Un vizitator a pozat, zilele trecute, mai mulţi pacienţi care erau transportaţi cu targa pe holurile şi cu lifturile spitalului.
Directorul unităţii medicale, Delia Râşnoveanu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a aflat din presă despre traseul bolnavilor.
„Sunt zile în care este foarte mare aglomeraţie, vin mulţi vizitatori. În mod normal aparţinătorii nu ar trebui să se afle pe holuri, există un program de vizite. După ce am văzut imaginile, am vorbit cu reprezentanţii firmei de pază, le-am cerut să restricţioneze accesul vizitatorilor. De asemenea, la lifturi vom lua măsuri, să se respecte regulile, când este transportat un pacient, în interior nu au ce căuta vizitatori”, a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu, potrivit Mediafax.
Aceasta a adăugat că proiectul în baza căruia s-a construit noul bloc operator nu a prevăzut o legătură directă cu vechea clădire, motiv pentru care reprezentanţii spitalului vor să ceară autorităţilor judeţene să construiască un lift.
„Atunci când s-a construit noua clădire, nu s-a făcut o legătură directă între secţii, nu ştiu de ce. Noi vrem să facem o legătură directă, am cerut să se construiască un lift doar pentru pacienţi, dar totul este la stadiu de proiect”, a precizat Delia Râşnoveanu.
Direcţia de Sănătate Publică Brăila a fost informată despre situaţia de la spital, dar nu a putut face un control deoarece singurul inspector al instituţiei se află în concediu medical. De aceea, autorităţile brăilene au anunţat Ministerul Sănătăţii care va trimite o echipă de control.
„Controlul urmează să fie făcut deoarece singurul nostru inspector la control s-a îmbolnăvit. Am făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru constituirea unei comisii pentru împuternicirea unui inspector din alt judeţ. Posibil, ordinul de ministru a fost deja semnat, aşteptăm. În imagini se vede cum mai mulţi pacienţi şi vizitatori se intersectează, probabil cel de pe targă era scos de la blocul operator. Aşteptăm inspecţia, eventualele sancţiuni şi măsuri vor fi stabilite în urma inspecţiei”, a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.
Sala de operaţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost inaugurată în urmă cu două luni, fiind vorba despre o clădire nouă dotată cu tehnică modernă. În urma modificărilor, blocul operator a fost mutat la etajul al treilea al Spitalului Judeţean. Secţia de Terapie, în care sunt mutaţi pacienţii după operaţie, a rămas la parter, astfel încât bolnavii sunt nevoiţi să traverseze spaţii în care se află şi vizitatori. Zilnic, la spitalul brăilean sunt operaţi între şase şi opt bolnavi.