săptămâni după premiera lor pentru public. Astfel, „Joker” a ocupat primul loc, fiind cel mai popular film printre infractorii cibernetici, cu 304 fişiere nocive, denumite după răufăcătorul din Gotham.

Pe locul secund se află „1917” – cu 215 de fişiere malware, în timp ce „The Irishman” se clasează pe locul al treilea – cu 179 de fişiere. Pe de altă parte, până în prezent, filmul coreean „Parasite” nu a avut nicio activitate malware asociată.

În plus, experţii Kaspersky au analizat dacă disponibilitatea unui film pe o platformă de streaming influenţează probabilitatea ca utilizatorii să caute o copie ilegală a acestuia pe web, prin compararea activităţii infracţionale după lansarea iniţială doar în cinematograf şi lansarea efectivă pe platforma de streaming Netflix.

Rezultatele analizei au scos în evidenţă faptul că în cazul peliculei „Marriage Story” nu a fost găsit malware nici înainte, nici după lansarea iniţială a filmului în cinematografe, dar infractorii cibernetici au început să folosească titlul filmului după lansarea sa pe Netflix.

„În cazul mult aşteptatului ‘The Irishmen’ al lui Sorrento, chiar dacă mai puţini utilizatori încercau să găsească o copie a filmului pe Internet, erau mai hotărâţi să facă acest lucru – numărul de detecţii în urma lansării iniţiale pe marile ecrane a fost mai mare decât după lansarea sa pe Netflix”, notează sursa citată.

Kaspersky este o companie de securitate IT care oferă soluţii de securitate în domeniu. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejaţi de tehnologiile Kaspersky, precum şi 270.000 de companii.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu la premiile Oscar 2020, în direct la postul de televiziune E!

Postul de televiziune E! va transmite în direct, în noaptea de duminică spre luni, de la ora 00.00, sosirea vedetelor pe covorul roşu la ediţia 2020 a premiilor Oscar, care va avea loc la Dolby Theatre din Los Angeles.

 

Ryan Seacrest şi Giuliana Rancic vor prezenta în direct nominalizaţii la premiile Oscar. 

Evenimentele vor fi dezbătute şi în emisiunile difuzate din New York „E! News” şi „Pop of the Morning”, urmată de „Daily Pop” şi „Nightly Pop”. 

E! va prezenta evenimentele pe multiple platforme, în mediul digital şi pe reţelele de socializare.

Luni, de la ora 2.30, telespectatorii vor putea vedea pe E! cele mai spectaculoase ţinute de pe covorul roşu de la ediţia din 2020 a Premiilor Oscar.

Miercuri, după transmisiunile în direct, E! va difuza emisiuni în cadrul cărora, prezentatorii vor comenta toate momentele importante ale transmisiunilor, cele mai impresionante ţinute, interviuri cu câştigătorii, imagini de la petrecerile de după decernarea premiilor dar şi scene din culise.

 

Oscar 2020 – Elton John şi Cynthia Erivo, între artiştii care vor cânta la gală. Orchestra va fi, în premieră, dirijată de o femeie

Elton John şi Cynthia Erivo se numără între artiştii care vor cânta la gala de decernare a premiilor Oscar, unde orchestra va fi, în premieră, dirijată de o femeie.

Toate cele cinci cântece nominalizate anul acesta la Oscar vor fi interpretate în timpul galei din 9 februarie, a anunţat joi Academia americană de film.

„I Can’t Let You Throw Yourself Away” din „Toy Story 4″, compus de Randy Newman, va fi interpretat de acesta.

„(I’m Gonna) Love Me Again” din „Rocketman”, compus de Elton John pe textul lui Bernie Taupin, va fi cântat de Elton John.

„I’m Standing With You” din „Breakthrough”, compus de Diane Warren, va fi cântat de Chrissy Metz.

„Into the Unknown” din „Frozen 2″, compus de Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez, va fi interpretat de Idina Menzel şi Aurora.

„Stand Up” din „Harriet”, compus de Joshuah Brian Campbell şi Cynthia Erivo, va fi interpretat de Cynthia Erivo.

Pe scena galei va urca şi Questlove (membru al grupului The Roots).

