„În discuţiile cu doamna prim-ministru, cu ministrul Finanţelor, am hotărât sa dăm o ordonanţă de urgenţă în care, din excedent – excedentul fiind o chestiune foarte sensibilă aşa cum ştiţi – fiecare UAT să poată plăti cheltuieli salariale, sentinţe, corecţii şi arierate. Tot ordonanţa asta va mai conţine şi două lucruri: vom folosi acea compensare, cred că acum doi sau trei ani s-a mai făcut – adică dacă un UAT este dator la o societate comercială, societatea comercială e datoare la ANAF, să putem compensa toate lucrurile acestea şi sigur că e o chestiune care e urgent să o facem, pentru că sunt datorii pe care nu le putem compensa cred că de vreo doi ani. Şi, în acelaşi timp, tot din excedent vom plăti şi arieratele. Şi mai e un lucru foarte important: deci, compensarea, împrumutul din Trezorerie şi din excedent, repet, cheltuieli salariale, corecţii, sentinţe, arierate, asta e tot”, a afirmat vicepremierul Paul Stănescu, pe 19 februarie, la Senat.
Pe ordinea de zi, pe lângă proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru adoptarea unor măsuri bugetare şi pentru completarea art. 63 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, se mai regăsesc alte două proiecte de OUG, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România şi pentru modificarea art. 1 din Legeanr.222/2017 pentru realizarea ”Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol” aferentă programului de înzestrare esenţial ” Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)”.
De asemenea, în şedinţa Executivului vor mai fi discutate mai multe proiecte de hotărâri de GUvern, printre care aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2017 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, pentru aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului-S.A Petroşani, pentru anul 2018, precum şi pentru modificarea descrierii tehnice şi transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului şi administrarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în domeniul privat al statului şi administrarea Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”.