DNA: Dosarul de INSOLVENŢĂ al Oţelului Galaţi, deschis ILEGAL de judecătorul ARESTAT pentru CORUPŢIE

Judecătorul Mircea Moldovan de la Tribunalul Bucureşti, arestat recent pentru corupţie, a deschis în mod ilegal, în anul 2013, procedura de insolvenţă a clubului Oţelul Galaţi şi a desemnat ca lichidator judiciar pe unul dintre apropiaţii săi.
Filip Stan
21 mai 2014, 14:42
DNA: Dosarul de INSOLVENŢĂ al Oţelului Galaţi, deschis ILEGAL de judecătorul ARESTAT pentru CORUPŢIE

În referatul DNA trimis în instanţă, se arată că judecătorul Mircea Moldovan, personal sau prin intermediari, a pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător sindic, pe care le-a pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari Monica Angela Borza, din cadrul SC Activ Lichidator IPURL Bucureşti şi Ilie Preda (SC Rodicom IPURL Bucureşti).

Numele judecătorului Mircea Moldovan şi lichidatorului judiciar Monica Borza apar şi în dosarul de insolvenţă al clubului de fotbal Oţelul Galaţi.

Astfel, la data de 10.07.2013, judecătorul sindic Mircea Moldovan a admis, la solicitarea acţionarilor FC Oţelul Galaţi, cererea de intrare în insolvenţă a societăţii care administrează fosta campioană a României, iar magistratul a desemnat-o preferenţial pe Monica Borza în calitate de administrator judiciar.

Tot atunci, judecătorul i-a spus Monicăi Borza că va soluţiona ‘opoziţiile şi problemele’ care vor apărea în acest dosar, conform intereselor acesteia.

De asemenea, în scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolvenţă a SC FC Oţelul SA, în data de 2 septembrie 2013, judecătorul i-a comunicat Monicăi Borza că nu a lăsat la arhiva instanţei dosarul respectiv, întrucât din documente ar rezulta că societatea a înregistrat în cursul anul 2012 un profit de 27 miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declanşa un scandal de presă cu privire la faptul ca a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate aflată pe profit.

Ca atare, judecătorul Moldovan i-a solicitat practicianului în insolvenţă să depună la dosar ‘concluzii scrise, nu datate, ca şi cum ar fi fost la termen’, care să conţină aspecte de natură a susţine decizia de intrare în insolvenţă a clubului.

În continuare, lichidatorul judiciar Monica Borza a întocmit concluziile respective, după care a depus concluzii scrise la dosar din care rezulta că bilanţul existent la dosar a fost întocmit în mod eronat de către contabilii SC FC Oţelul SA.

În prezent, dosarul de insolvenţă al clubului Oţelul Galaţi se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar pe data de 18 decembrie 2013, instanţa a admis cererea administratorului judiciar Activ Lichidator IPURL şi a confirmat planul de reorganizare propus de Fotbal Club Oţelul Galaţi, plan ce se va derula pe o perioadă de 3 ani.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ideea inedită a unui român pentru o vacanță ieftină în Grecia. Postarea lui a generat mari controverse
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Român arestat în Italia cu 2 kilograme de cocaină după o urmărire spectaculoasă
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!