Producătorii de ouă spun că românii au început să realizeze cât de importantă este calitatea produselor ecologice şi se uită mult mai atent la descrierea de pe etichetă. Aceştia mai spun spun că, în perioada sărbătorilor Pascale, reuşesc cu greu să facă faţă cererii crescute.
Anul acesta se constată o creştere a interesului românilor pentru ouă produse de găini nestresate.
„Cererea pentru ouă ecologice a crescut foarte mult în această săptămână. Foarte multe magazine din Bucureşti au cerut cantităţi impresionante la acest produs. În ultimii doi-trei ani, românii au învăţat să mănânce sănătos şi consumă din ce în ce mai multe produse ecologice”, a spus Dan Păloiu, proprietar de fermă de ouă ecologice.
Condiţia principală pentru ouăle ecologice este aceea ca găinile să aibă asigurate condiţii deosebite. „Găinile sunt nestresate. Nu se face gălăgie, e foarte linişte în sală. Mănâncă mâncare ecologică. La ora 6.00, se furajează şi la 11:00 şi la 13:00 le dăm iar să mănânce”, a mai spus propietarul fermei.
Costurile sunt mari, hrana este adusă din afară, dar şi profitul este pe măsură. Investiţia iniţială, deşi foarte mare, se recuperează în patru ani. Preţul unui ou ecologic ajunge până la un leu şi douăzeci de bani.