Segmente muzicale dirijate de irlandeza Eímear Noone vor marca o premieră. Va fi prima dată când o femeie va dirija orchestra de la gala Oscar.

Pentru al doilea an consecutiv, şi pentru a treia oară în 92 de ediţii, gala Oscar va avea loc fără un prezentator principal.

Drama „Joker”, regizată de Todd Phillips, a primit cele mai multe nominalizări – 11 – la ediţia de anul acesta. Lungmetrajul este urmat de „The Irishman” (r. Martin Scorsese), „Once Upon a Time… in Hollywood” (r. Quentin Tarantino) şi de „1917″ (r. Sam Mendes), cu câte zece selecţii fiecare. Între nominalizaţii de anul acesta se numără Brad Pitt, Charlize Theron, Joaquin Phoenix, Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Al Pacino, Martin Scorsese şi Quentin Tarantino.

Membrii cu drept de vot ai Academiei au fost criticaţi şi anul acesta pentru lipsa diversităţii din rândul nominalizaţilor. Cynthia Erivo este singura persoană de culoare nominalizată pentru interpretare.

Cea de-a 92-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie, la Los Angeles.

Oscar 2020 – „Joker”, cele mai multe nominalizări. Lista completă a selecţiilor

Drama „Joker”, regizată de Todd Phillips, a primit cele mai multe nominalizări pentru cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar, acordate de Academia americană de film pe 9 februarie.

 
 

„Joker” a primit 11 nominalizări la Oscar, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun actor în rol principal” (Joaquin Phoenix).

Lungmetrajul este urmat de „The Irishman” (r. Martin Scorsese), „Once Upon a Time… in Hollywood” (r. Quentin Tarantino) şi de „1917” (r. Sam Mendes), cu câte zece selecţii fiecare.

Acestea, alături de „Ford v Ferrari”, „Jojo Rabbit”, „Little Women”, „Marriage Story” şi „Parasite” concurează la categoria „cel mai bun film”.

Netflix domină între studiouri, cu 24 de nominalizări pentru filmele „The Irishman” al lui Scorsese, „Marriage Story” (r. Noah Baumbach) şi „Two Popes” (r. Fernando Meirelles). Sony Pictures a primit în total 20 de nominalizări, pentru „Once Upon a Time… in Hollywood” al lui Tarantino, „Little Women” al Gretei Gerwig şi „A Beautiful Day in the Neighborhood” al lui Marielle Heller. Disney a primit 17 selecţii, pentru filme ca „Frozen II” şi „The Lion King”.

„Parasite” este primul film sud-coreean care este nominalizat la categoriile „cel mai bun lungmetraj internaţional” şi „cel mai bun film”. În total, producţia premiată anul trecut cu Palme d’Or a primit şase nominalizări, inclusiv pentru „cel mai bun regizor” (Bong Joon Ho).

Tot câte şase selecţii au primit „Marriage Story”, „Little Women” şi „Jojo Rabbit”.

Nominalizările au fost alese de specialişti în fiecare domeniu, iar câştigătorii vor fi votaţi de membrii Academiei.

Gala de anul acesta a premiilor acordate de Academia americană de film va avea loc, pentru a treia oară, fără o gazdă. Organizatorii şi producătorii evenimentului au transmis că pe scenă vor urca numeroase staruri care vor prezenta şi înmâna trofee.

Anul trecut, „Green Book” a primit trofee la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun actor în rol secundar” (Mahershala Ali) şi „cel mai bun scenariu original” (Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly). „Roma” al lui Alfonso Cuarón a fost premiat pentru regie, imagine şi film în limbă străină (toate trei revenind cineastului mexican). „Bohemian Rhapsody” a primit cele mai multe trofee – 4 – pentru „cel mai bun actor în rol principal” (Rami Malek), „cel mai bun montaj”, „cel mai bun mixaj de sunet” şi „cel mai bun montaj de sunet”.

