Şedinţa de judecată în care se ia în discuţie strămutarea dosarului omului de afaceri Ovidiu Tender a început joi dimineaţa, potrivit România TV.
Citeşte şi: DNA verifică de ce procurorii DIICOT au cerut închisoare cu suspendare în cazul lui Ovidiu Tender
Avocaţii lui Ovidiu Tender încearcă să-i convingă pe judecătorii instanţei supreme că acea condamnare pe care omul de afaceri a primit-o este una nelegală şi că omul de afaceri este ilegală pentru că unul dintre judecătorii care au format completul de judecată nu era compatibil să judece acest dosar.
Acesta este punctul de vedere al apăratorilor lui Ovidiu Tender, însă procurorii nu sunt de acord cu acest lucru şi cer în continuare în spatele gratiilor.
Ovidiu Tender cere strămutarea dosarului „Rafo 2” în care a primit deja o pedeapsă. Omul de afaceri spune că magistratul nu era compatibil să judece dosarul, iar condamnarea ar trebui anulată.
Înainte de a se pronunţa decizia de condamnare, Ovidiu Tender a formulat cerere de strămutare a dosarului şi de judecare a apelului la o altă instanţă, pe motiv că judecătorul Alexandru Mihai Mihalcea de la Curtea de Apel Bucureşti, care a intrat în cauză alături de colega sa Georgiana Tudor, nu este imparţial.
Cererea de strămutare a fost depusă la Înalta Curte, iar, conform procedurii, această instanţă a solicitat un punct de vedere conducerii Curţii de Apel Bucureşti (de unde se cere strămutarea), în legătură cu solicitarea lui Ovidiu Tender.
Vicepreşedintele Curţii de Apel Bucureşti, judecătorul Daniel Grădinaru, a confirmat că judecătorul Alexandru Mihai Mihalcea nu era compatibil să judece dosarul oamenilor de afaceri Ovidiu Tender şi Marian Iancu. Daniel Grădinaru susţine, în punctul de vedere transmis Înaltei Curţi, că cererea de stramutare formulată de Ovidiu Tender ar trebui admisă, decizia de condamnare desfiinţată, iar dosarul trimis la o altă instanţă. În caz contrar, avertizează vicepreşedintele Curţii de Apel Bucureşti, România poate fi condamnată la CEDO pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil.
Ovidiu Tender a fost condamnat în 8 iunie la 12 ani şi 7 luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani.