Pacienţii sunt de părere că sistemul de sănătate din România se confruntă cu din ce în ce mai multe probleme şi are nevoie de investiţii serioase pentru a nu se ajunge la lucruri mult mai grave.
„Mai întâi au fost infecţiile pe care oamenii le-au luat din spitale, acum doctorii se electrocutează în timp ce se ocupă de pacienţi. E grav dacă se întâmplă aşa ceva. Sunt cazuri rare, dar nu poţi să te simţi în siguranţă. Şi pacienţii pot păţi la fel. Aici s-a ajuns în 2016. Nu se fac investiţii serioase, toată lumea are impresia că merge şi aşa şi uitaţi unde se ajunge. Suntem deja bolnavi, nu avem nevoie de stres în plus. Ne-am internat cu gândul că ne facem bine sau ne mai lungim zilele. Stăm la mila Celui de Sus. Ar putea măcar să verifice aparatura mai des”, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre pacienţii internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.
„Când auzi de astfel de cazuri e normal să îţi fie teamă. Ar trebui să venim aici cu gândul că scăpăm de nişte probleme, nu că s-ar putea să dăm de altele. Aşa e la noi, până nu moare cineva sau până nu se întâmplă ceva grav, nu mişcăm un deget. Vina se pasează de la unul la altul până nu mai ştim nimic”, a mai precizat un alt pacient.
O asistentă medicală s-a electrocutat, săptămâna trecută, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în timp ce încerca să trezească un pacient după o intervenţie chirurgicală.
În urmă cu aproape trei săptămâni, un medic, alături de un rezident şi un pacient, au fost electrocutaţi în sala de operaţii de la Spitalul Colţea din Capitală. Medicul în cauză a susţinut că un astfel de eveniment a avut loc şi în luna mai, fapt confirmat şi de medicul rezident şi că echipa care a venit să facă revizia nu prea ştia cum funcţionează echipamentul medical.