Lista completă a nominalizărilor pentru cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar:

Cel mai bun film:

„Ford v Ferrari”
„The Irishman”
„Jojo Rabbit”
„Joker”
„Little Women”
„Marriage Story”
„1917”
„Once Upon a Time in Hollywood”
„Parasite”

Cel mai bun regizor:

Martin Scorsese, „The Irishman”
Todd Phillips, „Joker”
Sam Mendes, „1917”
Quentin Tarantino, „Once Upon a Time in Hollywood”
Bong Joon Ho, „Parasite”

Cea mai bună actriţă:

Cynthia Erivo, „Harriet”
Scarlett Johansson, „Marriage Story”
Saoirse Ronan, „Little Women”
Charlize Theron, „Bombshell”
Renee Zellweger, „Judy”

Cel mai bun actor: 

Antonio Banderas, „Dolor y gloria”
Leonardo DiCaprio, „Once Upon a Time in Hollywood”
Adam Driver, „Marriage Story”
Joaquin Phoenix, „Joker”
Jonathan Pryce, „The Two Popes”

Cea mai bună actriţă în rol secundar: 

Kathy Bates, „Richard Jewell”
Laura Dern, „Marriage Story”
Scarlett Johannson, „Jojo Rabbit”
Florence Pugh, „Little Women”
Margot Robbie, „Bombshell”

Cel mai bun actor în rol secundar: 

Tom Hanks, „A Beautiful Day in the Neighborhood”
Anthony Hopkins, „The Two Popes”
Al Pacino, „The Irishman”
Joe Pesci, „The Irishman”
Brad Pitt, „Once Upon a Time in Hollywood”

Cel mai bun scenariu original: 

„Knives Out”, Rian Johnson
„Marriage Story”, Noah Baumbach
„1917”, Sam Mendes şi Krysty Wilson-Cairns
„Once Upon a Time… in Hollywood”, Quentin Tarantino
„Parasite”, Bong Joon-ho, Jin Won Han

Cel mai bun scenariu adaptat: 

„The Irishman”, Steven Zaillian
„Jojo Rabbit”, Taika Waititi
„Joker”, Todd Phillips, Scott Silver
„Just Mercy”, Destin Daniel Cretton şi Andrew Lanham
„Little Women”, Greta Gerwig
„The Two Popes”, Anthony McCarten

Cel mai bun lungmetraj internaţional:

„Corpus Christi” (Polonia), Jan Komasa
„Honeyland” (Macedonia de Nord), Tamara Kotevska, Ljubo Stefanov
„Les Miserables” (Franţa), Ladj Ly
„Dolor y gloria” (Spania), Pedro Almodovar
„Parasite” (Coreea de Sud), Bong Joon Ho

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: 

„How to Train Your Dragon: The Hidden World”, Dean DeBlois
„I Lost My Body”, Jeremy Clapin
„Klaus”, Sergio Pablos
„Missing Link”, Chris Butler
„Toy Story 4”,  Josh Cooley

Cel mai bun lungmetraj documentar: 

„American Factory,” Julia Rieichert, Steven Bognar
„The Cave,” Feras Fayyad
„The Edge of Democracy,” Petra Costa
„For Sama,” Waad Al-Kateab, Edward Watts
„Honeyland,” Tamara Kotevska, Ljubo Stefanov

Cea mai bună imagine: 

„The Irishman,” Rodrigo Prieto
„Joker,” Lawrence Sher
„The Lighthouse,” Jarin Blaschke
„1917,” Roger Deakins
„Once Upon a Time in Hollywood,” Robert Richardson

Cel mai bun montaj: 

„Ford v Ferrari,” Michael McCusker, Andrew Buckland
„The Irishman,” Thelma Schoonmaker
„Jojo Rabbit,” Tom Eagles
„Joker,” Jeff Groth
„Parasite,” Jinmo Yang

Cel mai bun mixaj de sunet: 

„Ad Astra”
„Ford v Ferrari”
„Joker”
„1917”
„Once Upon a Time in Hollywood”

Cel mai bun montaj de sunet: 

„Ford v Ferrari,” Don Sylvester
„Joker,” Alan Robert Murray
„1917,” Oliver Tarney, Rachel Tate
„Once Upon a Time… in Hollywood,” Wylie Stateman
„Star Wars: The Rise of SkyWalker,” Matthew Wood, David Acord

