„Ouăle fierte pot fi păstrate la rece fără nicio problemă, pentru că nu se alterează. Ele nu conţin substanţe chimice. Sunt păstrate bine, igienizate, fierte bine şi păstrate la rece. Nu ridică niciun fel de probleme, însă nu le recomand copiilor, persoanelor în vârstă şi bolnavilor„, a declarat, pentru RTV.NET, medicul nutriţionist Aurelia Zugravu.
Cât priveşte metodele de vopsire a ouălor, aceasta spune că metodele tradiţionale, cu foi de ceapă, sfeclă, frunze de nuc, ceai negru sunt foarte bune, însă nici vopseaua din comerţ nu este de evitat. „Vopselurile sunt verificate, numai că trebuie ne asigurăm să nu intre în interiorul oului. Dacă oul s-a spart, iar vopseaua a pătruns în interior, ea nu face rău, având în vedere cantitatea foarte mică de vopsea. De asta sunt mai bune ouăle vopsite din comerţ, pentru că interioul lor nu este atins de vopsea”, a explicat Aurelia Zugravu.
Pentru situaţiile în care oul fiert este stricat, din păcate, nu avem cum să ne dăm seama de acest lucru. „Nu există niciun semn după care recunoaştem prospeţimea oului. Ne orientăm după termenul de garanţie, verificăm să nu miroasă urât sau să nu aibă o culoare modificată”, a mai spus specialistul.