Pachete de alimente 2025. Pe lângă acest ajutor acordat sub formă de vouchere și care poartă denumirea de „Sprijin pentru România”, autoritățile au plafonat tarifele la utilități și au acordat pachete cu alimente. Acestea au fost în cuantum maxim de 125 lei și s-au acordat o dată la 6 luni. Pachetele conțineau 12 alimente de bază, precum făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg); mălai (4 pungi de 1 kg); paste făinoase (2 pungi de 400 g); ulei (4 sticle de 1 l); zahăr (2 pungi de 1 kg).
Și în 2025 se vor acorda pachete alimentare în aceleași condiții – valoarea lor este de 125 de lei și se distribuie o dată la 6 luni.
Pachete de alimente 2025. O nouă categorie de români va beneficia, din acest an, de pachete cu alimente
Beneficiază de pachetele cu alimente următoarele categorii vulnerabile:
- Familiile și persoanele singure care primesc ajutor de incluziune;
- Beneficiarii de ajutor pentru familie cu copii, conform Legii nr. 196/2016;
- Persoanele aflate temporar în situații critice, identificate în urma anchetelor sociale;
- Noutatea este că, din anul 2025, pensionarii cu vârsta de peste 65 de ani care primesc indemnizație socială vor fi incluși printre beneficiarii acestor pachete.
Citeste si Produsele cele mai nocive de la Lidl, Carrefour, Profi, Kaufland și Mega Image. Românii ar trebui să le evite complet
Cine beneficiază de programul de vouchere sociale „Sprijin pentru România”
Programul de vouchere sociale „Sprijin pentru România” va continua până în 2027, principalele modificări la acest program fiind acelea că valoarea lor a fost diminuată, la fel și frecvența de acordare a lor. Așadar, ele nu se vor mai distribui o dată la două luni, ci semestrial și nu vor mai avea valoarea de 250 de lei, ci doar de 125 de lei.
Cine sunt beneficiarii cardurilor sociale
De programul de vouchere sociale „Sprijin pentru România” beneficiază următoarele categorii de români:
- Pensionarii cu vârsta de minimum 65 de ani care primesc indemnizație socială;
- Persoanele cu handicap care se încadrează în pragurile de venit stabilite;
- Familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutorul de incluziune.
Citeste si Ferma Dacilor renaște din cenușă. Patronul Cornel Dinicu se pregătește de redeschiderea completă a complexului turistic care a ars din temelii. Opt persoane și-au pierdut viața: „Îmi este foarte greu să muncesc acolo, dar trebuie să trăiesc din ceva”