Cele mai bune efecte vizuale: 

„Avengers Endgame”
„The Irishman”
„1917”
„The Lion King”
„Star Wars: The Rise of Skywalker”

Machiaj şi coafură: 

„Bombshell”
„Joker”
„Judy”
„Maleficent: Mistress of Evil”
„1917”

Cele mai bune costume: 

„The Irishman,” Sandy Powell, Christopher Peterson
„Jojo Rabbit,” Mayes C. Rubeo
„Joker,” Mark Bridges
„Little Women,” Jacqueline Durran
„Once Upon a Time… in Hollywood,” Arianne Phillips

Cântec original: 

„I Can’t Let You Throw Yourself Away” – „Toy Story 4”
„I’m Gonna Love Me Again” – „Rocketman”
„I’m Standing With You” – „Breakthrough”
„Into the Unknown” – „Frozen 2”
„Stand Up” – „Harriet”

Cea mai bună coloană sonoră: 

„Joker,” Hildur Guðnadóttir
„Little Women,” Alexandre Desplat
„Marriage Story,”Randy Newman
„1917,” Thomas Newman
„Star Wars: The Rise of Skywalker,” John Williams

Design de producţie: 

„The Irishman,” Bob Shaw şi Regina Graves
„Jojo Rabbit,” Ra Vincent şi Nora Sopkova
„1917,” Dennis Gassner şi Lee Sandales
„Once Upon a Time in Hollywood,” Barbara Ling şi Nancy Haigh
„Parasite,” Lee Ha-Jun şi Cho Won Woo, Han Ga Ram şi Cho Hee

Cel mai bun scurtmetraj live-action: 

„Brotherhood,” Meryam Joobeur
„Nefta Football Club,” Yves Piat
„The Neighbors’ Window,” Marshall Curry
„Saria,” Bryan Buckley
„A Sister,” Delphine Girard

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: 

„Dcera,” Daria Kashcheeva
„Hair Love,” Matthew A. Cherry
„Kitbull,” Rosana Sullivan
„Memorable,” Bruno Collet
„Sister,” Siqi Song

Cel mai bun scurtmetraj documentar:

„In the Absence”
„Learning to Skateboard in a Warzone,” Carol Dysinger
„Life Overtakes Me,” Kristine Samuelson, John Haptas
„St. Louis Superman”
„Walk Run Cha-Cha,” Laura Nix

PREMIILE OSCAR 2020. Ce cadouri primesc nominalizaţii

Ce surprize ascunde pachetul de cadouri în valoare de 215.000 de dolari, potrivit estimărilor Forbes, pregătit pentru fiecare dintre nominalizații principalelor secțiuni ale premiilor Oscar din 2020, dezvăluie Insider.com, citat de Mediafax.

Fiecare vedetă nominalizată la secțiunile cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriță în rol secundar sau cel mai bun regizor sunt așteptați la ceremonia premiilor Oscar cu un pachet de cadouri care în 2020 a ajuns la o valoare de 215.000 de dolari.

Vedetele pot să aleagă să păstreze numai o parte dintre cadouri sau, cum s-a întâmplat în alți ani, să doneze tot pachetul.

Printre cele mai neașteptate cadouri se numără tratamentele cu Botox, seruri, pastile și tehnologie medicală care folosește laser pentru piele, în valoare de 25.000 de dolari, oferite de o firmă din New York, dar și o bentiță pentru meditație care declanșează fond sonor potrivit cu starea mentală a persoanei care o poartă.

Neașeptată este prezența printre cadouri a unui dispozitiv de colectare a urinei proiectat împotriva pericolelor de contaminare a probei, ca și un aparat pentru fumat electronic realizat din aur de 24 de karate.

În pachet se mai găsesc perne decorative, dulciuri, produse cosmetice și textile, băuturi alcoolice, bijuterii, programe de dietă și chiar vouchere pentru vacanțe care ajung până la 78.000 de dolari.

Printre cei care vor fi întâmpinați cu astfel de cadouri se numără Brad Pitt, Adam Driver, Scarlett Johansson, Joaquin Phoenix, Leonardo DiCaprio și Charlize Theron.

Produsele sunt oferite de Distinctive Assets, o companie fără legătură cu Academia Americană de Film care organizează gala.

Gala celei de-a 92-a ediții a Premiilor Oscar are loc luni dimineață, de la ora 3.00, la Los Angeles.

Premiile Oscar: Date insolite pentru gala Oscar 2020

 
O serie de aspecte insolite pun într-o lumină neașteptată cursa pentru Oscarurile 2020, arată un articol publicat de BBC și citat de Mediafax, care ia în considerare diferite obiceiuri ale juriului dar și coincidențe care au creat tradiție la premiile Academiei Americane de Film.

1. Scarlett Johansson a intrat într-un club select. Este a 12-a persoană care primește două nominalizări pentru interpretare în același an. Actrița este nominalizată pentru rolurile din „Marriage Story” și „Jojo Rabbit”. Printre celelalte persoane nominalizate de două ori în același an se numără Sigourney Weaver (1989), Al Pacino (1993), Emma Thompson (1994), Jamie Foxx (2005) și Cate Blanchett (2008). Niciunul dintre artiști nu a câștigat vreodată două trofee.

2. „Million Dollar Baby” (2004) a fost cel mai recent lungmetraj premiat cu Oscar pentru cel mai bun film și cea mai bună actriță (Hilary Swank).

 

3. Cynthia Erivo ar putea intra în selectul grup EGOT (personalitate care a primit trofee Oscar, Emmy, Grammy și Tony). Mai mult, ar putea deveni cel mai tânăr membru EGOT din istorie. În prezent, acest titlu este deținut de Robert Lopez (39 de ani, în 2018). Erivo este nominalizată pentru cel mai bun rol principal, cel din „Harriet”, dar și pentru cel mai bun cântec, „Stand Up”, din aceeași peliculă.

4. Dacă Sam Mendes este desemnat cel mai bun regizor („1917”), va marca cea mai mare pauză între două trofee pentru regie obținute de aceeași persoană. Sam Mendes a primit premiul Oscar în 1999, pentru regia filmului „American Beauty”. Recordul în domeniu este de 15 ani și este deținut de Billy Wilder, recompensat pentru filmele „The Lost Weekend” (1945) și „The Apartment” (1960).

5. În categoria „cel mai bun film” concurează un cuplu, Greta Gerwig („Little Women”) și Noah Baumbach („Marriage Story”), care au o relație din 2011 și un copil împreună. Acesta este primul cuplu care concurează pentru Oscarul pentru cel mai bun film.

6. „Little Women” și „Marriage Story” au slabe șanse să fie premiate, pentru că de obicei nu au primit Oscaruri filme ale căror regizori nu au fost nominalizați. Excepție a fost câștigătorul de anul trecut, „Green Book”, de Peter Farrelly, dar și cel din 2013, „Argo”, de Ben Affleck.

7. „Parasite” este primul film sud-coreean nominalizat la Oscar pentru cel mai bun lungmetraj și a șasea peliculă din această țară selectată atât în această categorie cât și în cea dedicată celei mai bune producții străine. Pe aceeași listă se află „Roma” (2019), „Amour” (2012) și „Crouching Tiger, Hidden Dragon” (2000).

8. Jonathan Pryce este singurul nominalizat pentru premiul acordat celui mai bun actor în acest an care joacă o persoană reală. Actorul interpretează în „The Two Popes” rolul Papei Francisc. Ceilalți actori nominalizați – Leonardo DiCaprio, Antonio Banderas, Adam Driver și Joaquin Phoenix – interpretează numai persoane inventate. Lucrurile stau altfel atunci când e vorba de actrițele nominalizate. Renée Zellweger o joacă pe Judy Garland, Cynthia Erivo dă viață unei figuri legendare din lupta sclavilor pentru libertate, Harriet Tubman, iar Charlize Theron are rolul prezentatoarei de știri de la Fox News, Megyn Kelly.

9. Revistele par una dintre cele mai bune surse de inspirație pentru filmele nominalizate. „A Beautiful Day in the Neighborhood” a pornit de la un articol din 1998, publicat în Esquire de jurnalistul Tom Junod, care realizase un interviu-portret cu Fred Rogers. „Hustlers” a avut la bază o investigație realizată pentru New York Magazine de Jessica Pressler.

10. Media de vârstă a nominalizaților pentru cel mai bun actor în rol secundar este de 71 de ani. Cifra este mult mai mare decât media de vârstă a câștigătorilor de până acum la această categorie, care este la 49 de ani. De data aceasta, cel mai tânăr nominalizat este Brad Pitt, la 56 de ani. Alături de el sunt nominalizați Tom Hanks (63), Joe Pesci (76), Al Pacino (79) și Anthony Hopkins (82).

11. Compozitoarea Diane Warren a devenit persoana cu cele mai multe nominalizări la Oscar fără să fi câștigat premiul. De data aceasta este pe lista finală a premiilor pentru piesa „I’m Standing With You”, din pelicula „Breakthrough”. Este cea de-a 11-a nominalizare a sa. A mai fost remarcată în timp pentru melodii precum cea interpretată de LeAnn Rimes, „How Do I Live” (pentru coloana sonoră de la „Con Air”), cea cântată de Aerosmith, „I Don’t Want to Miss a Thing”, din „Armageddon” și cântecul lansat de Faith Hill pentru „Pearl Harbor”, „There You’ll Be”.

DailyBusiness
Explozie a prețurilor la energie. Facturile vor crește dramatic după expirarea plafonării. Trei scenarii posibile!
Spynews
„Mă gândeam la ea, dar te voiam pe tine”. Mario Fresh, mesaj subtil după ce a dat de înțeles că se afla în același loc cu Nadd Hu
Bzi.ro
Andreea Bălan a atras toate privirile în Australia! Ședință foto incendiară făcută de blondină
Fanatik.ro
Noul model de Dacia care ar putea revoluționa piața auto din Europa. Specialiștii spun că va fi o mașină ”bună la toate”, cu un design incredibil
Capital.ro
Călin Georgescu a plecat din România. Decizia care aruncă în aer țara. Cristela nu a...
Playtech.ro
Prințul Harry și Meghan Markle evacuați de urgență din conacul lor. Pericolul este unul uriaș
DailyBusiness
Bătaie de joc pe față! Prețul ridicol pentru care se închiriază o garsonieră cu cada în bucătărie, în inima Capitalei. WC-ul este amplasat lângă frigider
Adevarul
Cum au fost îmbătați și jefuiți turiști britanici, germani și americani de angajați din cluburi din Centrul Vechi al Capitalei
wowbiz.ro
Noi vouchere de la stat pentru românii cu pensii sub 3.000 de lei. Câți bani ar putea primi?
Spynews
Kate Middleton împlinește astăzi, 9 ianuarie, 43 de ani. Unde își va petrece prințesa de Wales ziua de naștere
Spynews
Stațiunea cu peisaje spectaculoase, care se află la mai puțin de 200 de kilometri de București. Este considerată mai frumoasă decât Poiana Brașov sau Sinaia
Evz.ro
A murit un fost fotbalist de la Steaua. A avut o carieră remarcabilă
Ego.ro
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
kanald.ro
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Andrei, adolescentul bătut până la moarte de doi colegi. Bunica băiatului a povestit de la ce a pornit totul
Cancan.ro
Moartea nu există și este doar o iluzie, potrivit experților în fizică cuantică. Ce se întâmplă, de fapt, la sfârșitul vieții
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a pierdut controlul. Ciutacu a făcut anunțul ce încheie tot: La penitenciar!
StirileBZI
Românii care primesc garantat până la 4.000 de euro pe lună! Care e cel mai căutat domeniu
Prosport.ro
FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
stirilekanald.ro
Un tată și cele trei fiice ale sale, găsiți fără suflare: "Corpurile erau în zdrenţe. Este o catastrofă"
substantial.ro
Prezentarea Busolei Competitivității amânată din cauza stării de sănătate a Ursulei von der Leyen
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind PENSIILE. ANUNȚ de ULTIMĂ oră al CASEI DE PENSII pentru toți seniorii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Topul orașelor unde viața este cea mai scumpă